Reklama

Reklama

Parta studentů střední školy se velmi dobře baví v místním zábavním parku. Rozhodnou se i pro Ďábelskou horskou dráhu. Jenže jedna z dívek, Wendy, má špatné tušení. Někteří kamarádi z horské dráhy vystoupí, jiní na atrakci zůstanou. Dráha se rozjede a po několika vteřinách vykolejí a všichni ve vozících zemřou. Předtucha se vyplnila. Po společném pohřbu obětí chce Wendy školu opustit. Spolužačky se jí snaží pomoci, aby se netrápila a nedávala si za vinu smrt ostatních. Kamarád Kevin objeví na internetu článek o pasažérech letu 180, kteří vystoupili kvůli zlé předtuše z letadla, jež později spadlo. Ti, co přežili, pak ale za nejasných okolností stejně zemřeli. Hrůzná vize se začne naplňovat. Smrt postupně nalézá všechny Wendiny přeživší kamarády. O pět měsíců později jsou naživu už jen Wendy, Kevin a Wendina sestra Julie. Smrt ale nezapomíná... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (488)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Prakticky identická kopie předchozích dílů, což nemusí být na závadu, pokud už s tím dopředu počítáte a chcete si vychutnat pouze krvavou směsici absurdních smrtí. Jako takový film funguje velmi dobře. Je pravda, že scéna havárie horské dráhy není tak působivá jako havárie z předešlých filmů, ale zato smrti jednotlivých hrdinů jsou stále dosti vypečené. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy za pěkné holky a ještě pěknější mordy, které stále s přehledem strčí do kapsy všechny vyvražďovačky 80. let dohromady. Zasadit úvodní nehodu na horskou dráhu byl geniální nápad, bohužel tu scénu zabíjejí blbé počítačové efekty a neukázaná úmrtí, ale otřesená Winstead mě zase vždycky dostane. Stejně jako u dvojky se příběh pohybuje mechanicky od jedné smrti a nevyhnutelného zjištění k dalším, ale protože není tak překombinovaný, postavy a dialogy jsou nijaké, působí to celé veskrze průměrně. Moc se nepovedla závěrečná tečka v metru (film poprvé v sérii servíruje dvě katastrofy místo jedné), která postrádá černohumornost koncovek předchozích dílů. Při dvojité smrti v solárku mě přítelkyně přinutila film vypnout a dokoukat jsem ho musel sám. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ubohé, hloupé, nudné a nezajímavé pokračování dvou kvalitních vyvražďováků. A přitom takový potenciál! Pocit blízké smrti na horské dráze přeci zažíváme všichni. Havárie (neberu to jako spoiler, protože tady všechno, co se může posrat, se taky posere) ale nebyla vůbec dobře natočená a speciální efekty jsou z toho vidět na kilometry daleko, takže působivost se nekoná. Stejně tak metrem jezdíváme kdekdo každý den a je to pro nás už taková rutina, že si málokdy uvědomíme, v jak reálném nebezpečí se vlastně ocitáme. Je to velmi vděčné prostředí pro nějakou katastrofičku. Ale je zas pravda, že to metro je ještě natočeno docela dobře, součástí jeho scény je ale jeden z mnoha logických nesmyslů, které rovněž snímek provázejí. Nesmím opomenout také dialogy, jejichž stupidita nezná mezí a jsou tak pravděpodobně největším záporem spolu s velmi nepříjemnými charakterovými vlastnostmi všech postav. Final Destination 3 nenabídne ani jedno překvapení. I když se o něj tvůrci možná snažili, ale když má přijít, je natolik předvídatelné, že by větším překvapením bylo, kdyby nepřišlo. A pak jsou tu ještě úmrtí. V jedničce byly slušné, v dvojce grandiózní, ale ve trojce jsou to v naprosté většině případů akorát rozprsky a smáčknutí. A nakonec ještě závěr, který užuž vypadal dobře, avšak zcela ztroskotal, jelikož je to (možná spoiler) akorát mnohonásobně trapnější variace na konec z jedničky. Jo a ještě ihned podpořený dokonale nehodící se hudbou v titulcích. Dávám miniaturní hvězdičičku za scénu v soláriu, která sice byla asi nejpředvídatelnější (pokud to vůbec jde), ale byla aspoň trochu zajímavá. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak už to v této sérii zkrátka chodí - kdo se vyhne jednomu ladnému švihu kosou v podání Chmurného žnece, toho v blízké budoucnosti čekají tupé cepy, drtící mlýnská kola a rozzuřené kombajny.. Wong se drží zavedeného schématu jak lejno košile, domino-efektem náhod způsobené mordy jsou dostatečně krvavé a příliš mladí na smrt zkoumají fotografie ve stylu Donnerova The Omen jako o život. Originalita veskrze žádná, ale co jsem čekal, to jsem dostal. Kdo očekával existenciální drama o kurdské pastevkyni jaků putující krajinou s tureckým chlapcem trpícím Downovým syndromem, musí čekat někde jinde.. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si doplnila restík a zkoukla jsem jediný díl, který jsem z dosavadní série neviděla. Jednička byla ve své době originální natolik, že jsem měla potřebu tahat jí všude s sebou a každému ji pouštět, dvojka byla ještě svižnější a vůbec nevadilo, že kopíruje koncept jedničky, o to přeci šlo a navíc byla hlavní hrdinkou Ali Larter, která mě v jedničce zaujala nejvíc. Čtyřka už ale předvedla, že to jde natočit i docela nudně s necharizmatickými herci a bez špetky invence. Takže zbývala trojka. No potěšení na mé straně, svižná a pořád dost zábavná popcornová zábava to byla, navíc v dobrém smyslu se špatným koncem, který mě vážně potěšil, tak se mi to líbí. Trojka svým předchůdcům, narozdíl od čtvrtého dílu, ještě ostudu nedělá. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (17)

  • Z autorádia hraje „Turn Around Look At Me“ od The Lettermen. (Duoscop)
  • Tony Todd, který si v předcházejících částech zahrál pracovníka márnice, tentokrát namluvil hlas démona nad vchodem do horské dráhy. (imro)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama