Reklama

Reklama

Neuvěřitelný život rockera Coxe

  • USA Walk Hard: The Dewey Cox Story (více)
Trailer
Komedie / Drama / Hudební
USA, 2007, 92 min (Director's Cut: 120 min)

VOD (1)

Kdyby Dewey Cox skutečně žil, prošlo by jeho ložem přes čtyři stovky dívek a paní, zplodil by přes třicet dětí a třikrát by ochutnal vlastní svatební koláče. A nejen to. Kdyby Dewey Cox žil, zcela jistě by se stal jednou z největších rock'n'rollových a vůbec hudebních hvězd, co kdy chodily po planetě, a klaněl by se mu celý svět. Dokonce by měl i vlastní hudební show, do níž by za ním klidně zašel třeba Elvis Presley nebo The Beatles. A protože by Dewey Cox byl opravdový drsňák, nepochybně by ochutnal veškerý alkohol a všechny drogy, které se dají sehnat. Kdyby tedy skutečně žil. Jenže on nežil... Ve výborné parodii na populární hudební životopisy, jako jsou Walk the Line nebo Ray, se kromě známého Johna C. Reillyho v úloze sekáče Coxe ve vedlejších rolích objeví také Jack Black či Patrick „Bobby Ewing“ Duffy. Scenáristou hudební komedie je Judd Apatow, autor briskních komedií Zbouchnutá a 40 let panic, režie se chopil Jake Kasdan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Cushing 

všechny recenze uživatele

Ha ha ha ha ha ha. Jak trefné! Některé momenty jako vystřižené i z jiných tvůrčích profesí. Třeba ty hádky z partnerkou, při nichž dostáváte ty nejlepší nápady a musíte si je běžet zapsat, hádka nehádka. Mýtus umělce a jeho zrodu je tady karikován ad absurdum, jasně, je to doslovné až hanba a neumí to včas skončit, ale stejně -- tohle je jedna z nejchechtavějších komedií mého diváckého života (konzumovaná droga při koukání: pouze pár sklenic vína a šňupací tabák //šidítko za kokain, hi hi//). ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Zábavná parodie na všechny možné životopisné filmy o legendárních hudebnících, utahující si jak z jednotlivých snímků, tak z dobových mód, i z toho, že hlavní hrdinové už ve svých 14 letech jsou obsazováni hlavními hvězdami ve středním věku.... Písničky z jednotlivých obdobích Coxovy kariery jsou také nadprůměrné. Ale v téhle kategorii filmů (alespoň pro mne) nic nepřekoná dílo z lidí kolem Monty Python a jejich parodii a karieru The Beatles - THE RUTLES - http://www.csfd.cz/film/10411-the-rutles/ ()

Reklama

Chasm 

všechny recenze uživatele

Další Apatow, opěvovaná současná naděje americké komediální tvorby, a pro mě jen další průměr. Jistě je tu spousta opravdu vtipných situací díky kterým dvě hodiny filmu utečou docela rychle, ale na druhou stranu se pořád omílají staré známe klišé, i staré chyby. Každý, kdo si už zvykl na podobný humor se vší parádou si pravděpodobně další hvězdičku může přidat; já už jsem jím trochu unaven. John C. Reilly představuje muzikanta (který se dá snadno zlákat pokušeními, má ve zvyku vytrhávat umyvadla ze zdi, když je rozčílen a dokáže zapomenout, že je ženatý) dobře a zábavně. 65% ()

wakeup 

všechny recenze uživatele

Filmovy zazitek, snadno srovnatelny s Forestem Gumpem. Pribeh cloveka, ktery byl soucasti sveta a dost casto ho i zasadne menil, hlavne tedy menil svet hudebni. Pres vsechny hudebni styly (vicemene), sledujeme zivotni pribeh deweyho Coxe, muzikanta. Tvurci zparodovali vsechny dulezite udalosti (nejen) hudebniho prumyslu s nadhledem a vtipem a vysledek je film, ktery musite videt a ktery se vam musi libit, a jestli ne, tak vas preseknu macetou. Skvelej Reilly, ktery pokud ted nebude uctivan jako Hanks po Gumpovi, by mel zmenit agenta. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"ZEMŘEL TEN NEPRAVEJ!" Parodie na životopisná dramata (v tomto případě především na WALK THE LINE), která má pomalejší rozjezd, ale v druhé půli kraluje. John C. Reilly je bezchybný. Jeho kukuč má v komediálním odvětví bezedný potenciál a tvůrci filmu o fiktivním rockerovi, který prožívá své eskapády mezi reálnými hvězdami hudební historie - Beatles ztvárnění pány Ruddem (John Lennon), Blackem (Paul McCartney), Longem (George Harrison) a Schwartzmanem (Ringo Starr) mají libové parametry - to věděli, takže Reilly hraje Coxe od teenagera až po starce (v souvislosti s žánrem nemohla být volba lepší). V rámci zábavného potírání fiktivních stínů příběhu přispějí váhou své osobnosti třeba Eddie Vedder (Pearl Jam), Lyle Lovett nebo Jewel. "TEĎ BOJUJI O OPATROVNICTVÍ. CHTĚJÍ MI HO VNUTIT, COŽ PODLE MNE NENÍ SPRÁVNÉ." 80% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Postava Deweyho Coxe (John C. Reilly) si vzala více či méně inspiraci z Johnnyho Cashe a filmu o něm (Walk the Line, 2005). Stejně jako Cash, krom toho, že jsou oba muzikanti s výjimečným životem a nesmrtelnou hudbou, zemřeli oba v 71 letech, 4 roky po sobě. (ArsenalEagle)
  • Keď je vo filme vidieť rebríček najpredávanejších pesničiek, Deweyho fiktívna skladba Walk Hard je na štvrtom mieste. Na prvých troch boli skutočné hity: #1 You, You, You od skupiny The Ames Brothers, #2 No Other Love od speváka Perryho Coma, #3 P.S. I Love You od skupiny The Hilltoppers. (U_S_O)
  • Dewey Cox rozbije v průběhu filmu 6 umyvadel. (Baffer)

Reklama

Reklama