Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (459)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $13,261,851Tržby Celosvetovo $29,302,804Tržby za predaj DVD v USA $4,751,848 //počet predaných kusov 261,754║ Technicky dobre zvládnutý horror, ktorý má slušné napätie, dobre gradujúci dej. /65%/ ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Docela povedený horůrek, kterému ani nebylo na škodu poněkud televizní zpracování. Navzdory faktu, že jsem většinu událostí mohla předříkat dopředu, nenudila jsem se a dokonce i husina velikosti lentilek mi jednou nebo dvakrát zvedla kůži, vlasy a chlupy v podpaždí i jinde. Když ráno za rohem zavřískalo sousedovic rozmazlené děvčátko, podvědomě jsem popadla dranžírák a rozhlížela se po lepším nástroji sebeobrany... vidle vypadají použitelně, ale kdo by si toho nebezpečného fakana pouštěl skoro na dosah?! Vlastně bych byla ochotná dát filmu i čtvrtou hvězdičku, osekanou o dva cypy, ovšem to by tam nesměla prakticky z každého záběru čučet ta vrcholně nesympatická, oplácaná pizda. Sorry, "Případe 39", na Renátku mám až chorobnou averzi a nedokázala jsem na ni nalézt lék, potlačující nutkání prokopnout obrazovku, kdykoliv se tam Bridget roztekla: 66,6% ()

Reklama

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Jsou to silné 3 hvězdy (chcete-li 4 slabé *) , protože si je tenhle film zaslouží. Malá představitelka byla skvělá. Její hlásek mi šel na nervy, zvláště s její charakteristikou. Renée byla fajn. Tady mě nijak nezklamala. Příběh je poměrně dobře vyvážen a je dobře napínavý. Pár linií by se mohlo upravit. Například závěr, ten mě totiž zklamal. Mohl být lepší, ale stále je to dobrý film. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Případ číslo 39 je velmi milý horůrek se zajímavým příběhem a solidní gradací. Jodelle Ferland je ve své roli *spoiler ďáblíka konec spoileru* skvělá. Renée Zellweger moc nemusím, protože je ošklivá, ale zde mi to příliš nevadilo. Já ty 3* budu muset skutečně dát, protože filmu, jako hororu, skutečně nemám moc co vytknout. Ke konci jsem si sice trošku pospal, ale vem to čert, nebo bych měl snad napsat vem to ďábel? Jeden z povedenějších hororů. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa bol toto dosť zaujímavý film od začiatku do konca. Renée Zellweger tú predviedla naozaj skvelý výkon, na to, že skôr hrá v komédiách a tak ju má veľa ľudí aj zapísanú. A rovnako skvelú rolu zahrala aj malá Jodelle. Jeden z mála filmov o deťoch posadnutých démonom, ktorý ma fakt nenudil. Perfektne prepracovaný a napínavý horor, ktorý vás pekne udrží po celý film. Nápad je výborný, herečky ešte lepšie a koniec je zaujímavý. Odporúčam všetkým milovníkom hororov a mysterióznych filmov. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Film by natočen ve Vancouveru v roce 2006. (Chatterer)
  • Scény, kde byla Emily (Renée Zellweger) zachycená u ohně, byly natáčeny v blízkosti skutečného ohně. Jedinou výjimkou je scéna, kde sedí na gauči, zatímco místnost je v plamenech. Tento záběr se natáčel na dvakrát. (beran-ek)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama