Reklama

Reklama

Sindibádova dobrodružství

(seriál)
  • Kanada The Adventures of Sinbad (více)
Kanada, (1996–1998), 31 h 32 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Ed Naha

Kamera:

Alwyn Kumst

Hrají:

Zen Gesner, George Buza, Tim Progosh, Oris Erhuero, Jacqueline Collen, Mariah Shirley, John Stead, Robin Dunne, Anthony De Longis, Candicé Hillebrand (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Sindibád se vydává společně se svým bratrem z Bagdádu na putování po moři za dobrodružstvím a bohatstvím. Na své cestě potkávají zlé čaroděje, nepřátelské kmeny i obludná mořská monstra. (ear.wig)

Recenze (86)

rionka 

všechny recenze uživatele

Nadčasové to samozřejmě není! Ale ty efekty z devadesátek jsou prostě... úžasné :-) Nikdo, kdo zamlada neslintal nad starými Final Fantasy, mě nemůže pochopit. Osobně si sice nemyslím, že Sindibád je lepší než Xena, ale nejspíš to bude těmi ženskými hrdinkami, jimiž Sindibád nehýří zas tolik (ale Maeve je boží, nechápu, kterého falonoše napadlo ji hodit do moře). V dětství jsme měli odvážných žen - role models - jako šafránu. V knihách a seriálech dlouho chyběly inspirující holčičí postavy... Dnes jsem si po letech Sindibáda zase pustila. Ty hvězdičky jsou nostalgicky zasloužené. ()

kuře.gril 

všechny recenze uživatele

Obří krab, obří had, obří koza, obří kyklop, obří člověk...digitální harpie, chodící kostry, chodící hory kamení a spousta dalších podivných stvůr... sympaťák Sindibád, krásná, statečná Maeve... není divu, že jsem to jako náctiletá beznadějně žrala. Když se na to koukám dnes, uvědomuji si, jak je to po stránce triků tragické a jak jsou všechny příběhy jednoduchoučké, ale stejně je mi to i dnes vcelku sympatické. Ten seriál je ve své naivitě prostě kouzelný. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství, neunikl mi žádný díl. Když to opakovali po druhé a dávali to ráno, odmítala jsem chodit do školy. Ještě, že existovaly videorekordéry, věřím, že bych teď někde vyhrabala videokazety se všemi díly. Jo při vzpomínce na Sindibáda vzpomínám také na své dětství, Sindibád totiž k němu patřil. V životě jsem snad nikdy nic tak nemilovala. Někdy si jen tak z nostalgie pustím na youtube úvodní znělku, Každý měl v dětském věku nějakého svého hrdinu, u mě jim byl právě Sindibád. To velké hodnocení dávám právě z té nostalgie, věřím, že dneska už by se všichni seriálu jen smáli. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Odnož tehdy populárního Herkula. V podstatě jde o to samé, akorát v jiném prostředí. Historicky i podle mýtů je to totálně špatně, zvlášť postavy a kostýmy jsou jak z jinýho světa. Jinak tam bylo dost příšer v tehdá slušném vizuálním zpracování a o to šlo především...jinak je to bezmyšlenkovitá blbina, ale svýho času to dost letělo. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Třetí do party k Herkulovi a Xeně, a byť v základě jejich chudej příbuznej (zejména pokud jde o efekty, u některých měly lepší animaci snad i dobové videohry), ve výsledku byl podle mě kvalitnější, než oni. O to větší škoda, že jak to tak bývá se asi po první řadě obměnil tvůrčí tým a nová parta měla jinou představu o tom, jak má seriál vypadat. A aby toho nebylo málo, představitelka Maeve z rodinných důvodů (už si nemapatuju jestli byla těhotná či jiný důvod) odešla, a její postava byla nahrazená jinou holkou. Není se čemu divit, že ta druhá řada už nebyla ono, a po ní se s natáčením rychle seklo. To, že u nás Nova (nejspíš kvůli událostem srpna 1999) tu druhou řadu ani nedovysílala, vlastně ani není žádná škoda. Ale na tu první sérii se čas od času podívám rád i dneska. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Postava Rongara (Oris Erhuero) měla být pouze v pilotním díle seriálu. Tvůrci z něho nakonec udělali jednu z hlavních postav. (sir-dave)

Reklama

Reklama