Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Horor by to byl možná příjemný, ale řekl bych, že potenciál námětu nebyl ani zdaleka tak využit, jak měl být. Lekačky jsou minimální a s postavami se mi nepodařilo sympatizovat. Ve finále je ten film navíc tak strašně ospalý, že jsem si ho musel alespoň třikrát přetočit o kousek zpět, protože jsem neustále padal do mikrospánku. Asi po 2 hodinách jsem Fragile nakonec dokoukal a nadšený jsem zrovna dvakrát nebyl. Dle mého názoru existují opravdu lepší snímky. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že po 40tich minútach som tento film takmer nadobro odpísal. Mldý a 100krát videný príbeh, neuveriteľne zdĺhavé scény z ktorých na kilometre cítiť štúdiovosť a nízky rozpočet, nie práve najsympatickejšie herecké obsadenie.....už už som to chcel zabaliť a dobre že som tak nakoniec nespravil pretože film v druhej polovici naberá na tempe a obrátkach - do popredia sa dostáva fantastický chorálový hudobný sprievod, napätie, adrenalín, skvelý strih, výborné akčné sekvencie a emocionálne zdrvujúci záver. Páni nepamätám kedy som naposledy videl nejaký film takto postupne kvalitatívne napredovať väčšinou to býva naopak. Keby celý film vyzeral ako posledná 30 minútovka kľudne by som neváhal vysoliť hviezdičiek aj 5 ....to, čo sa začalo ako pohroma skončilo takmer nezabudnuteľne. V konečnom dôsledku je Fragile milé prekvapenie ()

Reklama

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Co se týká horrorů, tak Španělsko je rozhodně jedna z největších velmocí. A jelikož jsem nejdříve viděl od J. Balaguera Rec, tak jsem se těšil i na tento horror. Bohužel nedosahuje ani trochu kvalit již zmiňovaného Rec a propadá se do tuctové šedé všech jiných horrorů podobného ražení. Malým plusem je místy patřičná atmosféra a i samotný konec filmu, který není nijak převratný, ale ujde.... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od Balagueróovho posledného počinu je to zlepšenie. Celý film ma sprevádzal pocit veľmi kvalitného, no stále len štandardného príbehu. Duchársky príbeh už dnes len tak neoslní každého a tak som len čakal, čo ponúkne záver. Ten nesklamal, ale ani úplne neohúril, zamrazil síce poriadne ale pointa ma neoslovila a tak zostanem len pri kvalitnom nadpriemere, navyše s konečne pozerateľnou Calistou Flockhart. 70%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám ráda horrory, zvláště pak takové, kde hlavní roli hraje atmosféra. A té má "Fragile" na rozdávání. Tma, zneklidňující zvuky, skvěle gradovaná hudba, správné prostředí - kdo potřebuje víc, aby se v noci sám doma u sledování filmu bál? Kdo tvrdí, že tento film nemá s hororem nic společného, zřejmě jej sledoval za slunečného dne s partou chechtajících se puberťáckých kamarádů. Kdo potřebuje "hrůzostrašné" obludy a hektolitry krve? Mně se tenhle horůrek dokonale trefil do nálady, a přestože není bezchybný, rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co jsem v tomhle žánru měla příležitost vidět. 90% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • Animovaná ukázka z pohádky Šípková Růženka (1959), která je ve filmu použita, nepochází z původního snímku, ale byla speciálně vytvořena pro tento film. (mihran)
  • S nápadem na natočení snímku přišel režisér Jaume Balagueró poté, co viděl fotografii dívky s nemocí křehkých kostí, tzv. osteogenesis imperfekta, pořízenou na počátku 20. století. (mihran)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama