Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charles Bronson v roli, jež jej vynesla ke slávě: zabiják z podsvětí, který vraždu povýšil na umění. V dalších rolích se objevují Jan-Michael Vincent a Jill Ireland.  V akčním snímku, za jehož scénářem stojí Lewis John Carlino, spolupracoval Charles Bronson již podruhé s režisérem Michaelem Winnerem. Jejich prvním společným projektem byl nedoceněný western Chatova země, o dva roky později pak spolu natočili akční drama Přání smrti. Bronson zde ztvárnil Arthura Bishopa, „mechanika“ neboli nájemného vraha, schopného zabijáka pověstného svým chladným přístupem k „práci“. S Bishopem se seznámí mladý a dychtivý Steve McKenna (Jan-Michael Vincent), který doufá, že jej Bishop naučí řemeslu. Ten se tomu nebrání, se Stevem absolvuje nejednu akci a mezi jeho učitelská moudra patří věty typu „vražda je jenom zabíjení bez povolení, a zabíjejí všichni – vojáci, policajti...“. Mezi akčními scénami se ve snímku objeví také Bronsonova manželka Jill Ireland, a to v roli atraktivní prostitutky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Derek 

všechny recenze uživatele

stylova praca od dua winner a bronson (ktory spolu dalu svetu death wish seriu) s mnozstvom silnych momentov (bronsonova priprava, akcia v neapole) ale i s par neduhamy akcnych becok zo 70'tich rokov (citit to na rozpocte a televiznej hudbe). v porovnani so stathamovskym remakeom o nieco pomalsie ale stale zabava... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdo s čím zachází, tím i schází. Ne, že bych byl vysazený na akční snímky, ale pokud má akční snímek i smysluplný scénář a navíc mého oblíbence v hlavní roli, to tedy prostě musím vidět. Obzvláště, když je snímek ze starých dobrých časů, kdy film byl ještě k divákovu nosu citlivější než dnes (rozuměj: "netahal tolik za nos"). I ten konec je nečekaný a divákovi přináší jakousi kompenzaci za těsně předcházející děj. :-) Víc neprozradím. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

END OF GAME. BANG! YOU'RE DEAD! Nápad na mechanika mi přišel dobrý. Killer co dostává kontrakty, které se musí plnit. Má svou metodu a své způsoby. Co ale nebylo úplně košér, byl způsob jakým byl film natočen. Trochu prazvláštní. Navíc ten mladej klouček byl strašně na hrušce a nechápu, že mu pan Arthur Bishop neprostřelil obě kolena, aby za ním už nedolejzal. Závěrečná akce dělá z filmu nezapomenutelný snímek. Všichni kolem sebe střílí jak ožralý myslivci na honu, do toho spousty výbuchů a překvápko na konec. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Typická chlapácká akce, v níž válí hlavně tradičně kamenný Charles Bronson, sice trošku zubem času ohlodána byla, což nechává děj trochu pomaleji táhnout, ale vynahrazuje to perfektní akcí (i tou ‚stealth‘) a skvelým anti-feministickým vtípkem, kdy jsou během dvou minutových výstupů ženských hrdinek vykresleny jako totální blbky; přesto by bylo nůžek potřeba, jak na Bronsonovu hlavu, tak i stopáž filmu. 3 a ½. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu je dokonalou skoro až chladne dokumentárnou štúdiou dennej rutiny jedného obyčajného profesionálneho zabijáka okorenená charizmou Charlesa Bronsona. V druhej polovici sa do deja zapojí ambiciózny mladý učeň a samozrejme, že sa to všetko začne komplikovať. Dočkáme sa aj pár solídnych prestreliek a nejakého toho výbuchu. Proste sedemdesiatková kvalita. A tentoraz mi aj to pomalšie tempo k filmu sedelo. Finále je pekne ironické aj keď mi bolo trochu ľúto jak dopadol Bronson. Celkovo to je ale oveľa lepšie jak remake aj s jeho pokračovaním. V tomto filme jednanie postáv dáva celý čas zmysel. 8/10. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Názov filmu - Mechanik - je americký slang, ktorým mafia pomenúva nájomných vrahov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Slyovo krveprolévání neskončilo

Slyovo krveprolévání neskončilo

08.02.2008

Kolem nového Ramba je pořádně rušno. Nebude z toho sice superhit (přece jen, to maso je pouze pro silné žaludky), ale 50-milionová produkce se v pohodě zaplatí a DVD prodeje budou nepochybně vysoké.… (více)

Reklama

Reklama