Reklama

Reklama

Neuvěřitelný život rockera Coxe

  • USA Walk Hard: The Dewey Cox Story (více)
Trailer
Komedie / Drama / Hudební
USA, 2007, 92 min (Director's Cut: 120 min)

VOD (1)

Kdyby Dewey Cox skutečně žil, prošlo by jeho ložem přes čtyři stovky dívek a paní, zplodil by přes třicet dětí a třikrát by ochutnal vlastní svatební koláče. A nejen to. Kdyby Dewey Cox žil, zcela jistě by se stal jednou z největších rock'n'rollových a vůbec hudebních hvězd, co kdy chodily po planetě, a klaněl by se mu celý svět. Dokonce by měl i vlastní hudební show, do níž by za ním klidně zašel třeba Elvis Presley nebo The Beatles. A protože by Dewey Cox byl opravdový drsňák, nepochybně by ochutnal veškerý alkohol a všechny drogy, které se dají sehnat. Kdyby tedy skutečně žil. Jenže on nežil... Ve výborné parodii na populární hudební životopisy, jako jsou Walk the Line nebo Ray, se kromě známého Johna C. Reillyho v úloze sekáče Coxe ve vedlejších rolích objeví také Jack Black či Patrick „Bobby Ewing“ Duffy. Scenáristou hudební komedie je Judd Apatow, autor briskních komedií Zbouchnutá a 40 let panic, režie se chopil Jake Kasdan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

maseer2 

všechny recenze uživatele

film, který si utahuje ze života spousty slavných muzikantů, především pak z jejich milostných a drogových problémů.. celý snímek je hodně odlehčený a i když je to občas trochu přehnané, tak jsem se bavil dobře.. kdyby se ale tvůrcům podařilo udržet tempo z první půlhodinky, dal bych hvězdiček 5, takhle jsou to, také kvůli přemrštěné 2hodinové stopáži, slabší 4* ;) ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Zábavná parodie na všechny možné životopisné filmy o legendárních hudebnících, utahující si jak z jednotlivých snímků, tak z dobových mód, i z toho, že hlavní hrdinové už ve svých 14 letech jsou obsazováni hlavními hvězdami ve středním věku.... Písničky z jednotlivých obdobích Coxovy kariery jsou také nadprůměrné. Ale v téhle kategorii filmů (alespoň pro mne) nic nepřekoná dílo z lidí kolem Monty Python a jejich parodii a karieru The Beatles - THE RUTLES - http://www.csfd.cz/film/10411-the-rutles/ ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi dlho som sa rozhodoval čo mám dať. Rozhodovanie medzi troma alebo štyrmi *. Nakoniec som sa rozhodol pre tri, ale nie preto že by to bol zlý film. Appatow opäť dokázal že jeho komédie - 40 old virgin, knocked up, superbad, forgetting sarah marshall sú jednoducho svojské a výnimočné. Sú to filmy pri ktorým stačí len vypnúť a vy sa necháte unášať príbehom ktorý síce trocha haspruje ale inak je to kráľovská zábava. V tomto prípade sa jedná tiež o kvalitný scénar. Scény s presleym , the beatles, patrickom duffym a tak isto súboj na mačeti alebo posledných 15 minút sú neskutočne dobrých a s tých scén sa vyťažilo maximum a je to vidieť. Reilly si svoju úlohu vychutnáva a musím priznať že jeho Dewey bol sympatický a jeho napodobňovanie Johnyho casha - tým že neustále rozbíjal umyvadlá bolo fantastické. Jediné čo mi vadilo bolo to že je to paródia. im not there, walk the line, ray. Je to tam strašne vidieť a vzhľadom že nemám moc rád paródie lebo originál je originál a plus preto lebo nevidím zmysel v životopisných filmoch o umelcoch kde s uvedených parodovaných filmov najviac vynika im not there a to ani nie je životopis. Celkovo to ale chrlí originalitou a je veľmi príjemné že dewey nahral pár pesničiek a že sú naozaj počúvateľné a keby sa jednalo o skutočnú postavu povedal by som si " wow no toto" takto je to opäť skvelá komédia, ktorá vás rozosmeje, nebudete na nič myslieť a plus s peknými pesničkami, odhalenými prsiamy a jedným odhaleným vtákom a animovanou sekvenciou s the beatles. Ale s princípu, kvôli tomu parodovaniu. Appatow dokáže byť totiž originálny a tu sú tie odkazy až príliš okaté. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Director's cut: 90ti minutový verzi bych možná dal i 4 hvězdičky, ale tohle bylo na takový film opravdu moc. Na takový druh parodie jsem čekal. Životopisné filmy o zkažených celebritách mi už celkem lezly krkem, tak mě jejich parodování celkem potěšilo. Párkrát mi to připomnělo Zoolandera, ale s tím, že John C. Reilly nebude nikdy tak vtipný jako Ben Stiller. I tak mě ale několik vtipů dokázalo hodně rozesmát (já tě sice podvedl, ale tys mi zase vypila tenkrát v noci mlíko). Navíc většina písniček se hezky poslouchá, takže celkový zážitek dobrý, s kratší verzí ještě lepší. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

"Smell that shit, baby!"Že Apatow je zárukou kvality, je jasné. Ale že Walk hard bude taký nárez som nečakal. Najmä po pár minútach, keď Dewey prerezal vlastného brata napoly som si povedal, že to bude blbosť. Na moje prekvapenie sa však stal opak a ja som sa počas celého filmu excelentne bavil. Tých hlášok tam bolo neuveriteľne veľa, situácie boli tak absurdné a "nekorektné", že moje výbuchy smiechu boli veľmi časté. A úsmev som mal na tvári počas celého filmu. A to niesom fanúšik životopisných filmov o muzikantoch(veľa som ich nevidel, ak vôbec nejaký...) a hudobné filmy nemám veľmi rád. Ale tu ešte aj hudba bola výborná(najmä skladbu Walk hard nemôžem vyhnať z hlavy a Let's duet je geniálna-tie slová...). Walk hard je ešte o triedu lepší ako Knocked up a Superbad. Jedna z najlepších komédií. Škoda, že o nej vie len málo ľudí. Zaslúžila by si určite väčšiu pozornosť. A scéna prvého kontaktu Deweyho s trávou ma rozsekala: Sam: [after Dewey accidentally barges in a room filled with smoke and groupies] [coughs] Sam: "Get outta here, Dewey!" Dewey Cox: "What are you all doing in here?" Sam: "We're smoking reefer and you don't want no part of this shit." Dewey Cox: "You're smoking *reefers*?" Sam: "Yeah, of course we are; can't you smell it?" Dewey Cox: "No, Sam. I can't." Girl Groupie: "Come on, Dewey! Join the party!" [takes a hit off a joint] Sam: "No, Dewey, you don't want this. Get outta here!" Dewey Cox: "You know what, I don't want no hangover. I can't get no hangover." Sam: "It doesn't give you a hangover!" Dewey Cox: "What if I get addicted to it or something?" Sam: "It's not habit-forming!" Dewey Cox: "Oh, okay... well, I don't know... I don't want to overdose on it." Sam: "You can't OD on it!" Dewey Cox: "It's not gonna make me wanna have sex, is it?" Sam: "It makes sex even better!" Dewey Cox: "Sounds kind of expensive." Sam: "It's the cheapest drug there is." Dewey Cox: [at a loss and out of excuses] "Hmm." Sam: "You don't want it!" Dewey Cox: "I think I kind of want it." Sam: "Okay, but just this once. Come on in." [videl som director's cut] ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Dewey Cox rozbije v průběhu filmu 6 umyvadel. (Baffer)
  • Tvůrci a producenti od filmu čekali hodně velkou pecku a před premiérou filmu uspořádali hlavnímu představiteli John C. Reillymu několik koncertů, kde vystupoval jako Dewey Cox. Bohužel, ty se nijak významně neuchytily a ani návštěvnosti nijak nepřidaly. (Rodriguez)
  • Keď je vo filme vidieť rebríček najpredávanejších pesničiek, Deweyho fiktívna skladba Walk Hard je na štvrtom mieste. Na prvých troch boli skutočné hity: #1 You, You, You od skupiny The Ames Brothers, #2 No Other Love od speváka Perryho Coma, #3 P.S. I Love You od skupiny The Hilltoppers. (U_S_O)

Reklama

Reklama