Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (459)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Průměrný oldschool horůrek o netvorovi v dětském těle. V ústředním nápadu a způsobu zabíjení obětí je film celkem nápaditý a originální, ale v detailech, pocitu strachu či výsledném efektu už pokulhává. V závěru se pak divák cítí, jakoby právě zhlédnul jen “oukej” béčko, které výrazněji nenadchne, ale i tak jde režisérova snaha místy znát. Každopádně jsem si film pamatoval ale daleko lepší, hororovější a napínavější… ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Teda čekal jsem mnohem lepší a drsnější horor. Jediné, co jsem věděl o tomto filmu, že je srovnáván s Orphan. Srovnávat to nelze, protože Orphan je o mnoho tříd lepší ve všech filmových ohledech. Renée nic moc nepředvedla. Její herecké vystupování je mi nesympatické, a na její obličej se fakt nedá dívat. Avšak i její malá kolegyně se nijak herecky nepředvedla. Pointa filmu je sice zajímavá, ale nedotažená. Pár hororových momentů (trouba ve větším provedení, sršni apod.) to taky nezachrání, protože ten digitál je až moc viditelnej. Tak mi nakonec zbývá pochválit jen výkony původních rodičů a scény kolem nich. Celkově mám z toho takový pocit, že jsem právě dokoukal docela průměrné hororové béčko a to mi nestačí. Já hororový maniak chci víc, mnohem víc něž jen to. 3/10 ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela slušný thriller mírně srovnatelný s mrazivým "Orphanem". Zde je sice více nadřpirozena a celkově je film více hororovější (ne strašidelnější) ale podoba by určitě byla. Atmosféra je povedená a pár scén se také povedlo dobře vygradovat ale nepřesvědčivý herci, (Renée potěší v netradiční roli ale existuje řada hereček, které by to zvládly lépe a Jodelle Ferland dokáže být roztomilá ale v žádném případě ne děsivá) celková obyčejnost a přímočarost a řada nedostatků (chybí jákékoliv vysvětlení) z filmu dělají jen slušný průměr. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Wau! Tak tohle bylo překvapení dne. Další hodně solidní filmek z řady antikoncepčních snímků. Jízda jako prase. I přes tu malinko delší stopáž si Case 39 dokáže udržet zajímavou a hodně temnou atmosféru po celý čas a buduje ji hezky pomalu. Od klidnějšího začátku po destrukční a žíly trhající konec. René dokázala, že nemusí hrát jen Bridget a dokáže se ujmout I vážnější, lepší role. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa bol toto dosť zaujímavý film od začiatku do konca. Renée Zellweger tú predviedla naozaj skvelý výkon, na to, že skôr hrá v komédiách a tak ju má veľa ľudí aj zapísanú. A rovnako skvelú rolu zahrala aj malá Jodelle. Jeden z mála filmov o deťoch posadnutých démonom, ktorý ma fakt nenudil. Perfektne prepracovaný a napínavý horor, ktorý vás pekne udrží po celý film. Nápad je výborný, herečky ešte lepšie a koniec je zaujímavý. Odporúčam všetkým milovníkom hororov a mysterióznych filmov. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Při natáčení jedné ze scén s ohněm se oheň vymkl kontrole a spálil celou scénu. Popelem lehlo takřka celé vybavení štábu. Nikdo nebyl vážně zraněn a natáčení pokračovalo už na druhý den s vybavením dovezeným z celého světa. (beran-ek)
  • Film by natočen ve Vancouveru v roce 2006. (Chatterer)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama