Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal a dostal jsem hodně. Opravdu působivý a zábavný film. Elijah Wood zahrál výborně, možná právě protože se do role rváče typově nehodí. Charlie Hunnam byl taky hustej a typuju že tímhle filmem se prosadí. Nejlepším překvapením ale bylo když na mě z obrazovky vybafla Claire Forlani, kterou já opravdu můžu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když dostaneš první ránu, zjistíš, že nejsi ze skla. Neuvědomíš si, že žiješ, dokud si nesáhneš na dno." Nikdy jsem nebyl členem žádné firmy fungující pod zástěrkou fanouškovství, ale pokud bych se jednou rozhodl rozdávat budspencerovky v barvách svého klubu, tak by to rozhodně nebyl West Ham United, nýbrž FC Barcelona případně Slavoj Houslice. Hooligans, k mému jistému zklamání, o fotbal skoro nezavadili, o životě rowdies jsem se toho určitě dozvěděl víc z dokumentu MacIntyre Undercover, ale dost mne to bavilo jako příběh truhlíka, do kterého s chutí kopal celý svět a on se prokrvácel k tomu, že každá zapůjčená rána se musí vrátit i se slušnými úroky. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zbytečně jsem film odkládal a i jako nefanouška fotbalu se mi film líbil. Charlie Hunham v rozkvětu jeho kariéry a Elijah Wood už známý jako Frodo je fajn volba (Drsňák/looser). Film je zábavný, drsný, napínavý. Rozhodně zhlédnutí nelituji. Příběh****, Akce****, Humor***, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 8/10. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Lexi Alexander, Dougie Brimson, Josh Shelov .. Fotbal fanoušky potřebuje. Bez nich by nebyl! Ovšem hooligans, zejména ti angličtí, nejsou zrovna tím pravým ořechovým a po mnoho let jsou problémem všech fotbalových států a také se neustále těší zájmu novinářů a filmařů. Příběh jako celek je jednoduchý, uvěřitelný, vztahy postav v uzavřeném okruhu fandů jsou přesvědčivé a nebýt toho poučně/smutného konce neměl bych moc výhrad. Elijah Wood roli zvládl, celkem zapadá, jeho vztek je uvěřitelný i přesto, že u někoho může jeho postava budit rozpaky. Slušný, velmi sugestivní nízkorozpočtový pokus. 65%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, kde dejová linka síce nie je žiaden lumen - dosť jednoduché a s pre mňa málo lákavým námetom futbalového chuligánstva - ale bolo to aspoň divácky atraktívne spracované a zahrané. Najviac ma oslovila hudba a výkon Ch. Hunnama. Ďalší snímok čo som s týmto námetom videl - Okolo futbola (2013) - bola síce dráma s hlbším významom, ale zas to nebolo tak pekne spracované. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • V době natáčení filmu působil v klubu West Ham United FC i český hráč Tomáš Řepka. (ELBobes)
  • Fotbalový klub West Ham souhlasil se spoluprací na natáčení v domnění, že film bude pojednávat o jejich hře a kvalitních fanoušcích. Jakmile zjistili, čeho se týká doopravdy, od projektu odstoupili. (don corleone)
  • Ve skutečnosti se v době, kdy se film odehrává, kluby West Ham a Millwall v FA Cupu nepotkaly. Mohly se ale potkat v ligovém utkání, protože tehdy oba celky hrály druhou nejvyšší soutěž v Anglii. (FCBLFC)

Reklama

Reklama