Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí jsem přehodnotil hodnocení o jednu hvězdičku méně. Byli chvilky, kdy jsem se trochu nudil,a le přesto je todle film, který se mi trefil do gusta. Všechny podobné snímky mám rád. Football factory je možná i lepší, než herecky lépe obsazený GSE hooligans. Je to méně pohádka a více realita anglického "chuligánství". ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Čistá ostrovní záležitost, která popisuje celkem věrně běžný i víkendový život jednoho z fanoušků Chelsea - nudná práce, chlastání, koks, píchání, a v sobotu rvačka. Je to bez příkras, bez vyzdvihování nebo naopak moralizování. Jak už to u anglických filmů bývá, nechybí výborná hudba (Chemical bros., Primal Scream, ale i třeba David Guetta) a místy hodně cynický humor. Málem ukopanej k smrti, květináři, taxikáři, noční můry a přeludy. Jeden ze starý party už se nevrátí. Bright dostal sedmičku, a koule mám tak nakopaný že příštích pár měsíců budu rád když se vychčiju. Po tom všem se fakt musíte ptát sami sebe jestli to stálo za to? Jasně že kurva jo! ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav, co tohle bude. A stalo se to, co jsem čekal. Nebavilo mě to. Tři hvězdy dávám za zpracování. Násilí mezi fanoušky vážně neholduji, a jelikož to zde bylo po celou dobu filmu, aniž by se poukázalo na něco jiného, tak mě to rozhodně nemohlo zaujmout. I když on už samotný žánr filmu není nic pro mě... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda násilí, rasismus, fanatismus a tak nechť mi Nick Hornby, který ve své knize Fotbalová horečka (nemající s tímto filmem nic společného - kromě fotbalu:-)) smutní nad romantikou a čistotou fotbalové duše neviděnou pro výše jmenované symboly prezentující hooligans, promine, ale lidi, kteří jsou schopni se povraždit jen proto, že "zmrdi" fandí jinému klubu než "mamrdi", nikdy nepochopím a skrze filosofii "o víkendu chlast, nahodilý sex, něco do rypáku, někomu rozbít držku ..... to stojí za to" se k půvabům fotbalu propracuji jen velmi těžko. Nicméně to, že film nesoudí, ale ani neoslavuje, jen předkládá a "diváku, smaž se v tom, jak umíš" , se mi líbí. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy, násilí, nadávky. Hooligans tímto vším disponují ve velké míře, což je v rámci žánru a samotné problematiky filmu kladným přínosem. Na jedné straně absolutně nechápu tu zlobu a agresi, která je uvnitř velkého množství postav, avšak na druhou stranu oceňuji autentické zobrazení pouličních bitek. Linie se staříky, kteří chtějí svá poslední léta dožít u protinožců skvěle vyvyžovala svým laděním celý zbytek filmu, který se nesl v barvě krve. Zkrátka snímek, který je směsicí Trainspottingu, Kultu hákového kříže a možná i mnohých dalších a podobných surových filmů. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Vlajka fanoušků Chelsea, která visí na zadním skle autobusu byla údajně autentickým dárkem jednoho z bývalých členů tvrdého jádra Headhunters. Nick Love ji použil, i když je ní zobrazen Totenkopf. (don corleone)
  • Natáčalo sa na autentických miestach po celom Londýne vrátane lokalít ako Surrey Quays Station či Piccadilly Circus. (MikaelSVK)
  • Danny Dyer zde hraje jednoho z hooligans Chelsea FC, ale ve skutečném životě je velkým fanouškem West Ham United. (Kryton)

Reklama

Reklama