Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Co může být zajímavého na životě smažek? Že se jejich život plácá od ničeho k ničemu, že statisticky z 10-ti let zbytečného trápení na cestě do pekel 10 let nic nedělají, 7 let stráví čekáním, 2 roky propichováním žil, rok kecáním o slibech, a pak za minutu zhebnou. Příběh mi nic nového nedal, ale ani nevzal, bylo hezké koukat se na nevyzrálého Heatha, Abbiin roztomilý pršáček a dojemnou chápavost papá. Nakonec sledovat pád do záhuby se vždycky hodí, pokaždé je to velké poučení. Přes pocit marnosti boje s démony jsem cítila jeden podstatný rozdíl. I v těch nejhorších momentech bylo vidět jasné světlo - nekonečnou oddanost a víru v jedinečnou neopakovatelnou vzájemnou lásku obou hrdinů. (jak sladce může chutnat i obyčejná voda, když má jeden to štěstí a procitne!) ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Abbie Cornish a Geoffrey Rush (škoda, že Casper nedostal víc prostoru) jsou skvělí v příběhu o trojúhleníku on-ona-heroin (příběh je ale vyprávěn z pohledu Dana (Heath Ledger), jenž za touhle dvojicí zaostává). Celkem syrový snímek, scénu potratu hned tak nezapomenu a i hudební doprovod je celkem slušně vybrán /když už je použit/. Vadí mi, že Danovi rodiče jsou ve filmu odbyti jednou větou. Film, na který byste určitě neměli koukat ve špatné náladě či depresi. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Filmy o feťácích moc nemusím. Filmařsky tenhle není ničím moc zajímavý, i když mě bavila upřímnost toho páru. Klidně se domluvili, že ona bude šlapka a on bude dělat hovno. A když mu holka řekla, že už mrdat nechce ať mrdá on s gayema, tak řekl, že ne a bylo to všechno postaru. Heath Ledger byl fakt dobrej herec a dokazuje to i tady. A Abbie Cornish se alespoň často svlíká. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice dobrý a chvílemi opravdu silný film. I když se příběh točí kolem drog nedá se říct, že to je film o drogách jako spíše o síle lásky. Filmem nás provází skvělá dvojice Ledger-Cornish, kteří se k sobě perfektně hodí a jejich lásku jim rádi uvěříte a tuto dvojici perfektně doplňuje Geoffrey Rush, který zde dostal opravdu velice netradiční roli. ()

capák 

všechny recenze uživatele

Ano, tenhle film skutečně mezi jinými filmy o drogách neni ničím vyjímečný a nepřínáší nic nového. Příběh je od začátku až do konce poměrně jednoduchý a hlavně předvídatelný - sledujeme dvojici hrdinů, kteří se postupně noří do své drogové závislosti čím dál hlouběji a postupně se vzdávají svých rodin, snů a cílů a jejich jediným středem světa se stává heroin. Ale režijně, hudebně a především herecky je tenhle snímek stvárněn tak skvěle, že si dobré hodnocení zaslouží. Není to nejlepší film o drogách, ale určitě stojí za shlédnutí, zvlášť pokud máte filmy s touto tématikou rádi. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Muž, ktorý venuje vo filme hereckému duu krabičky s mliekom, je autor románu "Candy". Jeho meno je Luke Davies. (MikaelSVK)
  • Film Candy sa natáčal na viacerých miestach po celej Austrálii, napr. aj v najväčších mestách Sydney či Melbourne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama