Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Sci-fi antologie temných příběhů o závislosti na sociálních médiích, „živé“ reality show a možnostech budoucnosti. (Netflix)

Recenze (48)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria sa nesie v istejšom duchu postfuturistických výdobytkov. Je tu priestor pre romancu, pre nový kriminálny systém, pre politickú agitku a pre rozvetvený príbeh o hriechoch a zločine. Znova sa neobídeme bez moralizovania a konfrontovania diváka z nepríjemnou globálnou technologickou skutočnosťou. Každý z príbehov má svoje čaro a svoju silnú výpovednú hodnotu. Čo na tom, že niektoré sú trochu štruktúrou nedotiahnuté a všetko, čo ich drží nad vodou je nápaditosť Brookerovho scenára. White Christmas, ale značne víťazia ako najlepší diel. Každopádne je to znovu iné, svieže a pútavé. Oplatí sa vidieť. 2. séria - 80% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna seriálu „Black Mirror“ není o nic slabší než sezóna první a ukazuje se, že v téhle oblasti, tedy v oblasti technologií je toho pořád dost co říct. Může to být společenské drama, vztahová satira, ale i detektivka. Technologie nemusí být tím hlavním, může mít jen vedlejší roli, ale i tak zasáhne nějakým způsobem do života. Není to nutně negativní, nebo pozitivní, někdy je to prostě takové ambivalentní. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria naplňuje očakávania po tej prvej a znova, takmer dokonale, napĺňajú epizódy svoj potenciál. Pribúdajú nám ako ďalšie technológie, tak ďalšie podnety na zamyslenie a premýšľaní nad tým, čo je iba ľahkým sci-fi popostrčením reality dneška, alebo čo bude smerom do budúcnosti len čistá, ale podotýkam zábavná a podnetná, fikcia. Vedie u mňa druhá časť a celovečerný špeciál, avšak po opätovnom pozretí možno ešte viac docením zvyšné dve epizódy. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PŘIJDU HNED: Žijeme více on-line než skutečný život a to je potíž. Zdá se, že tihle dva spolu chtějí spojit zbytky svých životů, jenže on umírá. Jenže co když při každé volné chvíli ťukal do mobilu, sdílel, reagoval, prostě žil sociálními sítěmi? Ovšem náhradník vyprofilovaný dle předchozího internetového chování nikdy nebude originál (80 %). LOVNÁ ZVĚŘ: Zběsilé a méně uhrančivé. Současná společnost nepotřebuje peklo. Už ho má. Dezorientovaná žena uniká střelbě. Zoufalá utíká a nechápavě sleduje lidi, kteří si vše nahrávají na své mobilní telefony. Pointa nezasáhla. Za mě nejslabší díl prvních dvou sérií (50 %). MEDVÍDEK WALDO: Je to víc o slizkých politicích nebo znechucených voličích? Modrý medvěd Waldo (a jeho stvořitelé) se chytnou příležitosti a vypustí sarkastickou postavičku do blížících se voleb, sprosté zpestření voleb ovšem překvapí. Fajn námět, horší zpracování (65 %). WHITE CHRISTMAS: Poněkud roztáhlý příběh s několika emocionálními vrcholy a rafinovanými zvraty. A hlavně tři náměty, které měly dostat samostatnou epizodu. Osudy dvojice mužů, kteří nepáchali zrovna dobro, ale nejde říct, že by byli zlí. Pochopíme, že ti dva spolu nesedí nad sklenkou náhodou. Nakonec to do sebe hezky zapadne (85 %). ()

Dado 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. epizóda – 85%, 2. epizóda – 75%, 3. epizóda – 95%, 4. epizóda – 90% = 2. SÉRIA – 86% █ Druhá séria pokračuje presne v tom, čo odštartovala už tá predchádzajúca. Tvorcovia nám opäť predostreli tri príbehy (a jeden vianočný špeciál), ktoré si berú za námet možný vývoj nie príliš vzdialenej budúcnosti, a to nielen z pohľadu progresu moderných technológií, no zároveň až nepríjemne trefne odrážajú to, čo sa odohráva už dnes. V tomto prípade pôjdem proti prúdu a za najlepšiu časť série označím The Waldo Moment, ktorá sa stretla so zmiešanými diváckymi odozvami. Je pravdou, že nápadom a tempom, akým sa dej hýbe, nepatrí medzi to najatraktívnejšie, čo seriál ponúka, avšak spôsob, akým scenárista reflektuje zmýšľanie ľudí znechutených zo „štandardných“ politikov a neuvážene hľadajúcich spásu v populistoch, ktorí ponúkajú len zjednodušené a nie príliš reálne riešenia aj tých najzložitejších problémov, je dokonalý. A to aj napriek orwellovskému záveru, ktorý sa nám - aspoň zatiaľ - môže zdať pritiahnutý za vlasy. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (27)

Reklama

Reklama