Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Krásné vyobrazení komediální fikce o postapokalyptickém světě, kde jsou zombíci spolu s lidmi. Nejdříve jako pohroma a poté jako domácí mazlíčci či sluhové. Zábavné a dobře vymyšlené. Ten svět je opravdu skvěle vybudovaný, ale samotný film padá s příběhem, který prostě nestačí na celovečerní film. Ale i tak příjemné podívání... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

S ochočenými zombieky už kdysi koketoval sám mistr žánru G.Romero ve Dni mrtvých, ale zde byl tento nápad rozveden tak netradičně a kouzelně, až z toho moje srdce zaplesalo. Soumrak mrtvých mě sice dokáže častěji rozesmát, ale Fido mě navíc dokázal dojmout. Se zombie horory se v posledních letech roztrhl pytel tak, že už pomalu na množství ty špatné převyšují nad kvalitou, zatímco zombie komedií je pomálu, ale stojí za to. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sice je to neskutečně....divný, ale každopádně to má něco do sebe. Přehrabuje se v neskutečném a otáčí něco, co nikdy nikdo neotočil. Tvůrci se příběhově vyřádili a nakonec z toho vznikl paskvil, který buď si divák oblíbí nebo ho bude nesnášet. Bráno s nadsázkou, můžu říct, že jsem se u tohoto filmu zasmál. Nesmyslnosti děje, a celkově srandovnímu posuvu zombie filmů, který mě dříve překvapil už v Soumraku mrtvých, ale zde dostal naprosto jinou podobu. Nikoho nenapadlo, že by mohlo být něco takového, ale ejhle, když se to hodí do fantasticky vypadajícího retro hávu, dokáže to zapůsobit. Sice ale jen průměrně, jde hlavně o tu myšlenku, která se určitě povedla, jenomže samotné zpracování jde trochu stranou. Rozhodně je chytlavé a zajímavé, jenže příběhově film nikam neposouvá, i když má kdejak geniální myšlenku. Přesto jsem se s Fidem pobavil, překračuje zákony, ale dokáže pobavit, a o to tomuto filmu jde především. Jen pobavit. --- To je revolver! - Vyndej ho. Vím, že bys ještě neměl mít zbraň, až od 12ti, ale někdy se může opravdu hodit... ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mně nedocházelo, proč pomalí zombíci dělaj sluhy živím, když navíc hnijou a ačkoliv jsou žlutý, tak určitě nevoněj jako vanilka (nebo jako mléčná FIDOrka). Pak jsem přistoupil na hru originálního a opravdu svěžího konceptu, ojbevil jeho kouzlo a nechal se pětihvězdičkově očarovat. 90% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hororová komedie? Z hororu to nemá nic a toho humoru je tu pomálu (ale jo, párkrát jsem se pousmál, jenže to se se stává, ať už chtěně či nechtěně, u každého druhého filmu, některé fórky byly dobré). Úsměvný film pro děti na nedělní dopoledne. A to vůbec nemyslím ve zlém. Dobré na tom jsou jen tři věci - úvodní medailonek, retro stylizace padesátých let včetně oblečení a naleštěných auťáků a Carrie-Anne Moss coby pokušitelka zombie, která dokáže doslova vykřesat radost ze života i z mrtvoly :-). Čekal jsem víc. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Tehotenstvo postavy Helen Robinsonovej bolo do filmu vložené kvôli tomu, že herečka Carrie-Ann Moss bola počas filmovania skutočne tehotná. (Greenpeacak)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama