Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice dobrý a chvílemi opravdu silný film. I když se příběh točí kolem drog nedá se říct, že to je film o drogách jako spíše o síle lásky. Filmem nás provází skvělá dvojice Ledger-Cornish, kteří se k sobě perfektně hodí a jejich lásku jim rádi uvěříte a tuto dvojici perfektně doplňuje Geoffrey Rush, který zde dostal opravdu velice netradiční roli. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Další feťácká historka se srdcervaním. Tentokráte s kopancem klokaním. I tak je to ovšem pořád dokola a kdo zná nějaké ty doopravdy >drogově závislé< , nic už ho asi nepřekvapí. Třiapůl hvězdičky tedy za dobře natočený film, zaokrouhleno pak z nunosti nahoru - i za tu hudbu Paula Charliera, jinak ale nic víc proč něco dodávat a teď si rychle šlehnout... °-] - - - P.S. Jo, pár jsem jich znal a znám, někteří (některé) jsou po smrti a nakonec - každý je si svého strůjcem, že... Aspoň je pořád co točit... - - - P.P.S. Ač mám tenhle film na dvd, nějakým řízením osudu a své lenosti jsem ho ponejprv zkouknul >stylově< po Samotářích na jedničce a opět jsem otráven stupidním českým dabingem jakési Sagatévéeseró. Při scéně porodu jsem si už říkal, že za to by zasloužili čudláci pořádně infikovanou jehlou do oka. Možná i proto je tu nejspíš tolik tří a méně hvězdičkových hodnocení televizních sledovačů, to >umělecké< domácí kuňkání a hekání posunulo celou atmosféru kamsi mezi pražskou televizáckou feťárnu... :-( No, těším se na repete na dvd, dobře mi tak... - - - - - (Poprvé viděno 15.3.2011 na ČT1, bohužel s otravným čudláckým dabingem, hodnocení 2198., komentář zde jako stoosmatřicátý - 16.3.2011) ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

Filmů o drogách jsem viděl již více Kokain, Šňup, Requiem za sen nebo třeba Trainspotting a nic nového jsem v tomto nenašel. Začínají mě už silně nebavit (i když tento kvalitu srovnatelnou s těmi jmenovanými jistě má včetně opět dominantních a věrohodně zahraných hlavních v uvozovkách hrdinů), proto tak vysoce hodnotit nebudu... - 7. 3. 2012 - 40% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Drogy vás mohou vynést do nebe, ale z vaší pozemské existence udělají peklo. Největším problémem tohoto filmu je, že podobných příběhů už bylo natočeno mnoho. A tenhle se divákovi nakonec nezadře pod kůži tak silně jako třeba Requiem za sen. Nicméně ústřední pár je velmi přesvědčivý a Abbie Cornish je nádherná. A když si člověk vezme, že takhle úžasnou kočku může mít za pár babek, tak ty drogy vlastně nejsou zase tak špatné... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Láska ve třech – Candy, Dan a heroin!! Drsná (a nutno podotknout nevyvážená) romance od protinožců o destruktivním vztahu dvou mladých, rozhodně nadějných duší. Básník a malířka tak musí chtě nechtě projít typickými atributy jako jsou krádeže nebo podvody, detox nebo ponižující prostituce. Právě pokusy o abstinenci, snahu o normální život nebo kterákoliv hádka s hrdinčinými rodiči nebo mezi sebou jsou díky ústřední dvojici neuvěřitelně důvěryhodné, bez brilantních Heathe Ledgera a Abbie Cornish by tohle zřejmě autobiografické povídání skončilo někde v koutě bez povšimnutí. K tomu noblesní homosexuál Geoffrey Rush, úsporné zachycení (režisér je divadelník) všedních starostí beznadějných feťáků a skvěle padnoucí hudba – to jsou další plusové body poctivě a upřímně natočeného debutu. Škoda jen, že emocionálně působí trochu zmateně a cestu k divákovi si musí prosekávat zbytečně obtížněji než by se na první pohled mohlo zdát!! Za ústřední duo přesto ****. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Muž, ktorý venuje vo filme hereckému duu krabičky s mliekom, je autor románu "Candy". Jeho meno je Luke Davies. (MikaelSVK)
  • Film Candy sa natáčal na viacerých miestach po celej Austrálii, napr. aj v najväčších mestách Sydney či Melbourne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama