Reklama

Reklama

VOD (1)

Největší příznivci slavné ságy se vydávají na velkolepou vesmírnou misi. Píše se rok 1998 a blíží se premiéra filmu Star Wars: Episoda I. Pro partičku fanoušků Hvězdných válek je ale tahle první epizoda víc než jen film. Je to cesta, po níž se ubírají jejich osudy, je to jejich vzor, sen i životní náplň. Ještě před plánovanou premiérou však jeden z nich zjistí, že je těžce nemocný a s největší pravděpodobností se slavnostního uvedení nemusí ani dožít. A tak nezbývá než se sebrat a vydat se na dlouhou cestu na Skywalker Ranch. Podaří se jim přemluvit George Lucase k soukromé projekci ještě před oficiálním datem premiéry? V americké dobrodružné komedii hrají Sam Huntington, Chris Marquette, Dan Fogler, Jay Baruchel ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Banda podivných individuí, snažící se jako první vidět Lucasovu "Epizodu 1". Překvapivě slabá komedie, která vypadá až moc amatérsky a snažící se zaujmout neustálými narážkami na "Star Wars" a "Star Trek" aniž by měla nějaké trumfy v podobě vlastních vtipů. Jiné vtipy zde skutečně nenajdete a nevím komu přijde vtipné, že se v epizodních roličkách objeví William Shatner, Carrie Fisher, Seth Rogen nebo Kevin Smith. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Možno by celá táto komédia na mňa fungovala viac, keby som mal aspoň nejaký vzťah k téme, z ktorej si robí srandu. Keďže zatiaľ nie som poznačený žiadnym dielom Star Wars a je mi celkom jedno, kto sú trekkies a trekkers a aké majú mezi sebou nedoriešené veci, mám silný pocit, že drvivá väčšina vtipov išla mimo mňa. Škoda. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nehorázná zábava! Obával jsem se, jaká pitomost vznikne spojením Star Wars a puberťácké komedie, ale dopadlo to celé na výbornou! Od začátku do konce jsou Fanboys přehlídkou perfektních hlášek a odkazů, u nichž se nelze ubránit minimálně pousmání. Znalost univerza je pak docela výhodou, i když ani laikové nemohou od obrazovky odejít zklamáni... Scéna s trekkies nemá chybu, stejně jako nezapomenutelná dvojrole Setha Rogena. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tenacious D: The Pick of Destiny akorát metal je tu nahrazen Star Wars. Celá ta popkulturní omáčka tu není sama pro sebe, ale slouží pouze jako nadstavba pro klasický film o přátelství a dospívání. Ovšem je to sakra nosná, a především vtipná, nadstavba i pro člověka, kterému jsou Star Wars upřímně jedno. V tomhle ohledu si člověk nemůže nevzpomenout na Galaxy Quest. Camea jsou perfektní, častá (upřímně řečeno možná příliš, je to až trochu kontraproduktivní) a povětšinou i trefná. Násilné střihání je hlavně ve střední části vidět hodně, moc to na sebe nenavazuje, ale není to na škodu. Už takhle se mi to ke konci začalo trochu přejídat. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, nečekal jsem sice žádnou slávu, ale přece jenom alespoň několik vtipných a trefných hlášek na moje oblíbené Star Wars ano. Jenže faktem je, že jich bylo jak šafránu a těch pár úsměvných cameo rolí mi tu nudu a hloupost opravdu nevynahradilo. První vyloženě trapnou pasáž jsem zaznamenal při setkání fanoušků dvou protilehlých táborů (navíc, Star Trek mi pořádně nic neříká a rivalitu mezi zastánci těchto vesmírných ság upřímně nechápu), potom při „návštěvě“ gay baru a pak jich bylo tolik, že mě to už nebavilo registrovat. A ani Kristen Bell ala Leia či vcelku trefné znejistění nad kvalitou jedničky na konci filmu celkový dojem nezachránilo. Za mě pouze 2*, ve výsledku je to jenom opravdu podprůměrná teenagerovská „komedie“. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Jeden z prvních promo plakátů na tento film oznamoval: "Coming To Our Galaxy in 2007". To samozřejmě nebylo dodrženo. (Caszidy)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama