Reklama

Reklama

Oko 3

  • Hongkong Jian gui 10 (více)

Obsahy(1)

O našom svete existuje mnoho teórií. Napríklad, že rozhodne nie je jediný. Že naše existencia je iba križovatka pre množstvo ďalších dimenzií známych i neznámych. Pospevujeme si melódie, ktoré sme nikdy nepočuli. Vidíme veci, ktoré nie sú ostatným viditeľné. Väčšina z nás to ignoruje. Ale stále sú medzi nami tí, ktorí sú trochu rozdielni reagujú na tieto podnety riskujú všetko, i svoj život, aby našli pravdu. Zažívajú to mohutné vzrušenie v možnosti nahliadnuť na druhú stranu. Aspoň raz (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bohužel v ostatních ohledech, kromě humoru, je snímek „Gin gwai 10“ slabší než jeho předchůdci a ukazuje, že se Pangové snažili vytřískat něco z něčeho, co už neměli tak dobře rozpracované a kde hlavně nevěděli, jak to udělat dostatečně zajímavé, jak tu mytologii nechat rozrůst tak, aby mohla pořád děsit a aby mohla zaujmout. Tento díl je rozhodně nejslabší a myslím, že se rychle vykouří z paměti. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle dil taky s ostatnima Okama nema nic spolecnyho, krom toho ten nazev 10 je presnejsi, protoze tu jde o deset navodu jak videt duchy. Takze zacatek je fajn, parta kamosu ziska knizku a rozhodne se vyvolat ducha. Samozrejme se povede a prvni pulhodina filmu je nehorazne mraziva. Bohuzel pak de atmosfera postupne do haje, zacne bejt film lehce zmatenej a najednou sem si uvedomil, ze se spis koukam na uchylnou komedii, kde duchem posedlej typek dela breakdance na strope a podobne. Takze po vynikajici pulhodince uz je film vicemene k nicemu, ale presto ma celkem slusnou atmosferu. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Číslovka v názve neidentifikuje numerické označenie pokračovania (v skutočnosti ide o 3.diel "Eye" série), ale odkazuje na samotnú premisu príbehu, vychádzajúcu z predpokladu, že existuje 10 spôsobov ako možno nadviazať kontakt so záhrobným duchom. Tieto spôsoby, vo filme spísané v jednej knihe tvoria potom aj akési interpunkčné predely, ktoré žiaľ rozdrvujú príbeh na samostatne nesúrodé sekvencie, ktoré pôsobia chaoticky už v rámci vlastnej uzavretej štruktúry, nehovoriac potom o ich vzájomnom nadviazaní. Od prvého Oka, jasne ukotveného v mantineloch hororu na ázijský spôsob sme sa cez nadstavovanú kašu v dvojke preniesli v Eye 10 až do vôd absurdnej čiernej komédie (ovšem zúfalo nevtipnej) a miestami až do grotesky (tanečná scéna a la Michael Jackson vo videoklipe "Thriller"). Úmysel bratov Pangovcov vydať sa novým smerom je chvályhodný, len žiaľ v mojom prípade sa takmer úplne minul účinku, kedy hlavné úvodná, eklekticky šialená polhodinka vykazuje značnú "tripovosť" tvorcov na omamných látkach :-) . Hustá atmosféra je fuč, namiesto nej nastupujú početné a lacné intertextuality. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut to byl celkem slušný joke, něco bylo i vtipné a taky mě to celkem bavilo. Ani ta banda mladíku mi nelezla na nervy. Jenže pak humoru ubylo a když se někde nějaký objevil, většinou byl dost trapný (kromě tanečního souboje) a hlavně se tam nic pořádně nedělo, tak mě to přestalo bavit. Zase na druhou stranu, asi dvakrát jsem se lekl, to tomuhle filmu musím nechat. Navíc s celou touhle strašně divnou sérií to nesouvisí ničím, ale to ani druhý díl nesouvisel s prvním. Tenhle díl nijak nesouvisí s žádným, sice se tu objeví jeden záběr z Oka 1 a 2, ale tím to tak končí. Snaží se to o crazy komedii, ale bůhvíjak se to tomu nedaří. 2* ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Bratři Pangové si řekli, že vymýšlet si nějaký další způsob jak vidět ducha a okolo toho nabalit nějakou seriózní zápletku je už neba, a tak se vytáhli s výmítačko evil deadovskou scénou na začátku značící, že už to bude trochu něco jiného, než v předchozích Očích. To se potvrdí hned pohodovým plážovým rozjezdem s partou mladých na výletě v thajsku, kde se rozhodnou koukat na duchy podle příručky pro začátečníky, která jim nabízí hned deset způsobů jak vidět ducha. Celé Oko3 kombinuje prvky z předchozích Očí spolu s žánrem teenage komedie a celé to ještě žene do takové nadsazenější roviny, kdy duchové víc bafají, víc pronásledují hlavní hrdiny a hlavně jsou taky víc olezlí :). Ukázkovým příkladem je třeba scéna přivolávání duchů na křižovatce, která krom laciných fórků přináší docela nepěkné bafání pomalu ve stylu Shutteru. Ty laciné vtipy prostupují celým filmem a spousta jich zas tak vtipná ani není, ale občas se zadaří a po bafací naháněčce s mrtvým b-boyem přichází scéna street dance battlu Duch vs. dva náhodní b-boyové, co zrovna jdou okolo, a samozřejmě za přispění fandění místních babiček a žen v domácnosti. Zajímavých nápadů je ve filmu víc a je docela zábava koukat, co přijde dalšího. Chybou ale je čekat od toho nějaký vážně míněný film nějakým způsobem navazující na předchozí díly, protože tu tvůrci parodují dokonce i sami sebe a to se jim podařilo dobře, i když kdo neviděl předchozí dva díly to asi moc nepobere. Oko3 je prostě taková přehlídka zajímavých nápadů, pár docela ucházejících vtipů a zábavných naháněček s duchy a nic moc víc, jednoduchá oddechovka, která ale rozhodně není tak hrozná jak by to z místního hodnocení vypadalo. :) ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Thajsku. (GASTON73)

Reklama

Reklama