Reklama

Reklama

Anastázie

(seriál)
  • Rusko Bednaja Nasťa (více)
Rusko, 2003, 127x40 min

Hrají:

Alexandr Kaljagin, Daniil Strachov, Igor Stam, Jelena Korikova, Anton Makarskij, Pjotr Krasilov, Dmitrij Isajev, Marina Alexandrova, Aljona Bondarčuk (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Úspěšná telenovela začíná v roce 1839 v Petrohradě, kde se dva mladí, vysoko postavení muži sváří o jednu půvabnou dívku. Baron Vladimir Korff (Daniil Strachov) a princ Michajl Repnin (Pjotr Krasilov) jsou nejlepší přátelé, ale oba se vášnivě zamilovali do krásné mladé Anastázie (Jelena Korikova). Tajemství, lži a zrada na pozadí dramatických událostí vedou až k vraždě. Ohavný hrdelní zločin se týká miminka, které bylo za záhadných okolností ukradeno už před dvaceti lety. A tím ztraceným dítětem není nikdo jiný než Anastázie. Přestože některá tajemství jsou nebezpečnější než jiná, a bylo by proto lépe nechat je pohřbená hluboko v minulosti, jako by každý šílel zoufalou snahou odhalit dívčinu pravou totožnost! Další životy se kvůli tomu náhle ocitají v ohrožení a hrdinové musejí svést souboj proti samotnému času. Baron Korff, princ Repnin i Anastázie zjišťují, že jejich osudy jsou nebezpečně spjaté s dědicem trůnu. Pohledný a vášnivý carevič Alexander Romanov váhá mezi povinností vůči své zemi a spalující touhou pro ženu, kterou nemůže mít. Zatímco jedni triumfují, jiní tragicky umírají. Anastázie je boj dobra proti zlu, lásky proti zradě. (TV Prima)

(více)

Recenze (61)

JanaPK 

všechny recenze uživatele

Vtipné, kolik se tu sešlo arbitrů přes umění. Bylo by poučné podívat se na to, co kdy dokázali oni. Ale k seriálu: když tomu dáš nálepku telenovela a český dabing, je to v našich snobských vodách odpad. Jenže toto je regulerní historický seriál - romance, jaké my točit neumíme. A v tomhle se sešly desítky skutečně dobrých herců, bez ohledu na to, že se jmenují Ivan nebo Nataša. Pro spoustu z nich to byl odrazový můstek k opravdu skvělé kariéře. Je to poctivě natočený seriál s velmi dobrými hereckými výkony Isajeva, Krasilova, Makarského, Klimové či Strachova, v té době ještě ne příliš známých. Ale přiznávám, že líbit se mi začal ve chvíli, kdy jsem se rozhodla pustit si ho v originále. Ty opravdové emoce se totiž, bohužel, ztratily v překladu. ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Této ruské seriálové verzi Angeliky s podstatně menším rozpočtem a odpovídajícím způsobem sníženou složkou soudnosti a logického uvažování na straně dramaturgů a scénáristů bych teoreticky mohl dát jednu jedinou hvězdu, a to proto, že mám dojem, že jsem představitelku hlavní role - útlou blondýnku s pohlednou tvářičkou - viděl podávat podstatně lepší výkony v žánrově poněkud jiné (a podstatně zábavnější;)) produkci. Ale to bych naznačil, že nejde o cosi tak špatného, že je to velmi perverzně zábavné... takže dám nula bodov;) ()

Reklama

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za úvodní melodii, druhá hvězdička za krásný šaty, třetí hvězdička za to, že to není jako jiné telenovely "v prvním díle ho uvidí, hned se zamilují a pak je milion dílů jen o tom, jak se snaží dát dohromady". Čtvrtá hvězdička je za to, že se to odehrává v netypickém prostředí a ta poslední za to, že se mi to prostě líbilo. ()

lialia 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kolik z těch, kdo zde dávají hodnocení "odpad", má rádo sledování 100-200dílných seriálů. Komu se tohle už z principu příčí, nemá co hodnotit, je to jako když vegetarián hodnotí kvalitu uzeniny! Je to telenovela, probůh, tak to hodnoťte jako telenovelu, a ne jako bergmanovský film. A v kategorii telenovel je tohle to NEJLEPŠÍ, co jsem kdy viděla, a nejenom v této kategorii. Ode mě 4*. Seriál má překrásné kulisy - interiéry, exteriéry, krásné kostýmy, propracovaný děj a složité postavy, které ani omylem nejsou černobílé, jak je v telenovelách zvykem. Ruské předpoklady k výborným románům se projevily i v tomto "pokleslém" žánru. Přestože se jedná o telenovelu, kde by mělo být od prvního dílu zřejmé, kteří dva hrdinové si byli od počátku souzeni, a po mnoha peripetiích se k sobě skutečně dostanou, zde tomu tak není. Většinu seriálu si závěrem nemůžete být jisti, děj ponechává otázky dlouho nevyřešené. A poslední díl, který z každé telenovely dokáže beze zbytku učinit už totální frašku, byl v tomto případě skutečnou třešničkou na dortu. Sice sentimentální, sice happyend (ačkoliv ne stoprocentní), ale vkusný a neprotahovaný. Slabinou seriálu je jeho začátek, cca dvacet dílů. Děj je natahovaný, od ničeho k ničemu, neustálé flashbacky i jeden díl zpátky, herci toporní. Pak snad, jako kdyby se režisér najednou rozhodl, že to má být i o něčem jiném než o kulisách, a navíc přinutit herce i hrát, nastává změna, a mé výhrady mizí. Ne že by zde byla přehlídka hvězdných hereckých výkonů, ale takový Vladimir podává velmi dobrý výkon, je to také nejrozporuplnější postava. Ani Anna či Líza nejsou špatné, stejně jako carevič, či hospodyně Korfových. Horší je to se Soňou, Polinou, Andrejem. Kvůli rozpačitému začátku a pár hercům, kteří si to prostě "zkusili", nemohu dát 5*, jinak by se o tom však dalo uvažovat. A ať se mi všichni ti filmoví snobové, kteří klikají "odpad" každé telenovele, třeba vysmějou :-) ()

Zetwenka 

všechny recenze uživatele

Příběh ze carského Ruska za vlády cara Mikuláše I. kolem roku 1830. Sledujeme mladou nevolnici Anastázii, schovanku barona Korfa. Do Anny se zamiluje Michail, kamarád Vladimíra Korfa, který schovanku svého otce nemá v oblibě. I přes to, že se dvojice do sebe zamiluje - stane neobvyklá otočka (již takto ukázané dvojice většinou spolu zůstanou a bojují proti překážkám celým dějem) tady však ne. Michail ji opouští pro kněžnu Jelizavetovnu Dolgorukou. Anna i přes pokoření, které ji po smrti barona Korfa připraví jeho syn, zjistí, že se k sobě hodí . Musí však najít k sobě cestu a vzájemné odpuštění, Dostává i svobodu. Má cíl stát se zpěvačkou, což ji vede a dostane příležitost v divadle a může až před rodinu samotného cara. Jakmile ale zjistí, že byla nevolnice, vyhodí ji. Vladimír a Anna mají připraveny další překážky. Dále je tu rodina kněžny Dolgoruké a jejich 3 dětí. Velké rodinné tajemství, které se týká Annny a rodiny kněžny. Vedle vymyšlených postav - se tu objevují ale i ty skutečné. Car a carevna Fjodorovna, jejich syn Alexander a jeho pozdější manželka Maria Hesenská, spisovatel Michajlovič Dostojevskij, rodina knížat Dolgorukých. Byla ukončena jedna série, zda bude natočena další nevím ale pokud ano - povídám se. Sice Sichika, pravila, že už žádná tajemství nejsou ale..... Krásně zabrané lokace jako Zimní palác, Palácové náměstí, přepychově bohaté kulisy, interiéry místností, kostýmy, výprava, úvodní song a představitelé - tak je to za 4 hvězdičky. Jedno malé minus je za trochu chladnější vyjadřování emocí ale je to evropská tvorba, tak to chápu. Počet dílu: 127 Viděno: 126 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Seriál se natáčel každý den, pracovaly na něm 3 režisérské skupiny a 16 scénaristů. Bylo použito 42 tun dekorací a rekvizit, kolem 800 kostýmů a cca 300 hudebních nahrávek. (NGP)
  • Jde o první spolupráci Rusů s hollywoodskou společností Sony Pictures. (NGP)
  • Seriál byl vysílán ve 34 zemích po celém světě. Premiéra se konala 31. října 2003 na kanále STS. (Borrtex)

Reklama

Reklama