Reklama

Reklama

Přísahám a slibuji

(seriál)
Československo, 1990, 5 h 28 min (Minutáž: 76–89 min)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílný příběh z lékařského prostředí nás zavede do nemocnice pohraničního města na severu Čech v době těsně po válce, kdy po odchodu německých lékařů a řádových sester se jejího vedení ujímají čeští lékaři. Vypráví nejen o smyslu lékařského povolání, ale také o lidském osudu v čase, kdy mnohé ideály zplaněly a mnoho skutečných a potřebných zůstávalo jaksi ve stínu jiných, více proklamovaných a žádaných. Příběh MUDr. Vojtěcha Alberta začíná po válce v roce pětačtyřicátém a končí ještě před únorem roku osmačtyřicátého. V prvním dílu nepotkáte ještě doktora Alberta "v bílém", nýbrž v těsném sáčku, které mu bylo darováno na cestě z koncentračního tábora do Prahy, která právě povstala proti okupantům ... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Kekik k tomuto seriálu (3)

Přísahám a slibuji (1990) 

Výborná čtyřdílná série. Každý díl mě bavil. Herci byli skvělí. Je pravda, že mě poměrně dost vytáčela postava Lídy (Bydžovská), ale přeci jenom měla ke konci pár světlých momentů. Ale je také pravda, že by se mně více líbilo duo primář Albert (Abrahám) a doktorka Moravcová (Balzerová). Sledování Přísahám a slibuji jsem si užila. ()

Epizoda 1 (1990) (E01) 

O čtyřdílném seriálu jsem neměla ponětí. Objevila jsem jej v iVysílání ČT. A jsem za to ráda. První díl mě poměrně rychle zaujal. Ředitelův proslov (L. Munzar) téměř na konci dílu byl skvělý. Nandal jim to. Zatím se mi jeho postava líbí. Snad nezklame. Z primáře Blažeje (postava z Nemocnice na kraji města - Josef Abrahám) se stal primář Albert. A též se mi jeho postava líbí. Působí sympaticky. Zatím nemám žádnou výtku. Jsem zvědavá, co přinese další díl. ()

Epizoda 3 (1990) (E03) 

Ředitel Urban (Luděk Munzar) už nepatří k těm, kterým fandím. V prvním díle jsem mu uvěřila. Zato primář Albert (Josef Abrhám), to je pan doktor a úžasný, čestný, poctivý člověk. Lída Šímová (Zuzana Bydžovská) mě povětšinou iritovala, ovšem ke konci tohoto dílu si pár bodíků navíc získala. Dívat se na tento seriál je radost. Herci hrají skvěle. ()

Reklama

Reklama