Reklama

Reklama

Hraběnky

(seriál)
Česko, 2007, 15 h 35 min (Minutáž: 55 min)

Režie:

Jaroslav Brabec

Kamera:

Petr Koblovský

Hudba:

Jan Jirásek

Hrají:

Josef Abrhám, Jana Hlaváčová, Lenka Vlasáková, Andrea Elsnerová, Zuzana Bydžovská, Vladimír Dlouhý, Jiří Langmajer, Richard Krajčo, Zuzana Vejvodová, Vlasta Chramostová, Josef Vinklář (více)
(další profese)

Epizody(17)

Obsahy(1)

Člověk nemusí rozumět snům svých blízkých, ale musí chápat, že je mají.  Tak nějak by mohlo znět motto sedmnáctidílného seriálu z prostředí současné vesnice, jehož hrdina Josef Hrabě, soukromý zemědělec, podřídil celý svůj život budování rodinné farmy. Má k tomu ideální podmínky: pozemky, stroje, zkušenosti, ale hlavně manželku a čtyři už dospělé dcery. Až na to, že jejich představy o životě se od těch otcových poněkud liší. A tak když Hrabě trochu nesmyslně přikoupí další pozemky, místo aby myslel na tajná přání svých blízkých, rodina se vzbouří. Ženy odmítají být levnou pracovní silou, neslyší na jeho argumenty, že pracují na svém a že jednou mu budou všichni vděční. Srdce našich „Hraběnek“ totiž momentálně více zaměstnává tajemný mladý muž, který se přistěhoval do vesnice, aby si tady založil truhlářství... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (110)

pfa 

všechny recenze uživatele

Teda i tento seriál není žádný Hi-Fi... Jistě, v porovnání s "komerčními" odpady je to jistě rozdíl. No ale o moc větší tedy ne. A to ještě jak jsem sledoval film o filmu, jak Jaroslav Brabec kéroval herce (některé stejně zbytečně), všechno točil na dvacetkrát, co bylo dobré zase přetočil, co bylo špatné, bylo špatné i potom, tak opravdu nic moc. [3/1O] ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Na českou televizní produkci dost dobrý počin...seriál má možná tuctový námět ale docela propracovaný scénář který dokázal udělat některé epizody zajímavé i když ke konci to už byl jenom nahlouplý odvar, který mě ale zase naopak překvapil svým koncem. Herecké výkony nejsou špatné, i když třeba od Abrháma bych čekal trochu víc a Zuzana Bydžovská mě hodně vadila....naopak Krajčo hrál výborně a nejlepší v celém seriálu je snad Josef Vinklář, jehož role ochlasty jsem se zprvu bál ale nakonec mě jejím provedením přímo šokoval!!! ()

Reklama

Nikon 

všechny recenze uživatele

Jak J. Brabec v podtextu naznačil, tenhle seriál nebude pro diváky odkojené ordinací, letištěm a pod. A fakt není. Je jiný. Režisérským přístupem (v českých seriálech nevídaným), hereckými výkony (skvělé) a také scénářem. .... Odpady a nízká hodnocení (některá se objevila už po cca 10 minutách prvního dílu) moc nechápu, ale jedná se asi o diváky zabloudivší na program čt1 víceméně omylem :) ... Doufám, že seriál bude pokračovat ve stejné kvalitě. ()

Elví 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě pobavil komentář jakéhosi ondrecha, co natočil už (panečku!) 2 filmy, které si sám označil za úplně stejně kvalitní jako tento seriál, což ho naprosto uklidnilo:) Jsem ráda, že tímto tak oznámkoval i svá dílka jednou hvězdičkou a že se nebude muset obtěžovat s "nějakou" vysokou filmovou školou... Že by myslel FAMU nebo je tady těch vysokých filmových škol více...?:) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Hraběnky jsou svou snahou o tradiční a poctivě dělaný seriál tuzemského střihu rozhodně sympatické. Obvzláště oproti rychlokvaškové konkurenci z komerčních stanic je rozdíl v kvalitě markantní. Technická stránka i většina herců je na velmi solidní úrovni. To co sráží tento projekt do vod nezajímavé průměrnosti je absence děje. Nic, ale vskutku lautr nic, se v průběhu hodinové stopáže každé z epizod neuděje. Postavy se nikam neposunou. Prostě nic. Kdyby byly jednotlivé díly o polovinu kratší, tak by se to na jejich vyznění nijak výrazněji nepodepsalo. Což není dobře a je to škoda... Doplnění po poslední epizodě : Tak i s tím dějem to nakonec v druhé polovině nebylo zase až tak zlé, byť žádný zázrak se rozhodně také nekonal. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Hraběnky se natáčely převážně v obci Vysoký Újezd. Záběry na usedlosti, na které Hrabě (Josef Abrhám) a jeho rodina bydlí, se filmovaly nedaleko od Újezdu v obci Teletín. (karda1)

Reklama

Reklama