Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Clayton je "vyjednavačem" jedné z největších právnických firem v New Yorku. Tento bývalý státní zástupce má na starosti tu nejšpinavější práci ve firmě Kenner, Bach & Ledeen. Ačkoliv se již několikrát spálil a se svojí prací není spokojen, rozvod, špatná obchodní spekulace a narůstající dluh ho pevně drží připoutaného k firmě. Mezitím ve společnosti U/North závisí kariéra advokátky Karen Crowderové na urovnání multimilionového návrhu žaloby, kterou Claytonova firma vede proti nim do zdánlivě úspěšného konce. Když však prvotřídní advokát firmy Kenner Bach, Arthur Edens, sabotuje případ U/North, čelí Clayton největší výzvě své kariéry i svého života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (556)

silent cut 

všechny recenze uživatele

Postav dům, zasaď strom, vyhraj spor! George Clooney v zápasu o zbytky své rozervané duše nese příběhem pohár přetékající pochybnostmi o smyslu všeho a věci co se dějí kolem jsou tak reálné až z toho mrazí... Pátá hvězdička za scénu, do které se derou závěrečné titulky... that´s it... ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

Michael Clayton je typickým příkladem lehce přehlíženého a paradoxně logicky nenápadného snímku. Formou se nepodobá snad žádnému jinému tematicky podobnému filmu a proto hrdě stojí v čele jako styčný bod chytré, ale jinak velmi náročné až nihilisticky pojaté válce meti dvěma světy, meti dvěma osudy, ze kterého je možné si vybrat pouze jeden, ale vždy to bude jenom špatně, nebo jenom dobře. Slabé emoční náboje ve zcela silně natočeném snímku ještě umocňuje nejchladnější výkon roku Tildy Swinton. Finální "konverzačka" se stane legendou. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Michael Clayton není typ filmu, na který běžně koukám. Ale Clooney a téma mě docela zaujalo, tak jsem se do tohoto právnického thrilleru pustil. A dobře jsem udělal. Má to sice slabší momenty, ale je to pěkně zpracované a promyšlené, žádná béčková kravina. Hlavní postava je výborně napsaná, i když se neobejde bez pár klišé. Ke konci jsem ani nedýchal a výkony herců Clooneho, Wilkinsona a hlavně i Tildy Swinton jsou exkluzivní! ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Velmi rozpačitý thriller, kde na jednu stranu exceluje skvělým výkonem George Clooney, ale naproti tomu stojí utahaný a předvídatelný příběh, který se rozjede až poslední půl hodinu, nutno podotknout, že ta stála za to. Film chvílemi skvěle funguje, nicméně často spadne do takového nic neříkajícího prostoru, u kterého jsem se šíleně nudil a bohužel ani zápletka není nikterak originální a podobných filmů už tu bylo poměrně dost. Bohužel ani herecký výkony dalších představitelů nejsou nikterak oslňující a vyniká pouze Tom Wilkinson. Moje hodnocení 65% ()

Casablanca 

všechny recenze uživatele

První polovinu jsem si jen říkala, jaká to je zmatená nuda a že se v tom zatraceně ztrácím... Ale po střízlivé deseti minutové pauze a posilnění jsem během druhé půlky nestačila zírat na to, jak všechno do sebe krásně zapadá... Nicméně znovu to vidět nemusím... ()

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Velká spokojenost, film je vzácně vyrovnaný a i když jasný prim hraje Clooney, člověk nemá pocit, že by ostatním bral prostor. Vynikající scénář je ozdobou skvěle natočeného a pro mě velmi zapamatovatelného filmu. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale celou délku filmu doprovází nezáživnost a hlavně obroská nuda. Kdyby to Tony Gilroy pojal více thrillerově udělal by jenom dobře. ()

Looser 

všechny recenze uživatele

Nad pátou hvězdičkou jsem chvíli přemýšlel, ale byla to jen krátká chvilka :-). Příběh je vlastně směšně jednoduchý a to je na něm vlastně to nejkrásnější. Clooney, Pollack i Tilda hrají tak přirozeně a tak lehce, že film uteče než řeknete švec. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

"Am I looking like I'm negotiating?" Asi nejlepší dosavadní herecký výkon od Clooneyho za vynikající asistence Tildy Swinton (ošklivá, zlá a přece je vám jí líto) a Toma Wilkinsona ve skvělém filmu o tom, že se můžete brodit ve sračkách, bez toho aby se vám udělalo zle, jen určitý čas a až se vám udělá, tak to bude síla. Jako tenhle film! ()

fabuloz 

všechny recenze uživatele

Složitý zajímavý film, který patří do mého nejoblíbenějšího žánru, ale něco mi tam nehrálo. Clooney se mohl sebe víc snažit, ale max. 3* ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Cítím se mezi všemi těmi nadprůměrnými hodnoceními a oslavujícími komentáři jako naprostý idiot,který má v kedlubně pěkně vyfoukáno,ale já jsem prostě toto drama vůbec nepobral a natvdo se přiznám,že ani moc nepochopil.Přišlo mi to celé jako hodně bezvýznamné tlachání,bez špetky srozumitelnosti a ve výsledku i konečné,uspokojující pointy.Dějová linie mi skutečně přišla tak strašně zmatečná,že jsem se po celou dobu nedokázal soustředit vůbec na nic jiného,než na pobrání všech těch postav,jejich charakterů,tuny předložených informací atd.,atd. a když jsem se zhruba v polovině Michaela Claytona stejně totálně ztratil a na pochopení veškerého dění jsem rezignoval,dostavila se pak už jen nefalšovaná nuda,kdy jsem už jen doufal alespoň v nějaký ten tmelící závěr,který se sice částečně dostavil,ale stejně mě vůbec neoslovil.Proti hereckým výkonům se pak sice nedá nic moc říct,nicméně mi přišli minimálně vesměs stejně chladné jako celý tento zašmodrchaný spletenec.Já jsem se prostě rozhodl Michaela Claytona rozcupovat na kousky,protože jsem s ním promrskal dvě hodiny života,tento ultranáročný film mě nudil a vůbec nic mi nedal.Hrůza! ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Asi nedokážu plně ocenit kvality tohoto s nímku. Lze pouze spekulovat, jakou vinu na tom nesou moji 3 spolu-diváci, z nichž jeden dokola opakoval jaká je to blbost, druhý se mě neustále ptal, o čem to vlastně je a třetí narušoval atmosféru hlasitým chrápáním. Za sebe můžu říct, že mi hlavní postava příliš k srdci nepřirostla a jak to celé skončí mi bylo vlastně jedno. Citově nezainteresován jsem se chvílema taky dost nudil. Takže tentokrát své veskrze průměrné zážitky z filmu zaokrouhluji směrem dolů. Sorry Michaele... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Vůbec se tam nestřílí a jeden výbuch auta to nezachrání. Otřesně nudný, zmatená a bez akce... plus ty rádoby chytré plky všude kolem... no hnus (p.s.: pokud to někdo nepochopil tento komentář je výsměch všem co hodnotí všechny filmy dle laťky svého oblíbeného žánru...) ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Na mě až příliš pomalé a bez zlomového zvratu. Po pravdě řečeno jsem celý film nepřišel na to, v čem spočívala Michaelova práce. Spíš než jako zaměstnanec právnické firmy mi připadal jako detektiv na volné noze. Bez závěrečné čtvrt hodiny by to pro mě byla nudná a předvídatelná záležitost. Trochu zklamání, čekal jsem víc. ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Film...ktorý nič nové nepriniesol...nechal nás uplne chladnými...a predsa....ho ako inak...tí skurvený americký akademici...dokážu odceniť...hoc len nomináciami na Oskara. Hamba im! Vlažno-minimalisticko-trápne úbohy!!! výkon Tilde S. síce priniesol Oskara....ale...ak by mala v sebe aspom trocha sebareflexii-sebakritiky....tak by sošku s úsmevom na tvári zaniesla Caseymu Affleckovi...za jeho impozantný výkon vo filme Assassination of Jesse James by coward Robert Ford....pretože-povedzme si to konečne nahlas...a otvorene-nikto INY...si sošku minulý rok...nezaslúžil viac.....!!! A pán Clooney....to je kapitola sama o sebe :) už jeho "oscarovo" komformný výkon v Syriane....mi robil zle....a týmto svojim dalším výkon v štýle : " Ja nič....ja som len....slušný američan..vlastenec.....ja iba kopem....za našu vlajku...za AMERIKU....ale v podstate....mám rád aj Vás...tam v tej Europe...však máte Paríž...a Rím....a Londín...a Prahu...a...občas...niektorému vášmu štátu....aj uhádnem hlavné mesto...a fakt...povedzme si to otvorene: Aspom...viem..že Ceskoslovensko...sa už rozpadlo...na 2 štáty...na Cesku republiku--aano...tam je Praha...to moc doobre mesto....a ešte na to...tam..medzi Rakuskom /tam je Vieden :)) / a Madarskom.....joj...tam bola Sissi že?? " :DD proste...vypatlanec.....ktorý...by za sprostu zlatú sošku....predal aj vlastnú matku!!!!! Bohužiaľ...kde sa podel...ten jeho ešte ako tak výkon...v Ocean´s 11,12,13?? Tam som mu to...ešte ako tak veril....ale teraz...cscscs ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

08.10.2010

„Nic nového pod sluncem,“ řeknou si ti z vás, kteří vědí, že scenárista Tony Gilroy (foto) spolupracoval na všech třech předchozích filmech o Jasonu Bourneovi a už od června píše čtyřku nazvanou The… (více)

Návrat Dr. Ryana a Dr. Jonese

Návrat Dr. Ryana a Dr. Jonese

08.07.2009

Dvě postavy, které proslavil Harrison Ford (pravda, Jacka Ryana si ještě před ním zahrál Alec Baldwin, ale svou pravou tvář získal agent až s Fordem), se pravděpodobně vrátí na plátna kin. Klepy o… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama