Reklama

Reklama

Sám doma

  • USA Home Alone (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když McCallisterovi odjíždějí na dovolenou, nechají doma jen jedinou věc - a to je Kevin, jejich osmiletý syn. A když se dva nešikovní lupiči pokouší dostat do domu, Kevin musí úplně sám bránit svůj domov a přelstít lupiče ve válce, kterou vede jediným způsobem, který zná... (Bonton Home Video)

Recenze (1 227)

Benny99 

všechny recenze uživatele

Pro každého todle musí být filmová klasika.Kdo snad někdy nefandil Kevinovi a jeho "dobrodružstvím", sice ty lupiči měli dost malé IQ (nebo mi to přišlo v tom českým dabingu), ale to je celkem fuk. :D ()

Mallyyy 

všechny recenze uživatele

Baštil jsem to. Baštím to. A budu to baštit vždycky. Skvělá rodinná komedie se super scénama. Culkinova životní role. První dva jsou nejlepší, ostatní už maj jen pár náznaků, že by to mělo mít něco s tímhle filmem společného. Joe Pesci vynikající! Koukal jsem do programu, jestli to zas budou dávat, jako každý rok a zklamali:(. Nu což seženu si to po svým. ()

ellegrey 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná Sám doma znamená další americkou otrhovačku s dítětem v hlavní roli a dvěma "záporňáky" z ocele za zády. Pro mě je ale Sám doma filmem, který žádné Vánoce nevynechám. Pokaždé mě dokáže vtáhnout do "děje", zpříjemnit den i náladu a naladit do té správné vánoční atmosféry. Bylo tomu tak po prvním shlédnutí, je tomu tak i dnes, kdy jsem tento snímek viděla už doopravdy mnohokrát. A mám pocit, že stejné to bude i v budoucnu. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprostá klasika z mých dětských let. A hlavně každoroční vánoční televizní záležitost. A hlavně se na toho uřvanýho a ustrašenýho kluka dá koukat pořád a dokola. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Hanba mi....toto milé sentimentálne ale s detskou dynamikou natočené dielko som videl až dnes :( a nerád to priznávam ale tento sladký vianočný gýč v majstrovskom prevedení pána Columbusa ( sakra vie to s deťmi ) ma proste dostal....Culkin a jeho grimasy sú proste cool :))) ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií své doby ! Vždycky jsem obdivoval Culkina jak si připravuje pastičky na zloděje a jak je dokáže přechytračit. Jen škoda že to bylo díl od dílu horší a vůbec byla chyba dělat pokračování. Pro mě je prostě první díl jen jeden a to že vznikli pokračování nevnímám. ()

ASSBURGER 

všechny recenze uživatele

Proste nádherný film,ktorý ma nikdy neprestane baviť svojou šikovnosťou ale hlavne hravosťou s prostredím. Najlepšie na tom je to že malý chlapec oklame dvoch dospelých zlodejov.Proste mne sa to páčilo film môjho detstva na ktorý nikdy nezabudnem 5/5. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Dnes už filmová vánoční stálice. Krásný, vtipný a milý snímek. Škoda, že tak talentovaného kluka, jako byl Macaulay Culkin popularita tak semlela. Za mne plný počet. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Trochu (dost) prdlé, ale srada jako řemen, jen si nejsem jistý, že by americké dítě bylo něčeho takového s to. Vždy jsem měl slabost pro taková ta udělátka, kdy jedna akce uvede do chodu jinou a tak dokola (i Džery líčívá na Toma něco podobného ), proto i toto musím brát s pochopením a humorem. A mladý je fakt boží! Oceňuji, že příkoří lumpům nestrojí ze zlomyslnosti, leč, s knedlíkem v krku a strachy napůl v bezvědomí, v sebeobraně. Před časem jsem zachytil, že podobně reagovali kočka se psem (že by to byla reklama na nějakou mazlíčkovskou krmi?), ale to (ač je mi jasné, že mají veliké schopnosti, hihi) je už fakt jen scifi, ale řehtal jsem se, ne že ne. P.S.: Radyo bravo! ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Sám doma je dneska již kultovní vánoční komedií pro celou rodinu. Macaulay Culkin v ní prokázal, že byl zázračný herec. Neméně skvělí byli i Joe Pesci s Danielem Sternem v roli nezapomenutých zlodějů. Tak ono vůbec, kdokoliv tom filmu hrál, hrál skvěle a stejně tak skvělá byla jejich postava. Když si k tomu přidáme propracovaný scénář s ještě propracovanějšími Kevinovými výšlapy na oba dva zloděje, tak je z toho brilantní a tou dobou originální komedie. [69817. hodnocení, 1133. komentář, 86%, 144. nejlepší film, 212. nejoblíbenější film] ()

mls 

všechny recenze uživatele

Toto si rád pozriem ešte aj teraz - nápadité, hudba výborná a má to vážne dobrú vianočnú atmosféru. ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Asi nejoblíbenější film mého dětství, nedávno jsem se na něj díval a znovu mě to chytlo - skvostný český dabing, skvělá atmosféra vánoc, dobré herecké výkony, skvělé hlášky a hudba. Nejlepší na celém filmu je dvojice zlodějů, jsou neskutečně zábavní - "Zlatej důl dneska v noci":-) ()

paolito 

všechny recenze uživatele

"Je to křišťál, pravej křišťál...Dej to do tašky! - - Rádia, videa, HRAČKY! - - Teď se blíží období kdy zase někoho zamorduje. Sůl dělá z těch mrtvejch těl. - - O vás Francouzi říkají...nešikchové! - - Kevine, Kevine, dej si na mě pozor! - - My víme že jsi doma sám, docela docela sám... - - Mám pro tebe velmi dobrou zprávu, dnes budeš spát na lehátku s Fulerem. - - Milý Ježíšku, loni jsi mi nadělil sestřičku, letos bych radši autodráhu. A pěkné výhružné dopisy..." a tak dál, mohl bych pokračovat ještě dlouho, tenhle film totiž obsahuje neskutečné množství hlášek, a ačkoliv je odporně americký, nějakým záhadným způsobem mi přirostl k srdci, a vánoce si bez něj neumím představit. Hlavně Mokrý banditi (ó pardon, Dlouhoprsťáci) jsou fakt maséři. Můj oblíbený kýč. A navíc jsem prý podobný Marvovi :) ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem to zbožňoval, to se nedá nic dělat... až na ty sentimentální pasáže, ty mě s*aly už tehdy a na to jsem hrdý :) ()

Mike.mk1 

všechny recenze uživatele

Ani nevím kolirát jsem se u této komedie nasmál, hlavně jako kluk, teď už mě tak nebere, ale na ty čtyři je to pořád. ()

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Reboot Sám doma našel obsazení

Reboot Sám doma našel obsazení

11.12.2019

Nová verze populární vánoční komedie Sám doma se pomalu ale jistě blíží začátku produkce, snímek chystaný pro streamovací službu Disney+ tak nyní oznamuje obsazení. V hlavní roli dětské postavy se… (více)

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

19.11.2019

Kdybyste to ještě náhodou nevěděli, Hollywoodu už dávno není nic svaté. Pokračování Jumanji? Jasně. Reboot Sám doma? Proč ne! Nejnovější oznámení tak vlastně nemá koho překvapit. David Fincher a… (více)

Sám doma, ale jinak?

Sám doma, ale jinak?

03.10.2019

Server Collider čerstvě vydal pár nových informací o nadcházejícím remaku kultovní vánoční komedie Sám doma, který dorazí na streamovací službu Disney+ nejspíš příští Vánoce. Nový snímek bude podle… (více)

Reklama

Reklama