Reklama

Reklama

Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach

  • Česko Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vtipálek Mahoney sice starou partu z akademie opustil, mnozí další však zůstali, a tak se můžete znovu setkat s mohutným černochem Mosesem Hightowerem, háklivým na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlým imitátorem zvuků Larvellem Jonesem, drobnou a nesmělou černoškou Laverne Hooksovou, která dokáže svůj tichounký dětský hlásek nahradit v případě potřeby hurónským řevem. Nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, roztržitý velitel Lassard a na druhé straně ambiciózní blb kapitán Harris se svým vlezlým poskokem Proctorem. Všichni se tentokrát vydávají na prázdniny do Miami Beach, kde se koná kongres policejních náčelníků. Zatímco Lassard tu má před svým odchodem do důchodu být vyhlášen policistou století, Harris se chce postarat, aby byl místo něj zvolen velitelem policejní akademie. Ostatní chtějí svého velitele podpořit - znemožní Harrise, Lassardovi zajistí další službu v čele akademie a ještě přitom stihnou dopadnout bandu zlodějů diamantů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

kubilov 

všechny recenze uživatele

Náčelník Lassard vs. Mafiáni, žádná Miami Beach. Náčelník Eric Lassard dostal konečně více prostoru a využil ho tak famózním způsobem, jak to máloko čekal, jeho naivita, ale i smysl pro kreativitu a vtip zde výborně kooperuje s naprosto neschopnými a hloupými mafiány. Dokonce není ani tolik vidět absence Mahoneyho, zřejmě proto, že ho zastoupí Lassard Jr., který se sice Mahoneymu nevyrovná, ale sympaticky se o to alespoň snaží. Spolu s jedničkou a trojkou nejlepší díly série, vtipů je dost a akční scény bodujou. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Taková změna prostředí je sice fajn, ale kromě té pasáže s únosem Lassarda ten film moc nezachrání. Gutenberg, kterého jsem považoval za symbol série, se vzdal účinkování a představitel Lassardova synovce byla pravděpodobně vymyšlena jen na zaplnění jeho díry ve scénáři, představitel ovšem nemá nemá zdaleka takové charisma a role je víceméně nevýrazná. Herci Sweetchucka a Zeda tu také nejsou, což je další ztráta. Stand-out role zaujímá Lassard se svou demencí, která je větší než dřív a ten podřízený se svým poskokem. Navíc pátý díl jde podle pohádkového schématu, takže zhruba dopředu víte, jak bude děj probíhat a jak skončí. Navíc se tu už nemluví sprostě (ale může to být dabingem) a humor je jen infantilnějším odvarem z minulých dílů. Jinak o moc nepřijdete, pokud si před ní budete číst třeba televizní program a jen poslouchat ušima. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Jo, na Miami Beach mohlo být veselo, ale je tam zhusta trapnózně. Po zdejších plážích se rozprostřela hovnóza. Že nevíte co je hovnóza? To je syndrom špatného scénáře, režie a tvůrčího nasazení. Série sice stavěla v podstatě na jednoduchém pojetí, které si dávalo za úkol divákovi posílat srozumitelné a úderné gagy, které jsou součástí zpravidla jednoduchého, svěže nápaditého a komediálního děje. Zde už ta podstata vyprchala. Kvalita odešla s definitivním odchodem největší hvězdy série Steva Guttenberga. Jeho otěže nikdo nepřebral. Nezřídka se stávalo, že zbytek party přestal být zábavný. Kdo tedy zábavný zůstal? Kapitán Harris s dementem Proctorem. V podstatě záporné postavy, jejichž výstupy udržovaly film nad propadem do miamského plážového písku. Jestli se chceme bavit o zápletce, je přímo zoufalá, ale adekvátní k celému nepodařenému celku. Harrisovy úklady jsou celkem fajn, ale zbytek početného hereckého ansámblu nepřijde vůbec s ničím. Vlastně ano, přijde, s trapněním a ne-humorem. Režisér Alan Myerson se celou svoji kariéru věnoval jen televizním projektům, s filmem prakticky neměl zkušenosti. Na výsledku tohoto pátého dílu je to dost znát. Gagy jsou okatě situační, chybí jakýkoliv cit pro filmové vyprávění a rozmáchlost, v popředí jsou jen utahané a omleté televizní postupy, které se pro film nehodí. Film nedrží pohromadě a baví jen hrstkou pravidelných komických čísel G. W.Bayleyho alias kapitána Harrise a Lance Kinseyho alias Proctora, které zaplácnou celkovou nenápaditost a komediální vyšťavenost pátého pokračování. Plusem je ještě pěkné prostředí, které je z hlediska série neokoukané. S následujícími díly to však bylo ještě horší. Návrat kvality se už nekonal. 40% ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Další pokračování Policejní akademie je rozhodně lepší, než čtvrtý díl. Změna prostředí filmu prospěla tou maximální mírou a humor se oproti 4 dílu zvednul, počet trapnějších momentů se snížil skoro na nulu. Naši partu čeká výlet na Miami, kde se opět semelou vtipné okamžiky. Navíc scény s Lassardem a jeho senilitou jsou výborné a kapitán Harris opět exceluje! Ovšem štvou mě dvě věci. Odešla nejvýraznější a nejlepší postava Mahoney, hraná skvělým Stevem Guttenbergem, heho postava ve filmu dost chybí. A za druhé, tvůrci se ho pokusily nahradit naprosto hroznou novou postavou Lassardova synovce, který Mahoneymu nesáhá ani po kotníky. A proto dávám 3 hvězdy s odřenýma ušima. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Velitel Lassard je těsně před odchodem do důchodu (nutno podotknout, že na tomto odchodu má velký podíl kapitán Harris), ale ještě je pozván do Miami, na kongres policejních velitelů, aby zde obdržel nějakou tu cenu. Samozřejmě nenechá své věrné doma, a vezme je s sebou (a kapitán Harris samozřejmě nemůže zůstat pozadu i s věrným Proktorem). Jenže si roztržitý Lassard na letišti vymění zavazadlo se zloději diamantů, a tak mají všichni o zábavu postaráno ... Pro filmy jako je tento mám jednu teorii - někoho z filmového štábu napadne, že by nebyla marná dovolená někde (třeba na Miami). Jenže všichni mají hluboko do kapsy, a tak je potřeba svou dovolenou nějak zaplatit - třeba tím, že si v rámci dovolené natočíme film, který s velkou pompou uvedeme do kin - a náklady jsou doma. Přesně tak na mne PA5 působí - takto zapeklitý příběh by vymyslela i má jednoroční dcera a většina z těch, kteří dělali Policejní akademii Policejní akademií již poznala kam série kráčí (Steve Guttenberg). Jediným pozitivem na celém filmu zůstává snad jen roztomile roztržitý Lassard... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Když Tony (Rene Auberjonois) pátrá po Lassardovi (George Gaynes) a uvidí ho u hotelu, vyprskne přitom svoje pití na přední sklo auta. Při dalším záběru na auto je však sklo čisté. (ČSFD)
  • Proctor (Lance Kinsey) si v baru poroučí dva drinky s paraplátky pro sebe a Harrise (G. W. Bailey). Barmanka mu je podává očividně bez paraplátek, v dalším záběru je ale z drinků vyndává a olizuje. (Dvojirakri)
  • Mnoho scén Matta McCoye (Nick) bylo původně napsáno pro Steva Guttenberga (Mahoney), který se rozhodl, že v této filmové sérii už hrát nebude. O 18 let později byl přesto jedním z lidí, kteří se zasazovali o vytvoření další díl série. (HellFire)

Reklama

Reklama