Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (126)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Trochu se to podobá Bočanovu předcházejícímu počinu Nemocnice na kraji města po 20 letech. Také sem scenárista naházel všechna možná současná témata, jako je gamblerství, narkomanie, sprejerství, restituce apod, a hlavní dějová linka věnovaná hokeji v důsledku toho zbytečně ustupuje do pozadí. Po režijní stránce je to těžký průměr, a jen to potvrzuje můj názor, že někteří starší režiséři by to už radši měli zabalit a jít do penze, protože takhle si dělají jen ostudu (viz Vorlíček, Herz, Jakubisko aj.). Dejdar hraje pořád stejně, ostatní se taky moc nepředvedli. Aspoň že je tu pár hezkých hereček, takže je na co se koukat. ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že se tento seriál bude lišit od současné produkce, ale bohužel nelišil. Hokej zde byl pouze líbivou kamufláží, jak ukázat, že ten chodí s tím, ta podvádí jeho s oním, ten bere drogy, další zase čmárá po zdech, někdo dokáže vsadit poslední svoje prachy na prohru v první třetině... Tvůrci chtěli ukázat všechny nešvary, které nás obklopují. Asi bylo cílem zaujmout i diváka hokeje neznalého, ale mě tím teda neoslovili. A to jsem sportovní fanoušek... ()

Reklama

Strike 

všechny recenze uživatele

Na to jakou to mělo reklamu je to veelmi ubohé. Šílená, tuctová hudba, předvídatelný a jednoduchý scénář, podivné přechody jednotlivých scén a hlavně neskutečně nudně a amatérsky natočené hokejové zápasy. Díky absenci zajímavých střihů během zápasů nevidíme špičkové hráče, ale opravdu jen partu herců, kteří si šli zahrát - prostě totální rybník. Kladem jsou solidní výkony některých herců ( Forman, Pauhofová). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 7/10/// + vychytaná hudba, atmosféra, napětí, Martin Dejdar v hlavní roli, herecké výkony, osudy postav, vedlejší dějové línie, návykové -některé postavy (herci) mi nebyli moc sympatičtí (Simona Postlerová), má to jen jednu první sezónu (10 částí), střih/// Řeknu to na rovinu. Z českých seriálů poslední doby se jedná o ten nejlepší (srovnejte: Ulice (II. Řada) 7/10, Letiště 6/10, Horákovi 5/10, Ordinace 3/10 Pouta 1/10.) Sledování každý pátek se v tomto případě pro mě stalo drogou a každou část jsem si skutečně vychutnal. Jistě každý seriál má své mouchy a když ohlédnu do zahraničí (24. hodin, Smallville, Ztraceni,) nemůžou se ty naše těm zahraničním rovnat. Přesto jsem rád, že i u nás něco vzniká a pevně doufám že kvalita bude na vzestupné tendenci. Jinak postavy tohoto seriálu jsem si celkem oblíbil, o to více mě tíží, že nejspíš nedojde na pokračování, i když seriál skončil víceméně s otevřeným koncem. Za nejlepší část z celého seriálu však mohu považovat hudbu. S notnou dávkou se přesně strefovala do atmosféry děje a televizi jsem nevypnul dříve že skončili závěrečné titulky. Chválím i dodatečný díl „ Ohlédnutí za Poslední sezónou“ Nejedná se o klasický film o filmu, nýbrž o komentovaný sestřih, který rozhodně seriálu nedělá ostudu. Přináší i zajímavé informace a dává nám příležitost se rozloučit se herci i se seriálem samotným./// Celkem 85%/// ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dejdar působí trapně ve snaze být sympatický, ostatní herci předvádějí to, co se od českých seriálových herců očekává (snad jen ten Forman se snaží trošku víc). Nápad docela dobrý - hokejové prostředí je velice atraktivní, jenže samotné zápasy jsou nasnímány stejně nudně jako televizní přenos (zde navíc nemáte komu fandit) a krom toho, on se ten scénář stejně víc soustředí na typickou vztahovou spirálu. Ten spí s ní, ten chodí s nimi, ten oškube toho, však už jste to určitě párkrát viděli. Co bych však ocenil je pernamentní akčnost - pořád se něco děje a těch padesát minut celkem rychle uplyne. 40% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Nápisy ''Katko, vrať se'' a další zůstaly na Barrandovském mostě ještě několik let po natáčení. (Jyrka)
  • Natáčení trvalo 125 dnů, celkem bylo natočeno 160 hodin materiálu. (ČSFD)
  • Díky tomuto seriálu vznikl hokejový tým Tým HC Olymp. Martinu Dejdarovi lední hokej natolik přirostl k srdci, že se rozhodl nepohřbít tým s posledním natáčecím dnem, ale naopak jej přivézt k ještě větší slávě. Vznikla myšlenka založit tým HC Olymp Praha, který vyjíždí na česká kluziště k exhibičním zápasům proti týmům měst, obcí a dalších institucí, kde svá utkání nabízí jako humornou a sportovně-společenskou show. [Zdroj: hcolymp.com] (Duoscop)

Reklama

Reklama