Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (278)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mel Brooks mi už do modernejšej doby, za ktorú považujem aj 90te roky, pretože som bol vtedy v teen veku, príliš nepasuje. Odvtedy som film nevidel. Samozrejme vie stále napísať a zrežírovať kvalitný gag s pointou, len to už nemá tú správnu nostalgickú príchuť. Navyše parodovať Robina Hooda mi nepripadá ako obzvlášť cool nápad pre bláznivú komédiu. Ale prečo nie, raz za čas v telke niečo podobné môže potešiť. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $35,739,755Tržby Celosvetovo $40,300,000║ Na dnešnú dobu nehorázne povrchné a nezábavné, bez jediného poriadneho vtipu, čo by skutočne rozosmial, Cary Elwes v úlohe Robina Hooda vypadá fajn ale to ja asi tak všetko, nuž nemá vďaka otrlému scenáru čo predviesť aby to bolo zábavnejšie, než si asi Mel Brooks myslel. Zbytočnosť v rámci paródie, viac sa pobavím a zasmejem na výbornom due Costner-Freeman a to nemusia ani nič parodovať. /20%/ ()

Reklama

Toyotomi 

všechny recenze uživatele

Čirá lolkovina, Mel Brooks u mě má další zářez. Vír úžasných skečů, jehož vrcholem je sluha Mrkal, šerif z Lotringemu, maur Hepčik, a rabín. Hlášky jako: "Však to znáte, tenhle provaz není pro vás" nebo: "Hej Mrkale!" "Říkals mej Hrkale?" měly skutečně říz. a ačkoliv tomu hodnocení ostatních uživatelů nenapovídá, tento film patří skutečně do zlaté síně parodií. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ty jo, buď se mi za těch patnáct nebo snad i víc let, kdy jsem to viděla poprvé, změnilo vnímání, nebo jsem viděla jinej film! Já si to pamatovala jako parodii se spoustou super vtipů. Teď po opakovaném shlédnutí jsem se nezasmála ani jednou. 80% vtipů se pohybuje na škále: nudné-trapné-megatrapné a to málo, co stojí za zmínku, je dost výživný princ John v neodolatelném podání Richarda Lewise, který nejspíš stál předobrazem princi Krasoňovi ze Shreka a krásná Amy Yasbeck. Jinak fakt hlavně trapná nuda, která smrdí hodně malým budgetem. Narozdíl od Hot Shots nebo Naked Gun - Robina Hooda zabil čas. A ty rapující rapeři na začátku a na konci, to byla smrt! ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Robin Hood měl jako každý hrdina i sklony se uvolňovat, takže se choval mimo očekávanou normu. Ta je sice hódně široka, vlastně tak moc široká, kolik člověk snese. A co už člověk neunese, tak ho to zničí. Robin Hood je virtuální hrdina. Ten baví svými krdinskými kousky kdekoho. Tedy každého, kdo se jím chce nechat bavit. Já tímhle příběhem ne. jedině že by mě někdo pořádně navnadil.***Očekávaná norma je jen mýtus? Asi ano.***(8.10.2010) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Nikto z hercov v skutočnosti nespieval. Všetko bolo naspievané profesionálnymi spevákmi. (Mihail123)
  • Don Giovanni byl pojmenován podle hlavní postavy stejnojmenné opery od Mozarta. (viperblade)
  • Natáčení probíhalo v USA na Rancho Maria na 25933 Sand Canyon Road v Santa Claritě v Kalifornii a ve studiu West Hollywood na 1041 N. Formosa Avenue v Kalifornii. Natáčelo se od 5. ledna do 25. března 1993. (noelcoward73)

Reklama

Reklama