Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Lidé dostávají chuť na všemožné věci. Třeba na zmrzlinu, řízek, burger a další pochoutky. Já včera dostal slinu na film se Scarlett Johansson. Dokonce né na jeden, takže se můžu těšit na slušnou porci! Začal jsem u Scoop, kde hraje ta sexy kočka potřeštěnou začínající novinářku pod taktovkou pana režiséra. Woody Allen se sice opakuje, ale jeho neurotické vystupování a některé hlášky jsou i po okoukání skvělé a já se fantasticky bavil. "Tak ten svetr nechala asi v jiné ložnici, má sklony k promiskuitě".. :)) Točit, psát a hrát stále umí a ať si každý povídá co chce! Na dnešní poměry je to hodně kvalitní komedie a proč to srovnávat s jeho předchozí tvorbou. Herecké tornádo završuje "namakaný" Hugh Jackman, který jakož to zabiják elegán byl prvotřídní. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Woody je môj top režisér a po Match Pointe (pre mňa film roku 2OO5) som čakal, že maestro príde s ďalšou peckou. Táto predstava a očakávanie je trochu scestné (ale málokto sa mu asi vyhne). Kto čaká od Scoopu niečo kvalitatívne zodpovedajúce povedzme Match Pointu robí chybu. Kto neočakáva nič a nechá film "voľne plynúť" dostane pohodový oddychový a zábavný filmík a hoci to už nie je ten Woody, ktorého verbálne perly mi trápia bránicu neskutočným spôsobom, stále je to ten maestro ktorého mám fest rád. Ja som sa bavil výborne a už teraz teším na ďalší film, nech už to bude hocičo:) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No sice je tady scenar docela jednoduchej a zaverecny rozuzleni bohuzel jedna z postav vyrkne uz nekdy po polovine filmu a to se potvrdi, ale i tak jsem se docela slusne bavil. Hlavne prvni hodinku, kdy se jeste tak moc nehraje na romantiku, to Allen rozjede v docela solidnim tempu, obcas nakej dobrej vtip a Allenovo kecy nemaj chybu, navic lod do zahrobi je skvelej napad, ale postupem casu filmu nak zacne dochazet dech a nic moc se nedeje, takze ke konci jsem byl rad, ze ma jen 90 minut. Slabsi 4*. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle vypadá Woody Allen bez důvtipu, sofistikovaného nadhledu a tvůrčí myšlenky. Kupa uhučených dialogů, ani Scarlett v plavkách nezachrání wtf story a pocit, že tenhle film byl vlastně naprosto o ničem a zbytečný. Závěr jak Match Point přes kopírak. Ten byl ale ve zbytku stále o dvě třídy lepší film. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Woody Allen .. Vlezdoprdelkové žvásty o Londýnu a jeho obyvatelích, dlouhé jednozáběrové pasáže plné onanistických dialogů o ničem, neurotický kouzelník, skoroneurotická studentka žurnalistiky, dogmata smrti, egocentrismus… Je to vlastně bezduchá (i když duchů se dočkáme) slátanina, jenže svým způsobem neskutečně vtipně odzbrojující. Předcházející Match Point mne víceméně zklamal a od Scoop jsem čekal totální propadák, jenže vše je podané takovým okouzlujícím způsobem, s neskutečnou porcí humoru, že jsem se chtě nechtě po celý film velice příjemně bavil a nemohl se zbavit širokého úsměvu. Nutné brát jen jako komedii, pak Vás téměř nemůže zklamat. Co se ti vlastně podařilo, kromě možného těhotenství? 75%. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (18)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. července 2006 v New Yorku. (ČSFD)

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama