Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Recenze (363)

Nepi 

všechny recenze uživatele

Van Damme se tentokrát mstí za ochrnutí a porážku svého bratra,kterého při zápase v kickboxu zranil thajský mistr Tong-Po...Zajímavý tréninkový program a akční scény...film na který se dá bezmyšlenkovitě koukat i víckrát než jen jednou... ()

deckardx 

všechny recenze uživatele

Minimalne za ty vzpominky jedna hvezdicka navic... A film celkove to taky neni spatnej.. Rekl bych jeden z lepsich Van Damma... ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Kickboxer je dle mého názoru jeden z nejlepších filmů Jean Clauda Van Damma. Film má velice dobře zpracovaný příběh, který i přesto, že není úplně originální, upoutá a hlavně je zde mnoho prvotřídních soubojů, které považuju za jedny z nejlepších, jaké kdy v akčním filmu byly. Vyzdvihl bych především část, kdy Van Damme podstupuje výcvik v muai thay u starého mistra v džungli a dále pak finální soubj s Tong Poem, kdy chce Van Damme pomstít zmrzačeného bratra. Ve filmu je velmi pěkná hudba, práce kamery také slušná a velkým kladem byl Michel Qissi v roli hlavního záporáka. Sympatičtí byli i herci v rolích Van Dammovy holky a mistra Xianga. Ve výsledku byl pro mě Kickboxer příjemným překvapením a v porovnání s dnešními filmy Van Damma je vidět, že je kvalitativně mnohem lepší. Naštěstí se Jean Claude Van Damme po neúspěšných filmech z let 1999 až 2006 přece jenom zlepšil, ale i tak si myslím, že lepší film než byl tento už od něj asi neuvidíme. Mně se film líbil dost, proto těch pět hvězd. Objektivní kvalita filmu je ale nskutečně těch 60%. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

můj miláček z dětství. Damme je na vrcholu sil a notně to dokazuje, jeho honba za pomstou a tzv. trénink je snad lepší než všechny tréninkové pasáže z Rockyho(nechci se rouhat). Hlavně dokazuje jak je důležité jít s hrdinou nahoru, prožívat s ním vzestup abychom si vytvořili k němu správné pouto, na tom se svezl Kickboxer a v podstatě Rockyho vykradl, narouboval příběh na pomstu a výuku Muay Thai a ejhle, zrodil se nejlepší film v Dammově kariéře, a věřte nebo ne... je to jeden z jeho prvních filmů. O to víc si ho užijete, o to jasnější je proč Kickboxer měl tolik podprůměrných pokračování. Tahle látka prostě funguje. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru byl Kickboxer na svou dobu celkem povedený.Skutečně je nutné vytrhnou scény při západu slunce.Jsou poetické,i když jde jen o pár sekund. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Scéna při západu slunce a tréninková mise na židlích jsou jedny z největších kýčů co se dají ve filmu vymyslet a natočit , ale všechny tyhle negativy jsou málo platný, protože ten film pořád baví jak humornou stránkou tak špatným hereckým projevem Belgičana:-)) ()

ferero 

všechny recenze uživatele

Velice mě zaujalo, jak při závěrečném zápase se Vandamovi zázračně rychle hojily rány, které mu způsobil Tong Po rozdrceným sklem. Mimo to Kickboxer pro mě patří k těm lepším "vandamovkám" ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Tong Po celý závěrečný match neskutečně drtí Van Damma a pak se z něj rázem stane loutka, která si chodí pro jednu ránu za druhou ... :-D No jo, klasika béčkových akčních filmů, na kterých jsme tady většina z nás vyrostla. 60% - 3*** ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Pověděl jsem jim, že o nich říkáš, že nejsou dobří bojovníci. A že jejich matka souloží s mulama." -Xian- ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Na prostý, ukázkový Van Damme. Klišé jedno za druhým (takže o ději to fakt není = pokud vám teď vykecám o čem to je a jak to dopadne bude to stejně jedno), důvod proč se na ten film dívat jsou zápasy a nostalgie na dobu kdy JCVD ještě nebyl zoufalá smažka a jeho kariéra stoupala směrem vzhůru. ()

upson 

všechny recenze uživatele

Kno xu kao!!Kno xu Kao!!! :-) Dialogy se tu zásadně neřeší, kope se a mlátí a o tom Jean Claudeovky jsou :-) 80% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jeden z vůbec nejkultovnějších béček všech dob, na to má člověk chuť snad vždycky................moje hodnocení = 6 z 10. ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Miluju Lví srdce, miluju Bloodsport, ale tohle mi opravdu nesedlo. Choreografie soubojů ořesná, dialogy také (především Tong Poovo:,,Maila mi dala'') ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Hrozně naivní, hodně stupidní a herecky amatérské. Přesto má Kickboxer svoje kouzlo, a to nejsem žádný nostalgik, co se těhlech 80kovejch akčňáren týče. Ten film si na nic nehraje, od začátku je jasné, o co v něm půjde a jak dopadne, ale tohle vědomí mi vůbec nevadilo. Dokonce tam je pár překvapivých momentů, co se děje týče. Škoda, že závěrečný souboj byl choreograficky naprosto tragickej, jinak bych možná uvažoval i o 4 hvězdičkách. (Blu-ray, orig.) ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Jeden zo zakladov klasickych, priam magickych rozpravkovych pribehov dobra a zla o kopoch, laktiach, kolenach , hlavickach a roznozkach, no stale fungujuci. Na vyrobnej linke : tragedia-tuzba po pomste- trening- banany- niekto mi zamotal hlavu- konecna pomsta , z uvodu bezradny vanDam v krajne nehostinnom prostredi tepleho Thajska, najde seba a potom aj majstra Xiana, ktory mu prelesti svaly, myslienky a .. cvicky, aby mohol pomstit (zaroven aj nadobudnut sebavedomie) svojho brata. Obaja to maju v rodine nejak roztriestene. Opat z ranych sviezich vanDam filmov, ktory by mal obsahovat hrozyplneho a des nahanajuceho protivnika . Tong Po (v titulkoch vraj hraje sam seba, ale v tom sa ja nevyznam, myslel som si ze ho hraje Miso Qissi) neni najhorsi protivnik, ale ako bojovnik je viac dreveny ako thajsky, a jeho chvostiku sa zlaknut jednoducho neda. Definovany ako akcny film, i ked bez sebemensej strely, alebo explozie, len za zvukov svistiaceho slnka , sena, a par faciek, kde si vanDam rad zatancuje. ()

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama