Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 259)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Filmeček o rodince Simpsonových lze uvést ve stylu známého vtipu o dvou zprávách: špatné a dobré - kterou začít? Tak dobře, tou dobrou. Simpsonovi jsou stejní jako seriál. Stejný humor, gagy, ironická nadsázka i tempo. Fanoušky seriálu film rozhodně nezklame a ten, kdo dá pět hvězdiček seriálu, může s klidným svědomím dát filmu tentýž počet. A teď ta špatná zpráva. Simpsonovi ve filmu jsou úplně stejní jako seriál. Na začátku filmu je scéna, kdy tvůrci parodují sami sebe, když rodinka sedí v kinosále a dívá se na filmové plátno, kde se honí Itchy a Scratchy. Homer po chvilce nechápavě zakroutí hlavou a praví: "Proč vyhazovat prachy za lístek, když to mám v televizi zadarmo?" Simpsonovým totiž chybí to nejdůležitější, co dělá film filmem. Filmový scénář. Filmové téma, které by odůvodnilo vznik celovečerního filmu. Kdybych se díval na 3-4 epizody ze seriálu za sebou, mám prakticky ten samý efekt. Vidět tohle dílko doma na obrazovce, budu spokojený, ale při návštěvě kina bych se trošku ošíval. Celkový dojem: 90 %. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

To všechno, proč jsem tolik miloval první série (tak pět, možná sedm) Simpsonů a se ségrou je z véháesky drtil i několik hodin vkuse, zůstalo zachováno. Hustota fórů je tak vysoká, že jsem se od poloviny místy už smát prostě nemohl. V takovém případě jdou zkrátka všechny případné výtky k čertu. Nejlepší komedie za posledních několik let. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Úžasné, přesně to, co jsem od Simpsonovích očekával. Super animace, výborná hudba Hanse Zimmera, svižný příběh a naprosto dokonale načasované vtipy a konečně po dlouhé době komedie u kterého jsem se hluboce smál od začátku až do konce. Sice nic originálního, ale ruku na srdce, jsou to Simpsonovi jak je známe a to nejlepší z nich dokázali vtěsnit do filmové podoby (ono taky vymyslet nějaké nové gagy po téměř 19 sezónách je sakra oříšek), aby to bezproblémově fungovalo. Z kina jsem odcházel naprosto spokojen, opravdu jsem se bavil celých 87 minut a nemám jediný důvod dát nižší hodnocení než pět hvězdiček, které si Simpsonovi naprosto zaslouží... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Velké plátno Simpsonům neublížilo. Je to o něco jiné, než si pustit 4 díly seriálu za sebou, ale zase ne o tolik jiné, aby to ztratilo ducha, vtip a prostě všechno, co k žluté rodince patří. Nenaplnily se naštěstí ani moje obavy, že gagů bude málo a v dlouhé stopáži se rozplynou. Je jich dost a jsou skvělé, nechybí pár známých osobností, Bartův trest na tabuli (a jeho avizovaná nahá jízda do Krustyburgeru), zkroušený Homer ani ekologicky agitující Líza... Prostě parádička :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. The Simpsons Theme (Orchestral Version) ,2. Trapped Like Carrots ,3. Doomsday Is Family Time ,4. Release the Hounds ,5. Clap For Alaska ,6. What's An Epiphany? ,7. Thank You Boob Lady ,8. You Doomed Us All? Again ,9. ?. Lead, Not To Read ,10. Why Does Everything I Whip Leave Me? ,11. Bart's Doodle ,12. Worlds Fattest Fertilizer Salesman ,13. His Big Fat Butt Could Shield Us All ,14. Spider Pig ,15. Recklessly Impulsive, ()

Galerie (91)

Zajímavosti (94)

  • V původní verzi scénáře měla mít vidění v kostele Marge, ale později se tato událost změnila, protože si tvůrci řekli, že bude dávat větší smysl, když budou všichni ignorovat dědu místo Marge. (Cheeker)
  • Když rozzuřený dav nese auto ke stromu s oprátkami, tak v jednom záběru v něm vidíme Jimba s Kearneym a v dalších už ne. (Duoscop)
  • Když Homer jede hodit prasečí silo do jezera, tak jsou všude kolem jezera značky. Když ale Homer rychle odjíždí, tak tam žádná značka není. (Cheeker)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama