Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Recenze (609)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Nejsou to ty zname kratke pribehy, ktere vidame v televizi, ale neni to ani hodne nevydareny paskvi jakol Nejvetsi filmova katastrofa. Stoji nekde mezi. Skecu, kterym se zasmejete je v 90minutach tolik, co ve 25minutovem pribehu ze zacatku 90. let. Ale smejete se s takovou gracii, az se z toho malem trhate :D. A to je ucel. Vubec mi to nevadilo, ze misty film casto pokulhaval a balancoval na hranici nudy, ty chvile, kdy jsem se "rezal" staly za to. Ale nebyl bych proti, kdyby radsi Rowan natocil dalsi tri 25minutove pribehy jeho slavneho nesiky :). ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Bohužel žádný film nepřenesl atmosféru,vtip a kouzlo oněch několikaminutových grotesek. On je možná i problém v tom, že v žádném z filmů nebyl Bean hlavní postava, ale jen takovým šaškem co má zachraňovat situaci. Raději bych uvítal celou jednu sérii než takovýto film. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

První film s Beanem ode mě vyfasoval plných 5 hvězd, jelikož jsem se smál od začátku do konce. Ale tohle mě vyloženě nasralo, jedna jediná vtipná scéna (jak si dá na oči párátka) film nezachrání a tak se z toho stává nervy drásající píčovina největšího kalibru. Škoda proudu. /viděno na DVD: 15% a 1*/ ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Někdo dává 2* někdo 4*, já se nemohu rozhodnout, ke kterému hodnocení se přikloním. Proto volím zlatou střední cestu :) ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Plejáda známých herců, velkej filmový návrat ... Věřím a doufám, že se tomuhle "filmu" herecký hvězdy upsali pro recesi. Miluju Mr. Beana a jeho scénky - ale jen Mr. Beana a jeho scénky. Tam podle mě tahle famózní postava totiž patří. Jak se říká - do mrtvoly se nemá kopat. Tímhle borbidním úslovím myslím to, že se pan Atkinson neměl nechat překecat pro další "film" s panem Beanem, když se už navíc rozhodl s touhle postavou definitivně skončit. To mi připomnělo pana Harrise, kterej se taky nechal překecat k napsání další knihy o mém milovaném dr. Lecterovi poté, co se rozhodl se s postavou rozloučit. A jak to pak dopadlo ... Ne, ne a ne. Zasmála jsem se, místy i pobavila, ale do filmu pan Bean rozhodně nepatří. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Pomerne veľké sklamanie...Seriál zbožňujem a zhruba raz za mesiac si pustím nejakú časť a vždy sa veľmi nasmejem. Toto však bolo dosť úbohé. Smiať sa nebolo veľmi čomu a najviac ma pobavil Willem Dafoe ako Carson Clay. Tak zabitý potenciál sa často nevidí. A ani neviem, či som sa vôbec zasmial niekedy nahlas(okrem Claya a Beanovho tanca...). Škoda času, to už radšej seriál-ktorýkoľvek diel a za 30 minút sa nasmejete stokrát viac. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Škoda... i když na druhou stranu, kdo Mr. Beana v životě neviděl, tak by se bavil... jenže eskapády Beana zná každý. Všechno to vykrádá ze seriálových dílů, s drobnými výjimkami. Přiznávám se, že jsem se párkrát smál, ale stejně se směju i u hvězdný pěchoty. Je mi líto, ale další film pana Beana mě nenadchl... 40% ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Bohužel hodně nepovedené. Jsou tu malé vtípky, ale z nějakého důvodu mi přišli ohrané a předvidatelné. Jediné co mi přišlo vtipné bylo pojídání krevet. Je zajímavé, že námět mi přišel lepší než u prvního filmu. Takže promeškána příležitost? Hvězdička z úcty k Beanovi a kvůli účasti Karla Rodena. 25% ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Autoři se nějak nemohli rozhodnout, co točí, na komedii je tu málo legrace, na dojemný film málo dojmů, někde měli ve scénáři každopádně přitlačit. Na to, že jsme na další celovečerní film s Beanem čekali deset let, je ten scénář slabý. Jsou ale lidé, kteří svým oblíbeným hrdinům nedokážou dát jen dvě hvězdičky. ()

sta 

všechny recenze uživatele

při sledování jsem se sem tam bavil a smál, ale když jsem pak jel domů, rostl ve mě vztek... stejně jako první film s Beanem jde o naprostou likvidaci úžasného charakteru Mr. Beana.. i za pár let si rád pustím televizní skeče, ale tyhle dvě ubohosti rozhodně ne ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Pan Bean se propadl do břečky, ze které už asi jen tak nevyvázne a proto je pro mne pohřben navěkyvěků a vzpomínat na něj budu jen s pár vydařenými díly slavného seriálu...sorry Rowane, ale ty tvoje šaškárny vtipný fakt moc nebyly a mrzí mě, že se loučíš zrovna takto...jendu hvězdu dávám za Karla Rodena III...Dávám 15% ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

atkinson uz nema co ponuknut...to je pravda, kt. som nasiel v nude, kt, mi poskytol tento prihluply snimok...skoda toho rodena, ze sa upisal takej somarine.... ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

To, co již bylo řečeno několikrát, bylo řečeno znovu. Komerční tah, nic víc. Takový průměr, pokud tedy nepočítám ten trapný konec, kterým tvůrci stále ještě solidního Beana naprosto zazdili. Bean není filmová postava, to je bezesporu fakt. Navíc opakopvaný vtip není vtipem. Komerční tah, nic víc (považuji to za tak významné, že jsem to musel zopakovat). Ale na druhou stranu, Carson Clay pictures present Carson Clay in a Carson Clay production of a Carson Clay film Playback Time mě slušně pobavilo. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od prvního filmového Beana, Prázdniny postrádají příběh. Jde o jakousi road-movie, která je poskládána z několika skečů, které spojuje rámcový příběh "Bean vyhrál zájezd do Cannes, tak jede do Cannes". Sic o ničem, ale aspoň budou mít tvůrci dostatek prostoru pro volnost výběru skečů, které svou nevázaností na děj získají na promyšlenosti a vtipnosti. No alespoň jsem si to původně říkal. Pravda je bohužel jinde. Fóry jsou laciné, vykrádají známé krátké skeče starého dobrého Beana a hlavně nejsou vůbec vtipné. A Bean bez humoru - zbláznili jste se? Závěr je alespoň typicky beanovsky srdceryvný a hlavně přijde dostatečně brzo po úvodu, takže alespoň jedna pozitivní věc by se našla. Jinak velká nuda. A myslím, že dokonce i pro prťata. [červenec 2007] ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Rowana Atkinsona mám velice rád , ovšem tentokrát to opravdu nevyšlo a vznikl jeden velký paskvil. Jediná část filmu , kdy jsem se bavil , bylo asi jeho posledních 15 minut , kdy to mr. Bean rozjel ve velkém. To ale samozřejmě nestačí a snímek jako takový to nezachrání od jeho velké nevyrovnanosti a ukázalo se , že ani samotný Atkinson to celé neutáhne. Navíc vykrádá sám sebe a to celkovému hodnocení nepřidá. Závěrem musím poznamenat , že jsem zklamaný a to se taky projeví na mém verdiktu a ten zní 2* , bohužel , čekal jsem víc. :-( ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Tak jsem pln emocí z kina a bohužel převládají ty špatné. Já osobně jsem velkým vyznavačem Rowana Atkinsona, ale tohle je bohužel propadák (a mám fakt velké problémy udržet soudnost). Je zkrátka vidět, že postava Mr. Beana není vhodná pro celovečerní film - zde, bohužel, veškerá komičnost mizí v propasti hodiny a půl. Jen párkrát jsem se pousmál a občas i zasmál, ale přistihl jsem se, že nuceně. Velmi mě překvapilo, že Willem Dafoe má zapotřebí hrát v takovém snímku, tak podřadnou a trapnou roli jako zde. Jediné co mě zaujalo byl Karel Roden, ale to asi jen z pohledu diváka ze srdce Evropy. Film se jen dlouze natahuje až k nudnosti a s ním i gagy, vrcholem (ve špatném slova smyslu) byl závěr na festivalu v Cannes a závěrečná hromadná zpěvná veselice na pláži. Známkování: herecké výkony za 5, režie za 5, hudba za 1. Smekám pouze před spolutrpiteli-diváky, jenž to se mnou vydrželi až do konce a neusnuli v kině. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Tý vole,tak toto je teda podpásovka. Atmosféra zo seriálu nulová a Atkinson je už trápny, než zábavný. Ak toto porovnám s najväčšou filmovou katastrofou,tak jej musím 1* pridať, pretože takto "posrať" legendárnu seriálovú postavu Mr. Beana,to je hamba. Podľa mňa sa Bean na plátna kín dostať ani nemal, v seriáli bol Atkinson boží a patrí k najúžasnejším a k najtalentovanejším komikom sveta a seriál k tej najvydarenejšej zábave všetkých čias. A preto je to taká škoda. Filmová katastrofa sa ale vydarila. /35%/ ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Skeče Mr. Beena jsou geniální, vtipné a originální, ale celovečerní podoba mě prostě moc nepřesvědčila. Dávám raději přednost jeho krátkým epizodám. Těmi si Bean nasadil laťku příliš vysoko a tady ji nepřeskočil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak je to pořád mistr Bean, překvapivě až moc - nesnaží se moc mluvit, je opět jen tou groteskní postavičkou, která si pořádně zablbne. Tentokrát se dostane do situace, že je v podstatě obviněn z únosu jednoho chlapce, jehož otce tak mimochodem kraje Karel Roden. Není to žádné velké kino, ale na jedno zhlédnutí si tenhle trip po Francii docela užijete. Škoda, že prostředí není využito ještě víc. ()

Reklama

Reklama