Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto spickova historicka romanticka komedie. Je sice fakt, ze uvod, kdy Casanova jede jak turbo dildo s baterkama Duracell by moh trvat dyl a prilis rychle se to presune do vicemene predvidatelny romantiky, kdy je zamilovanej do jedny zensky, na druhou stranu, diky docela vymakanymu scenari teziciho z nekolikanasobny zameny to ani trosku nevadi. Navic se povedla skvele vyvazit komedie a romantika, pricemz precejen to je hlavne o ty zabavnosti, takze neustale se neco deje, pribeh je perfektne sviznej, hudba rovnez, to vse navic zasazeny do nadhernejch Benatek a sesla se tu skvela herecka sestava v cele s Ledgerem, kterymu to clovek veri, naprosto ultimatnim hovadkem McInnernym a paradnim Ironsem, pricemz vsechny aspon trochu zapornejsi postavy se drive ci pozdejs zesmesni. Proste neda se to brat moc vazne, je to takova saskarna, ale jako absolutne pohodova a zabavna romantika to funguje na vybornou, uz dlouho jsem se takle u romanticky komedie nebavil. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström, známý spíše komornějšími dramaty typu Pravidla moštárny, se úspěšně pustil do hollywoodského mainstreamu. Ze začátku to vypadá, že nás čeká další průměrný hollywoodský vývar, ale s postupem času tahle bláznivá show získává stále větší grády. Jsou tady skvělé hlášky a výborné jsou zejména vedlejší postavy. Jejich bezkonkurenčním králem je Oliver Platt v roli obtloustlého Paprizzia, který je opravdovou třešničkou na dortu. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako kostýmní romantická komedie, ale tvůrci zřetelně sázejí hlavně na část komediální. Ta je bláznivá až fraškovitá a všechna ta rádoby romantika vedle ní vypadá nezajímavě. Heath Ledger je v pohodě, ale film zachraňují Oliver Platt a Jeremy Irons, kteří se ovšem objeví až těsně před jeho polovinou. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Heath Ledger je jako Casanova neodolatelný svůdník a role mu perfektně sedne. I ostatním hercům se daří upoutat na sebe pozornost (Sienna Miller nebo Oliver Platt). Bohužel to je asi tak největší klad téhle trochu naivní taškařice. Zkušený Lasse Hallstrom nenamíchal tak kvalitní koktejl, který bych si chtěl objednat pokaždé, když jdu do svého oblíbeného baru. Příště sáhnu po něčem ostřejším. Příběh Casanovy jsem si představoval, že bude vystavěn jinak, ale Casanova je tu líčen jako milý muž, který je přátelský ke svému okolí, ačkoliv ve skutečnosti tomu tak nebylo. Průměr, který životní osudy Casanovy dost zkresluje. Čekal bych rozhodně víc. 50% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Heath Ledger sa nielen vďaka svojmu vzhľadu votrel do priazne chváleného Lassea Hallstroma, a ten ho následne obsadil do hlavnej úlohy svojho ambicióznej kostýmovej drámy, v ktorej - ako ste iste vyčítali z názvu - neztvárni nikoho iného ako bájneho milovníka Casanovu. I keď nemám rád filmy z 18.storočia, film dokáže v mnohých veciach prekvapiť. Hlavne ženským osadenstvom. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Heath Ledger za seba nikdy nenechal zaskakovať kaskadéra, všetky akčnejšie kúsky spravil sám. (Amityville)
  • Skutečný Giacomo Casanova prožil posledních 13 let života na českém zámku Duchcov, kde pracoval jako knihovník, a kde taky sepsal své slavné paměti. V Duchcově roku 1798 zemřel. Jeho hrob se nedochoval. (claudel)
  • Skutečný Giacomo Giovanni Casanova (1725 – 1798) procestoval všechna významná města své doby a napsal kupříkladu knihy „Dějiny polského povstání“. Známějšími jsou však jeho „Paměti o patnácti svazcích“, které podávají podrobný obraz života v období rokoka. Nebyl jen sukničkář, ale také vzdělaným právníkem, studoval teologii, chemii, matematiku a medicínu. Byl také ředitelem divadla. (imro)

Reklama

Reklama