Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Jsem docela zklamaná, mám ráda filmy co se týče drog což toto bezpochyb je, ale poprvé se mi nelíbil Heath. Celý film zachránila Abbie, kde mě přišlo, že to ani nehraje, že taková doopravdy je. Což o to, to by ještě šlo, průběh filmu byl nenápadný a tak jsem teda čekala co se stane na konci(jak to bývá) a na konci se vlastně nestalo skoro nic a to mě zklamalo na plné čáře. Ale určitě je to pěkný film, ale nijak ničím zvláštní. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Mám za to, že kdyby na režisérské křeslo usedl někdo o mnoho výraznější (protřelejší) než Armfield, užil bych si ten film daleko, ale daleko víc. Takhle tam vidím až příliš nevyužitého potencionálu. Nad čím se ale nemohu nepozastavit jsou herecké výkony. Zejména Ledger tu potvrzuje, že svého času patřil k nejtalentovanějším hvězdám hollywoodského nebe. Skvělý byl ale i můj oblíbenec Rush, to se rozumí. 55%. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Candy je opravdu velice kvalitní snímek na téma drogové závislosti. Bohužel v rámci tématu si dokážu představit hned několik emotivně silnějších snímků. Především Requiem for a Dream, který u mě žádný film už asi nepřekoná. Jinak samozřejmě silný námět a zajímavé rozdělení snímku na tři části Nebe - země - peklo. Některé scény emotivně silné, ale jako celek nefunguje Candy až tak podmanivě. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Veľmi fajn. Celý film sa mi zdal trošku dlhší ako v skutočnosti bol, ale v žiadnom prípade zdĺhavý. Práve naopak- čím viac dej postupoval, tým viac ma bavil. Veľmi dobré vykreslenie absťáku. Aj hudba sa mi páčila a mnohým scénam pekne pomohla. Herci veľmi dobrí. Rush tu ani veľmi nemá čo hrať a je skôr len takou väčšou figúrkou. Abbie Cornish aj Heath Ledger sú veľmi dobrí a obaja majú vo filme zopár veľmi silných okamihov. Aj pri nich mi prišlo, že intenzita výkonu sa zvyšuje s pribúdajúcou stopážou, ale to zrejme len čisto subjektívny pocit. Potešil ma koniec, lebo už som sa začínal báť, že to bude druhé Requiem. Osobne mi vôbec nevadil strohý vizuál, lebo v opačnom prípade by to hádam až priveľmi evokovalo práve ono Requiem alebo Trainspotting. A koniec-koncov, prečo by všetky dôležité filmy o drogách mali byť opatrené cool vizuálnym hávom? Bez problémov som sa vedel vcítiť do Danovej kože a za to má film u mňa hviezdu navyše. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Prakticky každá významnější kinematografie si prošla obdobím zájmu o drogovou tématiku a spáchala pár filmů, kde se to hemžilo fetem a feťáky. Candy je dost pozdní produkt žánru, který už má své nejsilnější a nejprovokativnější filmy za sebou. Není to zdaleka tak originální a temně sarkastické jako Trainspotting, není to ani příliš syrové nebo odborně na výši, aby se Candy zapsala do dějin příslušného žánru nebo kinematografie obecně. Za zmínu stojí jenom herecké obsazení ústřední herecké dvojice, kdy Heath Ledger se i díky svému předčasnému konci stal celebritou, no a Abbie Cornish je tak slaďoučce blonďatá a sympatická, navíc i obstojně hraje. V paměti utkví možná dvě scény, především pak Candyina písemná zpověď ve vybydlené barabizně, a to je na tak emotivní téma docela málo. Celkový dojem: 60 %. Na můj vkus je Candy až moc optimistická záležitost, která končí výrazným happyendem (protože ve feťáckém světě představuje ten filmový konec skutečně happyend). Mimochodem, těm vzájemným emocím jsem v oné scéně nevěřil. Kdyby si opravdu prošli feťáckým peklem, v očích by se jim zračilo něco jiného. A nejspíš by se vůbec nesetkali. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Film Candy sa natáčal na viacerých miestach po celej Austrálii, napr. aj v najväčších mestách Sydney či Melbourne. (MikaelSVK)
  • Muž, ktorý venuje vo filme hereckému duu krabičky s mliekom, je autor románu "Candy". Jeho meno je Luke Davies. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama