Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Motorky nemusím, ale tahle romantická chlapská vyjížďka lemovaná oligarchy, burany a přízemním humorem ve mně probudila chuť mít takovýho kámoše, jako je Ewan. A BMW plné krámů. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Ewan je s tím svým neustálým, maximálně přehnaným "ZABÍJENÍ ZVIŘÁTEK FUY PLZ NO" neskutečně otravný. Jinak je to celkem fajn, ale radši bych na takovou cestu vyslala někoho "příjemnějšího". ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor a jeho tým ve svém cestopise dokázali přesně to, co se jejich českým kolegům v putování trabantem nepodařilo a vlastně ani podařit nemohlo. Těch důvodů je hned několik, a tím hlavním je zejména volba seriálového formátu. Díky tomu získávají tvůrci spoustu času na různé části cesty a správným rozdělením a dávkováním jednotlivých úseků se jim daří věnovat se jen těm opravdu zajímavým tématům. Nejvíce času je zde logicky věnování nejnáročnější východoevropské a asijské části, střední Evropa jsou spolu s Amerikou svým komfortem a jasnými očekáváními totiž méně zajímavé. Největší zbraní dokumentu je správný, a hlavně vyvážený, důraz na jednotlivé složky, tedy osobní složku, jejímž hlavním tématem jsou protagonisté samotní a jejich pohled na probíhající cestu, a cestovní složku, která podává zajímavé informace o sledovaných místech, aniž by se nimrala v detailech a znovu zmiňovala již několikrát omleté a známé věci. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělý polodokument. Ti dva cvoci na motorkách mi za tu cestu přirostli k srdci a nakonec to byli výborní průvodci po té prapodivné cestě. Vrcholné díly se točily okolo Mongolska, ale celkově to bylo na hodně vysoké úrovni. Z toho počinu je cítit nadšení a oddanost věci. I přes všemožné průsery jít - jet dál, o to tady šlo. Doporučuju všema deseti. P.S: A mám pár nových tipů na výlety i tady po republice a nejbližším okolí. ;) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Seriál hodnocen po zhlédnutí všech dílů. Ewana mám v oblíbených hercích prakticky od té chvíle, co jsem se zde zaregistroval a tenhle dokument mi potvrdil, že zaslouženě. Zde (i v těch nejvypjatějších situacích) dokazuje, že není žádná zhýčkaná primadona, ale že umí být zábavný, docela normálně si i zanadává (při příjezdu do New Yorku: "We fucking DID IT!") a hlavně má to celkově v hlavě srovnané. Stejně jako jeho nejlepší kámoš Charlie. Prakticky jediný šílenec je kameraman Claudio "demoluji motorky na počkání" :-) Ne, teď vážně. Long Way Round začal poměrně vlažně, přípravy a plány mě až tak nebavily, to uznávám, ale pak… Nebudu popírat, že i zmínka o ČR zpočátku mě zahřála u srdíčka ;-), jenže pak to teprve začalo nabírat na obrátkách a přišly státy typu Kazachstán, Ukrajina ale hlavně Cesta kostí a to teprve začala ta pravá (adrenalinová) zábava. Nebudu zapírat, u některých momentů jsem jen zíral, jak to dokážou projet. Opravdu, mít klobouk, tak smekám, pánové. Ale stejně nejlepší část byla jejich nefalšovaná radost, když zjistili, že jejich ženy přijely a (jak už jsem zmínil) protnutí cílové pásky - příjezd od New Yorku. Bylo opravdu krásné slyšet a vidět na nich to nefalšované nadšení. Prostě a jednoduše, pokud po tomhle nedostanete chuť koupit si motorku, vzít nejlepšího kámoše a poznat pár nových míst, tak jste se nedívali pořádně. 100 % s tím, že si začnu shánět Long Way Down. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Známy herec Evan McGregor, jeho dobrý kamarát Charley Boorman a ich kameraman, na ceste z Veľkej Británie až na Aljašku. Túto trasu absolvujú na motocykloch. Dokument o ceste zazobaných Angličanov s profesionálnym vybavením a drahými motorkami po krajinách, ktoré moc klasických turistov nelákajú. Diváci, ktorí trpia vášňou ku motorom na dvoch kolesách alebo ku sympaťákovi Evanovi, môžu byť z tohto projektu nadšení. Ja dávam len poslabšie tri hviezdičky. *** ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Kdyby si tohle vymyslel kdokoli jiný, než dva známí herci, asi by to an nevzniklo, ale už je to tu a překvapivě to není úplný hnůj. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Což o to, také bych rád podnikl podobnou jízdu kolem světa a podíval se tak na místa, která pro většinu lidí zůstanou navždy zapomenuta. Ale nechtěl bych při tom mít za zadkem televizní karavan a před pusou neustále nastrčený mikrofon. To je houby svoboda. I tak jim sice krapet závidím, ale podstatu cestování vidím jinak. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ivan MekŘehoř na mašině kolem světa - jak v upotávkách v TV říkal Dolanský :-). Takovýchto výprav asi byla spousta a o žádné nikdo nikdy neslyšel. Tady ale jede hvězda, tak co to nenatočit ? . Nechci to shazovat, určitě to nebyla procházka růžovým sadem, už je to Rusko....Prach, bažiny, komáři, občas několik dní ani živá duše... Každopádně pokud bych to měl nějak shrnout, tak je to takovej TOP GEARovskej speciál na motorkách, akorát roztaženej na sedm dílů. A na rozdíl od Jeremyho a spol. tam tý srandy (pravda někdy hraný) zas až tak moc není. Možná bejt motorkář, tak přihodím hvězdu. Ale já nejsem. * * * ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Ke komentáři, respektive k jedovému flusání, mě ze své nory vykopala má drahá Blonďatápipka (vás ostatní jsem benevolentně přehlížel), neboť chci být v jejích očích chlap s velkým P... takže, co že nám to obdivuje na Řehořovi? On serebřita, já obyčejný maník, co má rád motorky, čistě subjektivně (ale přesto jasně a přesně), jsem lepší o devět bodů z deseti. Řehoř padá z motorky, páč má hovno najeto, mně svatému se toto stává zřídka. Vypláchne si třináctkrát voko bénem, páč je debil a navíc hysterický, opět vítězím, neboť tohle se stane jen trotlovi a bulet jak pitcha taky neumím. Jsem alergik na píchací, polétavou havěť a vypadám pak po útoku stejně blbě, nicméně tak strašně blbě zase neee. Jsem sympatičtější a bleju podstatně více na úrovni... to vše bez asistence všemožných doprovodných sraček, průjmů a jiných nezbytných věcí pro pravého Skota. Záměrně pomíjím jejich pokusy o žerty, neboť nebyly Kozatou, zubatou, peroxidkou zmíněny. Nicméně...zíííív, trapnost. To vše píši při téměř plném vědomí a podepissuji i to, že Jůena mám velmi rád, ovšem feťáka v Trainspotting jsem mu věřil víc, než hru na bikera....škodolibě se chechtám, až si stříkám do kombinézy. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor je borec a jeho parťák taky. Opravdu klobouk dolů. Tohle nebyla žádná sranda. Moc lidí to zatím nedokázalo. Občas se dostali do dost komických situací. Projížděli dokonce i ČR, ale moc toho nenatočili. Určitě to musí být skvělý zážitek. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Čas od času som si to pozrela, nakoľko mám doma vášnivého motorkára a nedovolil mi prepnúť program. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosť polovičatý cestovateľský dokument, v ktorom sa slávny herec a jeho kamoš zastavia aj v Čechách a na Slovensku. Prejdú v podstate celú zemeguľu, no z kultúry a života či stravy v jednotlivých krajinách sa dozvieme pramálo. Viac sa sústredíme na motorky, nie najlepší stav ciest a vyplakávanie. Predovšetkým Ewan nezvládal akúkoľvek ťažšiu chvíľku, dokonca aj na kolotoči sa skoro pokakal. Všetko je síce ladené do toho ako dvaja chlapi na motorke obídu celý svet, lenže až príliš sa do centra pozornosti dostáva aj tzv. podporná skupina, ktorá ide celý čas za nimi a je pripravená im kedykoľvek pri rôznych nástrahách pomôcť. To samozrejme uberá na celom tom čare, koľko toho títo Briti dosiahli. Za ich peniaze by takýto dokument natočil asi ktokoľvek, kto vie naštartovať motocykel. P.S. Dokument má 10 častí, žiaľ tu na čsfd niekto uviedol len sedem... https://dokumenty.tv/dlouha-cesta-komplet-1-10-dokument/ ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší je Claudio a jeho neustálé maléry :D den před odjezdem na cestu kolem světa nemít řidičák a pas, to je opravdu síla. Nádherný dokument, Ewan dokázal, že není žádná fajnovka a jeho smýšlení o přírodě, hodnotách a lidech mi vůbec není cizí. Mít dostatečné zázemí, hned bych se na nějakou cestu vydal, i když mně by osobně stačilo projet tu Severní Ameriku. Po dokoukání jsem se musel jít projet na motorce aspoň po okolních kopcích. Už se těším na Long Way Down. Jediný zápor tohoto dokumentu mi neustále připomíná můj táta. U nás v okolí žije je manželský pár, který v té době taky jezdili kolem světa na BMW a jsou za to dokonce v Guinnessově knize za nejdelší cestu a kvůli Ewanovi, přišli o pozornost a tím pádem o peníze. Ale byla to nádhera a takových lidí si moc vážím. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nezáleží na tom, že nemám rád motorky. Tohle je dokument o dvou nejlepších kamarádech, kteří se vydají na road trip kolem světa a už jen proto se na to skvěle dívá. ()

Reklama

Reklama