Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Recenze (363)

Columbus 

všechny recenze uživatele

Stydim se za vsechny zdejsi priznivce JCVD, protoze tohle je neco jako modlitba pro vsechny pravoverne. Tudiz vidim, ze zde zadni pravoverni nejsou. To mi ale vubec nevadi. Tohle je dalsi z kamenu na Jeanove nahrdelniku Krale rozkroku. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Byť je to typické béčko, tak se mi spousta detailů líbí. Výcvik v džungli je super a mistr Xian je parádní dědula, který stihne 6x kopnout nohou při jediném výskoku. Navíc má film i myšlenku, což se u béček ocenit musí. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Cože? Kdo tady dál měné jak pět hvězd? Přihlašte se dobrovolně, nechť Vás stihne pomsta v podobě Van Dammovy legendární otočky z výskoku, úder na solar "střepinovou" prackou a to vše doplněné o Tong poovskou kopačku holení, kterou láme sloupy v zaflusaných gymech!! Perfektní muzika, laciná zápletka, nejdrsnější záporák, klidný mistr a "provaz mezi provazy" JCVD, který dokazuje, že obléknout ho jak do pytloviny, tak do slušivého tílečka na kšandách strčeného do kalhot pod prsa není žádný problém.-) ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době jsem viděl znova Kickboxera a pořád je to jeden z mála dobrých filmů, které Van Damme natočil!! Sympatický hrdina, ultra hnusnej záporák, přímočarost bez vedlejších účinků!! Jednou větou: Van Damme vypadá jako reklama na dokonalou postavu:). ()

civalII 

všechny recenze uživatele

chápu nízké hodnocení ostatních. ale já musím dát za 4*. za mého mládí "véháeska" s tímto filmem putovala z ruky do ruky. byly to super časy a já si na ně i díky tomuto filmu rád zavzpomínám. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Hmm slušné béčko. Dennis Chan je smpatický Van Damme štandardný. Vcelku nápady sa tu nájdu, ale súbojov je málo a bohužial mi prídu debilné. To ako sa JCVD kope s Thajcom do lebier na striedačku bola blbosť. Záverečná bitka s Qissim ma tiež iritovala. Mohli to spraviť vyrovnanejšie. To, JCVD najprv dostáva nakladačku a potom úplne jednoducho zomelie protivníka. A Qissi nepredvádza skoro nič, žiadna choreografia, žiadne herectvo. Jediné plus na ňom možno hodnotiť je drsný zjav. Toť vše. Toto je ôj dvanásty film s Jeanom v hlavnej úlohe a mám pocit, že stačí. Možno si pozriem ak vydá niečo nové (The weapon?, Expendables? ... ) ale s jeho existujúcou tvorbou som skončil. Pritom ako film nie je zlý to nie len už neprináša nič nové. Keby som ho videl ako prvý išiel by som vxyššie s hodnotením. Takto 50-60%. ťažko povedať. Viac nie. ()

LeG!oN 

všechny recenze uživatele

Z dětství mám na tenhle počin dobrý vzpomínky, samozřejmě s postupem času.........no však vy víte........ ()

darek kartac 

všechny recenze uživatele

Van Damme musí navštívit posvátné místo a trénovat aby vyhrál mistrovstvý v Kickboxu. Trénuje ho skvělí mistr, který ho hodně naučí. Van DAMME JDE DO BOJE! ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Čas od času svým dcerám pustím filmy, které mne provázely mým mládím. Seznámím je s mou dobou a filmy a herci mé doby. Mám ty chvíle rád. A tento film je jedním z těch, které k takovýmto mým rodinným chvílím patří. Motivační Jeanův trénink, který v reálu snad nikdo nikdy neabsolvoval a především jeho dnes již legendární tanec v hospodě. Ten fakt stojí za zhlédnutí. Shrnuto: Svou kvalitou, zpracováním by v dnešní konkurenci těžko uspěl. Sportovní příběhy o pomstě jsou ale nesmrtelné. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Původně jsem Kickboxera ohodnotil dvěma hvězdama, protože moc filmové krásy nepobral a děj je typicky béčkově dementní (po dalším zhlédnutí doplňuji, že opravdu velmi hodně dementní :-D), ale v posledních pár měsících se mi už podruhé stalo, že jsem dostal chuť se na film znovu podívat, což je na film, o kterém nemůžu prohlásit, že by se mi líbil, dosti neobvyklé. Po dalším zhlédnutí zvyšuji na tři hvězdy a musím uznat, že z ranku filmů, kde mistr učí žáka bojovému mění, aby žák v závěru nakopal zloduchovi zadnici i ksicht, patří mezi ty hodně dobré (zas tolik jsem jich neviděl, takže možná kecám), a i přes mou averzi k JCvD jako správný a férový filmový fanda uznávám, že jde o kvalitní karate film, kterému nesahá opěvovaný Krvavý sport ani po kotníky (i na tento film jsem postupem času změnil názor). Už se těším, až si ho v týdnu zase pustím. (A jo, chuť jsem dostal při sledování Kill Billa 2, přiznávám.) Čtyřhvězdičková a pětihvězdičková hodnocení plně chápu, pro fanouška karate filmů to je jistě klasika klasik. /// Po pár letech zvyšuju na čtyři. Guilty pleasure jako prase. /// Po dalších pár letech na pět. Hertzogův soundtrack je výborný a některé skladby, především The Eagle Lands, excelentní. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale Kickboxer z doby největší slávy Van Dammea, mě oslovil asi nejméně. Ne že by se nějak vymykal těm ostatním filmům z této doby, kde Van Damme účinkoval, ale ty ostatní mě baví víc, a to i v dnešní době. Z Kickboxera jsem prostě vyrostl a přesto, že se jedná o jeden z největší hitů, který byl i parodovaný, tak dnes u mě tento film platí za větší průměr. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Opět podobně jako v Krvavém sportu,přehlídka van Dammových dovedností,ale jen těch fyzických.Závěrečný souboj s Tong Poem pěkně podle starých zvyků byl dost dobrej ()

Musak odpad!

všechny recenze uživatele

V době kdy to bylo uvedeno do kin bych si to jako malý děcko možná užíval a dal lepší hodnocení, ale teď když sem to viděl - rozuměj rok 2008, tak mě to přišlo neuvěřitelně komický. Počínaje dialogama, konče finálním soubojem, kdy Vandame dostává celej zápas na držku, ale v posledním kole se vzchopí a z Tonga Po se najednou stane souška, kterou by zbila i moje babička. špatný špatný špatný ! ()

NoFiction 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak jsem mohl i 3x denně.....:) Dneska už jako nostalgie, která snad nikdy neumře. Záverečný souboj berte s velkou rezervou. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Původně jsem dal tři hvězdy, ale po opakovaném shlédnutí jsem ještě jednu přidal. Film dost nápadně připomínající Krvavý sport, ale přesto je něčím originální a zvláštní. Mě se líbila zvlášť ta příprava na finálový zápas a trénování s mistrem Xianem v Kamenném městě. Finálový zápas na starý způsob boje je už pak jen třešničkou na dortu. 75% ()

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama