Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (387)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Cameron Crowe | Hudba: Nancy Wilson | Produkcia: Cameron Crowe, Ian Bryce | Distribúcia: DreamWorks, Columbia | Štúdio: Vinyl Films | Rozpočet: 60 miliónov $ | Tržby: 47,383,689 $ || Vypravujúci film mimo zvyknutých kolají. To je jeho najväčšia ťahová sila smerom do predu od začiatku do konca. Kvalitných filmov s hudobnou tematikou je naozaj málo, pretože sú veľmi ťažko vystavateľné, pretože hudobná vložka často rozbíja gradačnú tendenciu celku v posunu príbehovej linky. Almost Famous je jedným z podarenejších kusov, no práve ku koncu mu dochádza dych. I tak výnimočný kus. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Patnáctiletý kluk utekl z náruče přehnaně starostlivé maminky na turné rockové kapely, navíc jako novinář pro Rolling Stone, kde o jeho věku mají poněkud zkreslené představy. Cameron Crowe do značné míry autobiografický příběh dobře napsal, natočil, a jak je jeho dobrým zvykem, poskládal k němu i v podstatě dokonalý písničkový soundtrack. Sice jsem tuhle dobu nestihl zažít, ale věřím tomu, že to takhle nějak vypadalo. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Bol som navnadený štedrým hodnotením, ale výsledok ma jaksi neoslovil, napriek tomu, že mám filmy o hudbe a hudobníkoch veľmi rád. Je tu zopár dobrých momentov i celých scén, ale celkovo sa to vlečie a príbeh mi prišiel nezáživný. Prakticky 2 hodiny chlapec behá okolo kapely aby urobil článok snov. Celé je to akési jednotvárne a filmu chýba pestrosť. Jediné čo robí film zaujímavým je postava matky v podaní výbornej F. McDormandovej. Štetky boli vždy a všade, ale skladať im takú poklonu...U mňa slušný priemer, ktorý mal nabehnuté k štyrom hviezdam, ale nedosiahol na ne. Výnimočne idem proti davu. 60%. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k nemalému zástupu nadšených fanoušků klasického rocku. I když Stillwater je kapelou přeci jen trošku zidealizovanou, na požitku ze sledování to pranic neubírá. Fantastický soundtrack, kterému se z poslední doby vyrovnal snad jen z filmu Všechny moje lásky je doprovázen neméně nabitým dějem, kde o narážky na jednotlivé kapely (Deep Purple, Eagles...), setkání s hvězdami (Black Sabbath, David Bowie) či pohledy na zaplněné koncertní haly není nouze. Kate Hudson je paradoxně to jediné, co mi na filmu vadilo. V její roli bych si dokázal představit několik jiných osobností, které by do dané role sedli o mnoho lépe. Veškeré ostatní role jsou obsazeny bez chybičky a ode dnes je ze mě fanoušek Billy Crudupa. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

To je asi sen každého začínajícího novináře, v tomto případě studenta, být se svou oblíbenou kapelou na šňůře, poznat zákulisí, vztahy, mejdany a v neposlední řadě fanynky.. První polovina snímku mě nijak zvlášť neoslovila, nicméně ta druhá mi to bohatě vynahradila.. Zejména se mi líbila maminka v podání Frances McDormandové, pravidelně mě rozesmívala - „neber drogy“ + neúnavné telefonáty s následným „tvoje matka mě rozhodila“, krásná rolička se tu našla pro Philipa Seymoura Hoffmana, coby rádce a průvodce byl báječný, no a to mládě bylo zajímavé, Patrick Fugit u mě zabodoval.. Za zdařilý závěr dávám čtvrtou hvězdičku.. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (45)

  • Philip Seymour Hoffman (Lester Bangs) měl kvůli nabitému rozvrhu na natáčení svých scén pouze čtyři dny. Po celou dobu měl chřipku. (Hal_Moore)
  • V scéne, kde si William (Patrick Fugit) robí poznámky, je obklopený nálepkami. Ich výrobca, 3M, ich ale na trh neuviedol pred rokom 1977. (Arsenal83)

Reklama

Reklama