Reklama

Reklama

Nová noční můra

  • USA Wes Craven's New Nightmare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natáčení nového dílu Noční můry v Elm Street se odehrává v zákulisí filmu, ale i na place. Nechybí tu herečka Heather, která před lety vytvořila v prvním díle celé série hlavní roli dívky Nancy a později si zahrála i v třetím dílu odbornici na sny. Po skončení natáčení záběrů se nečekaně začne hýbat Freddyho rukavice, dva techniky zabije a Chase (manžela Nancy) řízne do ruky. Heather se náhle probudí a zjistí, že vše byl jen zlý sen, vydechne si, ale pak si všimne, že manžel má opravdu ruku pořezanou. Studio nabídne Heather roli v novém dílu Noční můry v Elm Street, ke kterému píše scénář Wes Craven, ale ona to odmítne! Dovídá se, že manžel na filmu už pracuje a telefonuje mu a prosí ho, aby se vrátil domů. Chase za volantem cestou domů usne, havaruje a náhodou ho zabije Freddyho rukavice. Syn Dylan se také chová podivně, nechce spát, protože se bojí „zlého pána“. Po dalších incidentech, které se svým způsobem týkají filmového přízraku, jede za Wesem Cravenem, aby se ho zeptala na scénář. Tvůrce však doposud neví jak příběh dopadne... Poslední souboj svede Nancy (Heather) v podzemním světě, kde objeví scénář k novému filmu z cyklu Noční můry v Elm Street a kde se setkává nejen se svým synem Dylanem, ale i s Freddy Kruegerem. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Jaký ortel si odnese doposud poslední díl jedné slavné série? Wes Craven se vrátil, aby důstojně zakončil to, co kdysi sám začal. Přiznám se, že po šestém dílu nebylo kam spadnout a tak jsem byl mile překvapen, že nejde pouze o výkřik do tmy, ale o ničím neředěnou zábavu, ve které Wesův setrvačník bez větších ofrků boří mýty a navíc si z nich dělá legraci. Pouze mi trochu vadilo, že Freddymu sebral jeho pověstný sarkastický humor, s čímž nemohu sympatizovat, zrovna tak jako s jeho novou maskou. Ať už to bylo s touto za léta nabobtnalou sérií jak chce, prozatímní tečka sedla na své místo skoro tak, jak bych chtěl. ___ Můj žebříček série: N1, N3, N4, N5, N7, N2, N6 ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Vrátil se Wes Craven a je to poznat, občasná amaterská filmařina předešlých dílů je pryč. Sympatický nápad nepokračovat dál v pohřbené sérii, ale natočit "film o filmu" buď odmítnete hned na začátku, nebo si ho náramně užijete (jako já). Více i méně očividné odkazy ("- Máte propustku? - Seru vám na ní!" Jasně vede) jsou milé zpestření. Bohužel ale, ani sám Freddyho "otec" se neubránil momentům, které vás nechají pochybovat o příčetnosti autora. Především myslím scénu, kdy se nám Craven pokouší vnutit blbost, díky které se opět opravdu zlý Freddy dostává do reality. Ono těch much by se našlo poměrně dost, ale očividný vztah k látce (ehm... Talalay - shoř v pekle) a návrat několika herců z toho dělají povedenou poctu sérii, která není sice dokonalá, ale lásku si zaslouží. _____ Mé pořadí série: E1, E5, E7, E3, E4, E2, E6 Sudé části jsou téměř nekoukatelné ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hm, původní hodnocení jsem zvedl o jednu hvězdu. S časovým odstupem musím uznat, že Craven se snad ani lépe s Freddym rozloučit nemohl. Půvabná Heather se vrací na scénu, aby znovu prožila děsivý sen a zachránila nejen sebe. Zemětřesení (samo o sobě dosti děsivé), havárie, pitevna, nemocnice, dálnice. Připomenutí scének z prvního dílu - Julie válející krvavé sudy po stěnách a stropě, schody, které se roztékají pod nohama, filmový otec - šerif v závěru a navrch pohádka O perníkové chaloupce. Skvělá hudba, výtvarná kamera.Překvapivě povedené... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nancy je mŕtva. Freddy je mŕtvy. Tak jak natočiť ďalšie pokračovanie Nočnej mory s ich predstaviteľmi v hlavných úlohách? Budú hrať samých seba, keďže sa bude prelínať filmový svet so skutočným. To je tak cool, meta a neviem čo všetko. Nápad to nie je zlý. V sérii Vreskot to fungovalo perfektne. Ale tu ešte nie. Síce ma bavilo nachádzať rôzne cameo výstupy hercov alebo producentov tejto série, ktorý si zahrali samých seba, ale to bolo jedným z mála potešení, ktoré tento diel ponúka. Wes sa rozhodol, že tento diel pojme temnejšie. Výsledkom je, že sa Freddy poriadne objaví až vo finále a dovtedy to je strašná nuda. Pomalé budovanie atmosféry bolo otravné, keďže tento svet už dobre poznáme a ľakačky Wesovi nikdy poriadne nešli. Aj úmrtí je tu málo a vykrádajú predošlé diely v ktorých vďaka praktickým efektom vyzerali oveľa pôsobivejšie ako s použitím v tej dobe nedokonalých CGI. Heather Langenkamp mi tentokrát znova nesedela jak bola strašne hysterická. Ešte horší bol ten jej syn, ktorý si celý film myslel, že je Freddy. Do prdele, ja som chcel pôvodného Freddyho. A ani Englund ako Freddy sa mi tentoraz nepáčil. Tá jeho nová maska je hnusná a najviac ma srali jeho oči na ktorých mal debilné kontaktné šošovky. Takže celkovo to je nuda s pár milými cameami. Vzhľadom na to, že je tento diel dejovo mimo série, tak je vlastne zbytočné s ním strácať čas. 4/10. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

A tohle mělo být sakra co? Pod tohle bych svůj podpis nedal ani kdyby mě mučili. Slovo nuda nabírá monstrózních rozměrů. V polovině filmu jsem si musel udělat kávu, abych tu druhou byl schopen dokoukat. Možná mi něco uteklo. Pár minut jsem prospal, a tak se to rozhodně nedá vyloučit. Přesto si troufám říct, že tady nemělo utéct co, tady totiž nic koukatelného nebylo. Lze si po tomhle průseru vůbec ještě zachovat úctu k Wes Cravenovi? No nic, alespoň že mám zase jednu ,,kultovní" sérii za sebou. Jestli dva díly série za něco stály, tak je to možná moc. A hodnocení? Samozřejmě že odpad. A jedinci hodnotící tenhle megaprůser plným hodnocením by mě mohli seznámit s jejich dealerem. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (19)

  • Všechny scény se zemětřesením byly natočeny měsíc před skutečným zemětřesením v Los Angeles v roce 1994. To nastalo pouhé dva týdny před koncem natáčení. Štáb tak měl možnost ještě dotočit záběry poškozených míst zasažených reálným zemětřesením. Herci a štáb se původně domnívali, že scény zemětřesení, které byly natočeny před skutečným zemětřesením, byly možná trochu přehnané, ale poté, co je zhlédli po skutečném zemětřesení, byli zaskočeni jejich realističností. (BLStryker)
  • Námět na tento film měl Wes Craven připravený už před natáčením třetího dílu, ale studio tento nápad tenkrát odmítlo. (BLStryker)

Reklama

Reklama