Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná komedie o nadaném vědci jménem Igor (John Cusack), který je přinucen sloužit jako pomocník doktorovi Glickensteinovi (John Cleese). I přesto, že pouze obstarává všechnu "černou" práci, touží se zařadit mezi uznávané vědce. Zvláště pak vyhrát na každoroční vědecké soutěži Evil Scienci Fair, která přitahuje všechny vědce z okolí. Když Glickenstein zemře dva týdny před začátkem soutěže, neváhá ani chvíli a chopí se příležitosti, aby tak uskutečnil svůj sen. Snaží se vytvořit šerednou kreaturu s ohromnou silou. Místo toho se však ukáže, že to, co vytvořil je ženská bytost s čistým srdcem a on má tak pouhé dva týdny na to, aby z ní udělal krvežíznivou noční můru. (reqiuem)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (111)

smolicek04 

všechny recenze uživatele

Igor, ked som začul natov tohto filmu musel som si ho zohnať. na moje očakavanie je to celkom mili filmík no niečo mu chýba. Asi troch aviac emocií lebo to čo som videl balancuje na priepasti. No Igor ma aj svoje dobré stránky a jedna je dobry koniec ako u každých animákoch no u tohto som to vobec neočakaval, milo ma prekvapilo ako dokáže aj ničoho spraviť for ako jerho priateľoch. Celkove hodnotenie sa opiera o celkovy dojem a záver. ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Nezvyklá animace v sobě skrývá pořádnou dávku černého humoru, která tenhle animák řadí někam mezi ty, které bych dětem nejspíš nepouštěla. Každý jiný se ovšem ve správné náladě musí opravdu bavit nesmrtelným králíkem se sebevraždenými sklony a skupince slepých sirotků zpívajících o tom, co vidí. Na kvalitě přidávají i různé narážky na jiné horory. Škoda jen, že si film svůj sympatický cynismus neudrží po celou dobu a dokonce i nad městem, kde jsou všichni zlí opět vysvitne slunce. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Sympatický animák, kterého zachraňuje výborný humor (který už v druhé polovině je spíš na infantilní úrovni, ale co už) a Burtonovský look, ale "hrbáč" se z průměrnosti vyškrábat nedokáže. Buscemiho Scamper je výbornej, snad jedna z nejvtipnějších a nejoriginálnějších postav za poslední roky v animácích! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemnej a docela i originalni animak, ale stejne to neni kdovijaka slava. Hlavni plus je totiz ze to je cely tak prijemne ujety, takze tu jsou paradni kulisy a spousta skvelejch priser. Navic ani pribeh neni z nejhorsich, ale ke konci uz to samozrejme zacne smerovat k predvidatelnymu happy-endu. Ale skoda, ze zustali tvurci na puli cesty, aby se u tohohle bavil dospelej, tak to neni zas tak moc morbidni, ale nebude se bavit asi ani dite, protoze od klasickejch veselejch animaku se to precejen lisi. Taky skoda, ze tu neni vic vtipku, dej sice prijemne odsejpa a obcas padne nejaka vtipna hlaska, ale to je tak vsechno. Nastesti animace nepatri k nejhorsim a dabing se taky poved, obzvlast sebevrazednej nesmrtelnej kralik dabovanej Stevem Buscemim je moc fajn. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zpočátku vydařený animák, který se veze na Frankensteinovském příběhu. Ocitáme se v temné Malárii, kde šílení géniové soutěží v ďábelských vynálezech a každý má svého hrbatého sluhu Igora, který se hodí jen na zapínání páčky. Jeden z Igorů je ale potají také vynálezce a když jeho pán umře, vymyslí monstrum Evu. Jenže Eva je hodná milá bytost a navíc chce být herečkou. Nápad k nezaplacení, skvělé vtípky a nesmrtelný králík se sebvražednými sklony jsou super, bohužel vše dojíždí na druhou polovinu, kdy zlé postavy zjihnou, začnou páchat dobro a vše končí sluncem prozářeným happyendem, který se k tomuto filmu vůbec nehodil. To je jak kdyby se z Adamsovy rodiny stala slušná spořádaná americká rodinka. Jo a ta animace se mi taky moc nelíbila... chápu že to měla být karikatura, ale prostě mě přišla hnusná. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Basil Poledouris měl původně složit k filmu hudbu, bohužel ale zemřel a nahradil ho Patrick Doyle. (akisha)
  • Scamper měl být představen při pokusu o oběšení, když se Igor vrací na začátku filmu do zámku. (HellFire)

Reklama

Reklama