Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice mužů se jednoho rána vzbudí v chemické továrně a zjistí, že si toho kromě svých jmen nepamatují téměř nic. Stoprocentně však vědí jednu věc: Chtějí odtud pryč, a to rychle. Pří útěku ven a pátrání, co se u všech svatých vlastně stalo, se však vyplatí být obezřetný – ani jeden z nich nezná ty druhé a je více než pravděpodobné, že někdo tady nehraje zrovna čistou hru… (4daPeace)

(více)

Recenze (112)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Dobří herci, zajímavý scénář (respektive nápad) a zoufale nudné vizuální zpracování. Solidní thriller na nudný večer, kterému však chybí dost na to, aby vystoupil ze stínu Saw. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne špatný snímek. To je důležité říci hned a začátku, protože možná můj komentář bude znít kriticky, ale i přes to všechno je Unknown v pár věcech osvěžujícím snímkem. Od začátku nevíme kdo je kdo a kdo je proti komu, což dodává prvním minutám atmosféru neznáma a naší snahou je promyslet jak se všechno mohlo stát dříve než se to postupně dozvídáme ze vzpomínek postav. Herci nejsou hvězdy prvního formátu, ale jejich přítomnost potěší. James Caviezel, Joe Pantoliano a Barry Pepper jsou rozhodně slušnými herci. Hudba ani režie nepatří výrazně k ničemu neobyčejnému a spíše jde o rutinérskou práci. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Příživník v šedivém pyžamu, to je moje charakteristika filmu. Připadá mi, jako kdyby šel jednoho dne Simon Brand kolem kanceláře Jamese Wana a nahlédnul do jeho pracovního stolu, kde uviděl první stránku scénáře Hry o přežití. A řekl si: Když to fungovalo jednou, zapůsobí to podruhé. A lišácky si promnul ruce. Jenomže do toho scénáře jenom nakouknul a rychlým pohledem tak zachytil pouze úvodní premisu. Nepřečetl si nic o výpravě, o barevných filtrech a vizuálním kolotoči. Ne, od tohoto nápadu se jen odpíchnul, sehnal pár slušných herců a bláznivého scénáristu. A tak vzniknul film Unknown nebo-li Příživník v šedivém pyžamu, též Pořádný zašmodrchanec. Hned od začátku není něco dobře. Postavy mají zjevně alespoň trochu nakoukanou sérii Saw, protože se na neznámém místě zorientují rychle a s přehledem. Během několika minut vědí, co se zhruba kolem děje a všichni se postupně (většinou před zrcadlem v umývárně) rozvzpomínávají na věci dřívější a s jejich situací související. A každým dalším "flashbackem" se děj mírně pozmění. Takhle to je 80 minut, po kterých přichází pointa, obracející všechno naruby. A divák na to kouká jako Jouda ze Střimelic. Né, že by to bylo úplně nezajímavé, jenom toho je zbytečně moc. Lokace je vizuálně opravdu nudná a obyčejná, herci zachraňují, co lze zachránit. Průměr. Btw: taky Vám ten závěrečný hudební motiv něco připomněl?? ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Příjemně napínavá jednohubka se solidním obsazením a povinnými zvraty (včetně toho závěrečného, který obrátí celý děj na ruby). Hodně zábavná rutina. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Několik mužů se probouzí uvězněných v baráku a utíká jim čas, halda flashbacků, dokonce i ten zeleně nasvícený hajzl se tu najde... Solidně obsazená leč ukrutně nezáživná thrillerová vykrádačka SAW, která si o jeho nápaditosti, napětí a pointě může nechat jen zdát. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

když jsem si na obalu dvd přečetla herecké obsazení, srdce mi zaplesalo.. když jsem film dokoukala na podruhé do konce, zuby mi zaskřípaly..:( ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz priemerná jednohubka, ktorá by mohla v rukách kreatívnejšieho režiséra atakovať oveľa vyššie ratingy. Neuvyužitý potenciál scénára (záverečný twist mi prišiel úplne zbytočný a nefektívny) ako aj hercov, nehovoriac o prostredí. Celkom škoda, trajler sľuboval viac. 50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Päť mužov precitne v odľahlom, dobre zabezpečenom, opustenom, priemyselnom objekte. Všetci trpia výpadkom pamäti, niektorí sú i zranení. Nepamätajú sa čo sa stalo, ani na to kto sú a kde sa to ocitli. Niečo nie je v poriadku. Čo sa to vlastne stalo a čo tomu predchádzalo? Kto je na koho strane? Americký film "Päť neznámych", ktorý v roku 2006 natočil ako svoj debut režisér Simon Brand, je zaujímavý, dosť zamotaný, psychologicko - paranoidný thriller. *** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kriminálka, která spolého na koncept ze Saw, ovšem s tím rozdílem,že místo nezajímavých herců jsou zde herci zajímavý a místo nápaditého režiséra úplný dřevo. Příběh by sice ušel, ale celý je to strašně nudně natočený. Herci s tím bohužel taky moc nezmůžou. Kinnear a Pepper hrají svůj tradičně dobrý standart, Caviezel taky docela ušel. Ale Stormare tam není snad ani 5 minut, Pantoliano taky zklamal a Bridget Moynahan tam nemusela bejt vůbec. A ten naprosto debilní a zbytečnej zvrat na konci ani rozebírat nebudu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neznámý pro mě byl naprosto neznámým filmem, když jsem přišel do půjčovny. Takže při jeho projekci sem moc nevěděl co očekávat. Příběh zajímavý, herci osvěžující, hlavně tedy Caviezel a o nějaké rozuzlení s mnoha dějovými zvraty taky není nouze. Takový ten klasický film za 3 hvězdy, který si každý rád někdy pustíme a za pár dní o něm ani nevíme. 50% ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Film, který má zajímavý námět, ale jeho zpracování je dost slabé. Herci se sice snaží a určitě nejsou slabinou tohoto filmu, ale něco mně tu prostě chybí. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak že by šlo o přímou vykradačku Saw se rozhodně říct nedá. Na začátku je tu možná inspirace, ale pak si jde film svým vlastním směrem - pět lidí se probudí zavřený v jakési továrně, mají totální okno a na to, kdo jsou, si vzpomínají velmi pomalu a někdo z nich je "ten hodný" a někdo "ten zlý". Upřímně řečeno se nejedná o nic objevného a herci taky nejsou kdovíjak zajímaví (postava manželky je hrozná a některé dialogy s ní jsou neuvěřitelně trapné). ALE - Film je dlouhý tak akorát a je slušně zábavný, opravdu se chce člověk dozvědět, jak se to vlastně semlelo a kdo je kdo. K tomu na konci pár zvratů z nichž jeden není tolik předvídatelný a máte jeden obyčejný nenáročný film na večer, který zabaví a neurazí. A to je důležitý. (7/10) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad a dejová linka tiež nebola najhoršia, len to spracovanie bolo zúfalé. Horšie ako nedeľný film na Hallmarku. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tady si někdo honil ego a zkoušel si hrát na chytrého a přesvědčovat diváka o své " genialitě " takovou vykonstruovaností děje, aby se do toho následně zamotal tak, že mu to ( po zásluze ) zlomilo vaz.. Tak takhle teda Simone ne. Dlužíš mi 98min života! Já si to vyberu, neboj.....jednoho dne se probudíš v opuštěné hale ve Vysočanech, totálně sjetej a uvidíme, jak si s tím poradíš. Mám pocit, že bys to využil v pokračování Unknown 2, takže raději ne. p.s. na DVD filmu je nejzajímavější jeho herecké obsazení, samotný přebal a trailer. Škoda, že jsem nezůstal pouze u něho..... p.p.s. za co ty 2*? Především za herecké výkony, které zachraňují co se dá. Výborný Barry Pepper a zdatně mu sekundující Caviezel a Kinnear. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

To bola zase blbosť. Ak sa do širšej distribúcie nedostane film, v ktorom vystupujú známe hviezdy (Caviezel, Kinnear, Moynahan) a známe ksichty (Pantoliano, Pepper, Stormare), väčšinou to znamená, že sa cestou od scenára po spracovanie niečo pokazilo. Videl som ho už dávnejšie, ale viem, že po jeho pozretí som bol poriadne zmätený z jeho prekombinovanosti a "nezmyselnosti". Takýto herci by si nabudúce mali dať väčšieho bacha. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Asi každého musí při sledování tohoto snímku napadnout film Saw - a mám namysli především první díl. Jenže oproti tomu nemá Unknown tak trochu koule a je místy až moc nevýrazný. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Režisér ukázal že má talent, umí natočit atmosférickou psychárnu kde jsem byl neustále napjatý jak kšandy, a to se ve filmu dost často kecá. Prostě jsem se vůbec nenudil. Navíc herecká sebranka v čele Caviezelem, Kinnearem a Pepperem mi už dávno řeklo že se budu bavit. Jen škoda naprosto nevyužitého Sista kterej tu je za celý film tak 8 minut. S dialogi si scénárista určitě vyhrál a povedlo se mu to, jen škoda že po filmu zůstalo plno otázek. Ale o pokračování nestojím. ()

Reklama

Reklama