Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Recenze (363)

cress 

všechny recenze uživatele

Tento snímok patrí medzi vrcholovú tvorbu Van Damma a hlavne medzi tú nie až tak prehnanú, i keď zniesol 50 násobok možného - ale tu ku tomu patrí je to film a dobre spracovaný, hlavne tréning ma bavil a taktiež ten posledný soundtrack bol krásny. ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Je to už mnoho let, co jsem to viděl (nedávno jsem si sjel pár úseků), no dnešní mladší filmový fanda by asi hodnotil slabě, ale já na tom vyrůstal a jen Jean umí tu otočku tak efektně (což krásně zopakoval v Expendables 2 - juch!:). No a když přehlédnete všechna (z dnešního pohledu) klišé a to co je pro Van Dammovi filmy typické, závěrečný souboj byl super. Mám tyhle kluky prostě rád, stejně jako Slayovi Rambíky či Termoskátora a Arniem:). ()

Romeroo 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch koukatelnějších filmů JCVD...prostě přijatelné béčko s dobrým záporákem, kterému jsem fandil možná víc než JCVD :D ()

meemini 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho tréninku u starého senseje, nevím, nevím, jestli by to stačilo aspoň na odpad... Ale jo, stačilo. Viděl jsem už horší. Můžu napsat však jen toto: totálně zkažený závěrečný souboj, kde se vrší nesmysl na nesmysly. Thajský kolík, chci říct culík, tu čeká na ránu jako na smilování boží, ten americký veterán funguje jako deux ex ..., no a prostě celé je to takové těžce blbé. ()

HEED 

všechny recenze uživatele

Další z mála povedených zápasnických kousků belgické ikony. V rámci bojových filmů je to jeden z těch lepších a komerčně úspěšnějších hollywoodských akčňáků zlatých devadesátých. Zápasy, tréning a nechutný záporák, který si honí ego kopáním do sloupu. Jenomže takový sloup prostě rány nevrací. Přikládám krásné 4 hvězdičky. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Vadil mi příběh, který byl prostě od začátku daný a režie se snažila kouzlit něco co tam vůbec nemělo být. Místo těch pokusů o rozvíjení příběhu tam mělo být více tréninku a více fightů. Hudba klasická k těmto filmům, plno silných slov a pokaždé stejný rytmus. Nebýt Van Damma, tak by tohle bylo docela ztracené, urval na tomhle opravdu kus práce, vždycky je sranda ho sledovat kam až dá ty nohy :D. ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších filmů o bojovém umění vůbec. Film kazí většinou trhané pohyby, neskutečně zbytečné zpomalené záběry a nejvíce asi poslední zápas, kdy první 3 kola vidíme JCVD jak dostává neskutečnou nakládačku, kterou by nikdo nepřežil, načež potom během jednoho kola Tong Poa vyřadí bez jediného inkasovaného úderu nebo kopu. Propadák. Pokud srovnáme s filmy Bruce Leeho nebo např. Undisputed III: Redemption se Scottem Adkinsem, uvidíme obrovskou propast co se týče choreografie, kamery a střihu bojových scén. Nechci ale, aby to vyznělo tak, že kritizuji bojové schopnosti všech zúčastněných, bylo by to zcestné a nedovolil bych si to. Hodnotím pouze film. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Hrdina mého dětství v nejlepší kondici.. Tento film plus Bloodsport jsou kultovní VanDammovky... Tady byl Žánkód fyzicky na vrcholu a předvádí to tu dokonale... ()

tavvva 

všechny recenze uživatele

Kdo očekává úchvatné bojové scény, bude asi těžce zklamán. Navzdory názvu ale o tom tento film není a je nutné hodnotit to "všecko ostatní", jako třeba prostředí (miluju tropické a subtropické pásmo), hudbu (osmdesátky a Stan Bush), atmosféru, kameru ... přiznám se, že je v tom i kus nostalgie. Místy je to takové naivně blboučké :) Jako dítě mě fascinoval trénink u Xiana, ale dnes už vím, že například protahování svalů takto na sílu by způsobilo každému člověku ve tkáních příliš mnoho mikrotrhlin, a ty by se pak měly vzhledem k rozsahu tendenci naopak stáhnout a ne roztáhnout. Svaly pak bolí a jsou ztuhlé a nepoužitelné :) Bohužel Žán není jeden z nejlepších herců. Přišlo mi, že líp hráli mnozí neherci. Ke dni 14.7.2018 upravuji hodnocení ze 4 na 3 hvězdy. ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Takhle bych si dokázal představit pomstu za zmrzačení svého bratra. Jean-Claude Van Damme přesně tak jak ho mám rád a kam patří! Žhavé výstřely 2 si z tohoto filmu vystřelili ( Přidat gumový medvídky ). ()

subic 

všechny recenze uživatele

Přelom osmdesátek a devadesátek, první videa, pirátské videokazety s monotonním dabingem Hejmy, co bylo víc? Tohle je už od té doby moje asi třetí nejlepší žánkládovina hned po Lvím srdci (1990) a Krvavém sportu (1998). ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Tváří se to ultra drsně, ale div že jsem u toho neusnul. Kopaček spousta a napětí nulové. Čím dál se to posouvá, tím větší nuda to je. Závěrečný souboj jsem už ani nevnímal. Navíc ten záporák je k smíchu. 2+* ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Jak že vypadá kult ? Pro mě osobně přesně TAKHLE. Nejde jen o samotnou myšlenku: Ruku na srdce - příběh o pomstě není v dnešní době sám o sobě zajímavej. Je tu však spousta dalších aspektů: Vynikající ztvárnění všech rolí - Van Damme perfektní, Michel Qissi si roli záporňáka musel užít, Dennis Chan v roli lehce ujetýho učitele Muay thai neměl chybu a tak dále. Pár vtipných hlášek zdárně odlehčí jinak docela těžkou atmosféru příběhu, vynikající soundtrack, dialogy jednoduchý ale ne špatný. Kladení důrazu na určité detaily (toho jsem si nejvíc všiml dnes - 15.2.2104) tak co tomu filmu nebo tvůrcům můžu vyčíst ? Snad jedině další pokračování... Kdepak. Pro mě Kickboxer začíná i končí prvním dílem. A že je vynikající... 100% = 5* ()

MaxPower 

všechny recenze uživatele

Tezko hodnotit, je to celkem dobre a zabavne. Ale ten konec je na odpad! Dal bych klidne ****, ale tech poslednich asi 15 minut fakt katastrofa. ()

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama