Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dorazila nová móda. Zombieky nestříleme přimo mezi očíčka, ale děláme z nich domácí mazlíky. Stačí jim dát na krk speciální obojek, kterými je budeme ovládat. Takže by nemělo hrozit, že vás bude chtít někdo sežrat, ovšem, pokud bude obojek fungovat. Mohlo by se totiž stát, že třeba vaši sousedi najednou zmizí. Originální zombie film, který v tomto žánru působí jako závan čerstvého vzduchu. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Fido není nejlepší komedií. Film je zasazen do padesátých let minulého století. Představuje nám americké (kanadské) předměstí, obývané povrchními lidmi, zakládájícími si na počtu zombie v domě. Někdo zombie s náramkem používá k souloži, případně k masturbaci, jako sluhu. Druhý, jako zahradníka, pošťáka, nebo mlíkaře. Děj nás zavede do rodiny, která svého zombie používá, jako domácího mazlíčka. Ženuška vlhne při pohledu na něj, syn v něm vidí skutečného tátu. Manžel v něm vidí konkurenci a nebezpečí. Samotný zombie (Fido), je však naprosto vygumovaný. Fido občas sežere souseda, občas sežere děti, občas sežere starou bábu. A to je v podstatě všechno, co nám tato postava ukáže. Nejvtipnější postavou tak není on, ale Carrie-Anne Moss (Trinity z Matrixu), která hraje skvěle a svojí postavu udělala zajímavou, ačkoliv její prostor ve scénáři, není největší. První hodina není ničím zajímavá, vtipná. Vtip a trochu akce se vyskytne až v poslední třetině filmu a trpělivý divák dostane alespoň trochu té zábavy. 55% 03.01. 2010 ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Good dead are hard to find...Je to technicolorově barevné, je to zábavně cynické, je to zvráceně retro. Carrie-Ann Moss v roli matky svádějící oživlou mrtvolu by probudila vášeň i v balvanu ze Stonehenge, jejímu synáčkovi proudí v žilách k dobrému srdci břitvoostrý sarkasmus a rytíř smutné postavy Fido, který za celou stopáž nepromluví, je prostě k sympaťák k sežrání...Když ukousne hlavu nepříjemné sousedce, máte na jazyku zdvořilé bon appetite:)__ Od hororu coby žánru udržuji bezpečnostní odstup (na mém scared to death kontě smutně leží norský Fritt Vilt a pár Hitchocků), k zombie mám doufám zatím daleko (kromě časných ranních hodin:), ale přesto považuji FIDA za druhý nejlepší film letošních Varů. Na půlnoční promítání jsem mimořádně podlým způsobem dotáhla několik lidí, kteří nakonec byli vděční, že místo zteplalého moku dali přednost vychlazeným mrtvolám. A teď si ti méně odvážní z nich do prasátka střádají na rakvičku pro hlavičku. Já to risknu. 90% :) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Chápu, že tvůrcům šlo o to nás rozesmát. Možná jen pobavit. Možná jen trochu uvést v rozpaky. To já všechno beru, ale proč ksakru tímto způsobem. Zombie komedii si zkrátka představuji poněkud jinak. Tento jaksi melodramatický výjev z "padesátkové" městečka je sice jakože veselý, ale mlácení hlavou o stůl a lapání dechu v křečovitých záškubech ryčného smíchu to prostě není. A horor to také nebyl. Možná jsem náročný divák, ale film jako horor/sci-fi/komedie mě neuspokojil ani v jednom směru svého žánrového označení. Jinak to není špatně natočené, abych nebyl za nějakého škarohlída. Dokonce i ta Kerý En Mos hrála paničku tak suprově, až se mi hnusila. Asi takhle. Film není ani klasickou zombie komedií, ani rodiným melodramatem, přesto vnáší do subžánru jakýsi nový pohled. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zombie na mě nepůsobí jako strašáci v hororech a patrně z toho důvodu nefungují ani jako součást komedie. Nejpůsobivější část přišla hned v úvodu, kde instruktážní film o původu zombiácké pohromy a její pacifikace nasadil laťku docela vysoko někde mezi 3 a 4*, jenže s ubíhajícími minutami jsem se čím dál víc nudil a styl humoru mi zkrátka neseděl. Výprava snaživě stylizuje příběh do retrostylu 50. let, zlaté éry konzumu a masové kultury televize. Jenže výsledek televizní produkci konce 50. let tak nějak připomíná. Milý rodinný snímek pro všechny, jenže tak nějak průměrný a i když se snaží cílit na hodně nešvarů od konformismu přes militarismus po maloměšťáctví, klouže to jen po povrchu. Plusem je přítomnost Carrie Ann Moss, které to opravdu sluší, a jako maminka s pistolí v ruce likvidující dětské zombíky nemá chybu. Mimochodem, moje děti se bavily víc než slušně. Dětské publikum, případně ti, kteří zkouknou Fida bez velkých očekávání, zatížení únavou dne, můžou být vcelku spokojeni. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Tehotenstvo postavy Helen Robinsonovej bolo do filmu vložené kvôli tomu, že herečka Carrie-Ann Moss bola počas filmovania skutočne tehotná. (Greenpeacak)
  • Na pohrebe (cca 1:24:04) FIDO-vi nesvietia červené kontrolky. (GabrielGabko)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama