Reklama

Reklama

Božský Evan

  • USA Evan Almighty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Evan, bývalý televizní moderátor, je zvolen kongresmanem. Okamžitě bere rodinu a stěhuje se z rodného Buffala do Virginie. Zde vydá prohlášení, že jeho cílem a také volebním slibem je změnit svět. Poprosí Boha, aby mu s tím pomohl. Bůh ho vyslyší a nařídí mu, aby postavil archu. Evan je z toho v šoku, odmítá uvěřit, že se setkal se skutečným Bohem. Všude se mu ale objevuje číslo 614 jako odkaz k příslušné části Bible, vousy a vlasy mu začínají příšerně rychle růst. Evan je jako v kleštích, na jedné straně práce, na straně druhé archa. K tomu všemu se za ním začínají stahovat zvířata v párech. Začíná pomalu věřit, že stavba archy je tím jediným možným řešením... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (448)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Kdyby Morgan byl opravdů bůh, dal bych se na víru, protože bez jeho hraní nemůžu být! Steve Carell je novým králem komiků a líbil se mi více než Carey, který prostě přehrává a je často trapný. Evan Almighty byla příjemná podívaná s dobrými hereckými výkony, staro novým příběhem a kvalitním soundtrackem. Na nedělní dopoledne jako dělané, jen ten rozpočet jsem moc nepobral. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Božský Evan je božský. Víte proč? Konečně dokáže, že Jim Carrey je neporazitelný vládce komedie a komerční tahák, se kterým se nikdo ze "vtipálků" nemůže rovnat. Prokáže totální ignoranci lidí, kteří schvalují filmy a scénáře, protože něco takhle ujetého se opravdu nevidí ( zajímalo by mě, jestli existuje někdo, kdo se "zamýšlí" nad potenciálem filmu, které studio chce natočit, tenhle snímek by totiž nemohl nikdy projít...). Za další snad zase na chvíli pošlou studia Steva Carella někam daleko na dovolenou třeba, aby si promyslel své další plány a já doufám, že se rozhodně navždy točit seriály do televize. Dále film prokázal, že se 175 milionovým rozpočtem jde udělat nejhorší komedii posledních let opravdu velmi lehce. Ještě ukazuje naprosté rutinérství a obyčejnost režiséra Toma Shayaca. A poslední věc, 95minutový film za obrovské peníze s několika rádoby hvězdičkami, který ani jednou nerozesměje... Pro mě vrchol stupidity filmu, který před odpadem zachraňuje jen moje oblíbená herečka Lauren Graham, co by klidně mohla přidat své ironie a cynismu z Gilmorových děvčat. Morgane Freemane (BOŽE) chraň ať není další díl... ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Prijemná oddychová zábava... ak by to nebolo až tak "prehnané", svoje hodnotenie by som určite zvýšil. Steve Carell je komik na mieste, avšak okolnosti vôkol jeho božstva boli až príliš. Určite som sa nenudil, taktiež som sa párkrat bavil... 95 minút ubehlo ako voda, ale hlavná dejová línia uviazla niekde v arche a preto 5/10 - 2* v tomto prípade ()

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Nechci si stěžovat na moralizování, přeci jen Bruce se toho docela držel taky. Ovšem sequel nepochopitelně spadl do cílovky nižšího věku a není tu Jim, aby to vytáhl. Steve Carrell by vtipný v Bruceovi, možná proto, že ho bylo málo a Carrey byl při tom. Bruce Almighty nebyla rodinná hovadina, byla to šílená i přisprostlá komedie. A tady se zpronevěřilo 200 mil. u filmu, kde se moc nezasmějí ani s upřímností nepoučí dospělí ani děti. Nechápu proč. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby byly 100,5 milionu amerických dolarů, celosvětové 174,4 mil. (NIRO)
  • Když Evan (Steve Carell) jede kolem kina, hrají v něm zrovna film s názvem The 40 Year-Old Virgin Mary. Snímek, kterým se Carell proslavil, se jmenoval The 40 Year Old Virgin (40 let panic, 2005). (xjane)
  • Malajská muslimská asociace spotřebitelů (PPIM) vyzvala k zákazu filmu kvůli tomu, že podle ní uráží islám. Generální tajemník Maamor Osman prohlásil, že film zobrazuje potopu světa jako vtipnou záležitost a charakterizuje Boha (Morgan Freeman) jako pouhého člověka, což je v islámu zakázané. Film ale v Malajsii nakonec premiéru měl, a to 23. srpna 2007. (Varan)

Související novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (více)

Reklama

Reklama