Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (134)

  • V čase 0:55:27, když Harry (Daniel Radcliffe) uhýbá začarovanému potlouku, je vidět, jak se normálně opře o pravou ruku v sedě, i když ji má zlomenou a v dalším záběru už ji má položenou na sobě. (Ace.A.T.L.)
  • Když po zásahu během souboje dopadne Zlatoslav Lockhart (Kenneth Branagh) na stůl, tak drží hůlku v pravé ruce. V následujícím záběru má ale pravou ruku volnou. (Duoscop)
  • Když Lucius (Jason Isaacs) vezme Ginny (Bonnie Wright) učebnici z kotlíku, tak jde během jeho řeči slyšet, že jí knížku vrátil. Při odchodu z obchodu jí ale vrací znovu. (Duoscop)
  • Harry uhodí obřího pavouka svítilnou a ta mu následně vypadne z ruky. Je však vidět, že ji Harry pustil až chvíli po udeření pavouka, protože Daniel Radcliffe neměl při natáčení úplnou představu, kde se bude pavouk vyskytovat. (Franta)
  • V knize Hermiona nerozumí nadávce mudlovský šmejd, musí jí to vysvětlit Ron. Ve filmu se téměř rozbrečí a je uražená. Přestože žila v mudlovském světě, zná i nadávky a urážky ze světa kouzelníků. (Jacinda)
  • Ve scéně na nádraží King's Cross z úvodu filmu, kdy Harry (Daniel Radcliffe) a Weasleyovi procházejí s vozíky s kufry nástupištěm, jsou na zemi možné vidět kříže z lepenky. (Nevka)
  • Ve scéně, kde Harry (Daniel Radcliffe) píše do deníku, je v jeho brýlích možno spatřit odraz štábu. (Nevka)
  • Když Harry (Daniel Radcliffe) poprvé vchází do doupěte, na krbu chybí truhlík s letaxem, který se hned v následující scéně objevuje. (Nevka)
  • Ve scéně, kdy Ron (Rupert Grint) a dvojčata zachraňují Harryho (Daniel Radcliffe), vytrhnou lanem mříže, které spadnou dolů. Když poté strýc Vernon (Richard Griffiths) padá z okna, mříže nikde neleží a ani lano na autě není nikde vidět. (Andy.222)
  • Ve scéně, kdy Harry Potter (Daniel Radcliffe) chytá zlatonku, ruku mu zlomí poblázněný potlouk, načež si ji dá Harry k tělu. Ve chvíli, kdy chytí zlatonku, spadne z koštětě a potlouk po něm stále jde, je možné všimnout si, že se Harry chová, jakoby byla jeho ruka v pořádku. Hned v dalším záběru pak opět drží paži u těla. (Andyy321)
  • Ve scéně, kdy je Colin (Hugh Mitchell) přinesen na ošetřovnu a Brumbál (Richard Harris) se chce podívat, zda nevyfotografoval útočníka, film po otevření fotoaparátu vzplane. Na filmu z fotoaparátu Argus by však nemělo být nic vidět i bez vzplanutí, protože film nebyl vyvolán a navíc byl znehodnocen stykem se světlem. (Hannzig)
  • Spoiler: Ve scéně, kdy proti sobě bojují Draco Malfoy (Tom Felton) a Harry Potter (Daniel Radcliffe), vykouzlí Draco hada. Zlatoslav Lockhart (Kenneth Branagh) chce hada zneškodnit, ale nepovede se mu to. V tom momentě stojí asi metr před Harrym, ale v následujícím záběru, kdy Harry začne na hada mluvit, je vidět, jak Zlatoslav stojí za ním. (Rocoj)
  • V scéne na konci filmu, keď je Lucius Malfoy (Jason Isaacs) v Dumbledorovej pracovni, svetlo mieri na hercov krk a v zábere je vidieť jeho skutočné krátke hnedé vlasy. (ČSFD)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama