Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Na Sheridana řemeslně bezkontaktní a klišovitý odvar s velmi slabým půldolarem v hlavní roli. Mít snímek charizmatičtějšího hlavního hipstera (hiphopgangstera ;-), šlo by o "iné kafe" zážitek. Takhle nezbývá než koukat na ten tvrdej svět mladej černejch kluků skrze povisle znuděnou a těžce anticoolgrimasu 50 centa, který mně vytáčel už před dvaceti lety, natož teď. 50% ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání 50 Cent a Get Rich or Die Tryin' versus Eminem a jeho 8 Mile. Hodnocení uživatelů je u filmů velice podobné, pro mě však Get Rich or Die Tryin' zůstává daleko za druhým zmiňovaným filmem. V něčem se to liší- 50 cent je víc "gangsta" a jeho příběh je tak asi o něco drsnější, zajímavé jsou však oba přibližně stejně. ()

Reklama

Garch 

všechny recenze uživatele

První velká filmová role Curtise Jacksona, rapera, který o pět let dřív zázračně přežil pokus o vraždu, kdy byl rozstřílený jako řešeto (nebo Don Corleone.-). Nečekal jsem žádné velké herectví. 50 Cent hraje jako 50 cent. Hudebně i herecky to je víc, než jsem mohl čekat. Film odpovídá stylu "bráchů se zlatými řetězy". Kdo má rád muziku, kterou hraje 50 Cent, D 12 a Eminem, nebude zklamán. ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Proč tolik odsudků, kolegové recenzenti? Hip hop nemám rád především kvůli tomu, jak "trendy" je mezi dnešní mládeží, která má rozkrok u kalhot někde mezi koleny, čepice s ostrým kšiltem natočeným nabok, houpavým krokem a drsným slovníkem plným "gangstas" zkratek. Ale jeho (dnes již nedosažitelná) podstata je bezesporu o něčem úplně jiném a myslím, že i nevěrohodný a profláknutý produkt "hudebního průmyslu MTV" 50 Cent ji v tomto snímku dokázal poměrně věrně reprodukovat Opravdu si myslím že takhle to v řadě lokalit a čtvrtí v USA funguje. A jistá ruka režiséra Jima Sheridana dokázala udržet na uzdě i scénáristu, který zřejmě svůj výtvor odevzdal po týdnu stráveném na chatě v Novosibirsku bez elektriky, televize a hygienických potřeb, nicméně s pořádnou zásobou vodky. 50%, deset přidávám za to, že i o tak odstrašujícím způsobem zkomercionalizovaném tématu se dá natočit aspoň relativně obstojný film. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Zdejší rozporuplné názorové výlevy mě pobavily a je to jeden ze dvou důvodů, proč jsem se rozhodl na tento film podívat. Tím druhým je režisér Jim Sheridan. Hip-hop není moje parketa, ale nejsem jeho programovým odpůrcem ( jako dříve ) a pokud se mi něco zalíbí, rád si to poslechnu. -- Tak film dopadl tak jak se dalo očekávat - průměrně ve všech oblastech. Herci nepodávají kdovíjaké výkony, ale rozhodně nejsou žádní tragédi, nad jejichž replikami by jste se bez přestání posměšně ušklíbali ( až na pár nigga dialogů o RESPEKTU ). Přímočarý příběh s mnoha schematickými scénami o žití v ghettu ( prodávání drog na ulici, konkurenční boje, láska z mládí ) a banálními "machrovacími" dialogy, případně vážně míněnými rozhovory o nápravě. Herci mají ale charizma ( kromě 50 Centa např. pan Eko z Lostu ) a filmu nechybí tempo, takže ty dvě hodinky docela utečou. A pozor – hip-hopu je zde mnohem méně než jsem čekal, něco víc zazní až v poslední třetině. To, že jsem si po skončení filmu stáhl píseň Window Shopper není pro tenhle film rozhodně špatná vizitka. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • 50 Centa prehovoril Terrence Howard, aby urobil jeho nahú scénu. (Flipper)
  • Spevák Bono zoznámil Jima Sheridana s 50 Centom, lebo Sheridan sa vyjadril, že by s ním túžil spolupracovať. (Flipper)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno