Reklama

Reklama

Epizody(54)

Obsahy(1)

A Jewel in the Palace je skutočný príbeh legendárneho dievčaťa Jang Geum, ktorá sa stala prvou ženou vo svojej dobe na pozícii najvyššieho kráľovského lekára.   Dej sa odohráva asi pred päťsto rokmi za vlády dynastie Chosun. V tom čase Kóreu charakterizovala prísna hierarchická sociálna štruktúra ovládaná mužmi. Príbeh poukazuje na úspešný život Jang Geum, v ktorom nechýbala láska, a tiež na jej dlhotrvajúci boj proti sociálnej diskriminácii. (ČSFD)

(více)

Zajímavosti (3)

Saimdang (2017) (seriál)

  • Původně avizovaný jihokorejský herec Woo-seong Kam se v hlavní mužské roli neobjevil, protože nabídku seriálových tvůrců jednoduše odmítl. Zato herečka Young-ae Lee se v televizním seriálu objevuje po dlouhých čtrnácti letech. Jejím posledním televizním vystoupením byl seriál A Jewel In The Palace, který měli diváci možnost sledovat od roku 2003. (Conspi)

Daejanggeum 2 (seriál)

  • Hlavní ženská role byla seriálovými tvůrci nabídnuta herečce Yeong-ae Lee, která se v hlavních úlohách objevila již v původní sérii A Jewel In The Palace (2003). Nabídnutou roli herečka z osobních důvodů odmítla. (Conspi)

Reklama

Reklama