Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to čas hrdinů. Dobrá, skoro hrdinů. Ach, jak silní a chlapští byli tehdejší muži. Muži, kteří dovedli rozbít tábor a pak zjišťovat, kdo jej rozbil více. Muži, kteří dovedli trefit divoké peřeje, když ve skutečnosti mířili na někoho, kdo stojí na břehu vedle velké špičaté skály. Muži, kteří si mohou být jisti, že když volá dobrodružství, má určitě špatné číslo... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (76)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Je to teda dost uhozený, ale pár perel se najde a ty stojí za to. Matthew Perry v roli akurátního a zženštilého dobrodruha předvádí tak trochu podobný typ postavy jako v Přátelích a sedí mu to. Naproti tomu Chris Farley se oblékl do kůže rázného a přímočarého průvodce na cestě. Lisa Barbuscia je asi nejhezčí indiánka co jsem kdy viděl. O děj zde nejde, jádrem filmu jsou humorné situace, takže zápletku ani netřeba jakkoliv pitvat. Jako jednorázová oddechovka proč ne. 60 % Oblíbená část- jsem vycpávač zvířat, ale zubařinu si cvičím ... ()

batik 

všechny recenze uživatele

Nenáročná komédia/paródia, ktorá sa na nič extra nehrá a kde nájdeme niekoľko podarených vtipov a komických situácií. Oceňujem aj to, že tvorcom sa nepodarilo skĺznuť do trápností, čo sa podobným filmom z hollywodskej produkcie často stáva. Perry naozaj vyzerá, ako keby aj tu hral Chandlera, ale toho sa už asi nikdy nezbaví. Najlepšie postavy sú u mňa jednoznačne, španielsky bandita s najkrajšími vlasmi Hidalgo. Ďalej indiánsky tlmočník, ktorý neovláda žiaden indiánsky jazyk Guy Fontenot a jeho pekná manželka, ktorá tam bola asi iba pre potechu mužského oka. 65% ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Na to, že by měl být Farley asi hlavním zdrojem zábavy a mě spíš většinou štval, jsem si film celkem užil. Perry je prostě Chandler v historickém úboru, ale bohatě to stačí. Nikde jsem se nijak přímo neřechtal, ale úsměvné je to často. Postavičky jsou docela fajn a je i zajímavé sledovat, co dalšího hrdinové v divočině nebo v malém městečku okusí za příhody. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Nářezová komedie, která baví od začátku až do konce nespočtem srandovních situací a především naprosto ultimátních gagů, kterým jsem se musel pořádně zasmát. Z postav nejvíce vyniká Hunt, jehož scéna s orlem je zkrátka geniální. Ikdyž příběhové poněkud jednoduchý, tak na druhou stranu docela povedený, komicky pojatý pohled na osídlování Ameriky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj takýmto filmom dávam niekedy priestor a potom som obzvlášť rád, keď sa to oplatí. Je to presne to, čo sa dá od bláznivej komédie čakať. Šialený humor nezachádza až do úplného absurdu a zase tie klišovité scény s pokusom o nejaký scenár nezachádzajú tiež do úplnej absurdity. Perry ušiel, ale ksicht Chandlera mu ostane asi navždy. 65%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • V okamžiku, kdy se Pratt (Hamilton Camp) shýbá pro Bidwellovo (David Packer) ukousnuté ucho, prozpěvuje si melodický úryvek písně "Lullaby" autora Johannese Brahmse. Ta v době, kdy se film odehrává, ovšem neexistovala. (Conspi)
  • Ve filmu se v poslední hlavní roli objevil populární americký herec a bavič Chris Farley, který zemřel pět měsíců před samotným vydáním filmu, 18. 12. 1997 ve věku 33 let. Jeho vůbec posledním filmem byl snímek Špinavá práce (1998), kde se objevuje v malé „cameo“ roli. (Conspi)
  • Poté co je Španěla vyzve Hunt (Chris Farley) k závodům v pití, z nepochopitelných důvodů je španělův hrnek na kořalku prázdný.   Přesto se však "upije" ku spánku a Hunt závody vyhraje. (Jaroslaf)

Reklama

Reklama