Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Bohužel ani Pacino nezachrání tento "áčkový" thriller s "béčkovým" scénářem. Časová tíseň, ve které se hlavní hrdina - arogantní psychiatr, jehož jednou z náplní práce je studovat obžalované jedince a následně před soudem vypovídat na základě svého studia "objektu" o vině či nevině, nepůsobí zrovna věrohodně a tak po dobře zahájeném úvodu se budete (možná) divit, co na "nebohého" hrdinu si scénaristé vymysleli. Škoda, nebýt nelogičností v přejezdech z jedné částí velkoměsta do druhé, byl by film možná o třídu lepší. Takhle zbyl "jen" film na jedno skouknutí a to je sakra škoda s takovým potencionálem, jakým bezesporu stále Al Pacino je. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Právě jsem naskočil do jedoucího vlaku, který má jméno 24 HODIN s Kieferem Sutherlandem na palubě a přiznejme si to, 88 MINUT má hodně podobnou strukturu. Všechno nám před očima jede více méně "real-time". Problém tohohle snímku je určitě hlavně nedopilovaný scénář - což o to, námět je výborný jen ho trošku jinak sestavit. Avnetova režie je poměrně rutinní a nemá moc čím překvapit. Jediným zachráncem je jako vždy skvěle hrající Al Pacino, který si teď s oblibou vybírá hodně rozporuplné postavy (ani ne kladné ani ne záporné), vlastně mi dost připomněl detektiva z Nolanovy INSOMNIE. Každopádně za podívání 88 MINUT určitě stojí. Zvlášť pokud máte rádi napětí, akci, Al Pacina a pěkné ženské (casting odvedl skvělou práci ;). ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že Pacinovi zožeriem všetko. Kľudne aj trojhodinovú prednášku o kresťanstve, ale fakt je aj ten, že bez neho by bol tento film priemerný, miestami až podpriemerný. Ako vždy, drží tento film svojimi hereckými schopnosťami, ktoré sú samozrejme obmedzované predvídateľným scénarom a priemernou réžiou. Takýchto filmov najdete v požičovni stovky. Škoda plytvania hereckým talentom v takýchto stokrát prevarených sračkách a trochu sa aj Pacinovi čudujem, poslednú dobu (DeNiro je na tom ešte horšie), nemá práve najšťastnejší výber s výnimkou vedľajšej úlohy v Dannyho parťákoch 3. Hádam to zachráni spoločný film týchto hereckých velikánov, ktorý sa práve natáča. Ale priznám sa, že nečakám nič moc, ďalší Heat to asi nebude. Napriek tomu nikoho neodrádzam, s Pacinom je to stále ľahko nadpriemerný thriller. 60%. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Neberu v potaz nepravděpodobnost děje, ale drive celého snímku. Al Pacino se fakt nezastaví, čímž mě režisér donutil stále jen uvažovat nad tím, co přijde dál, a neměl jsem tedy ani čas se pozastavovat nad některými hloupostmi. Závěr byl ovšem slabší, což je škoda. Velké překvapení, ale je to film na jedno zkouknutí, už rozhodně nemám potřebu to kdykoliv vidět znova. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Když uhádnete kdo je vrah, hned po první desetiminutovce, něco není asi úplně v pořádku. Zajímavý námět v neskutečně nudném provedení, který se potácí od bodu A do bodu B mrtvolně bezkrevným způsobem, aby v závěrečném aktu předvedlo 88 minut solidní záblesk režisérova génia - zablikal a pak totálně zhasnul. Škoda Al Pacinova talentu. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • V 22. minúte vychádza Jack Gramm (Al Pacino) autom z garáže a o minútu neskôr môžeme vidieť, že nejde rovnakým Porsche ako predtým - na aute sú iné elektróny. (mackobubu)
  • Když je osoba, která vyhrožuje Jackovi, poprvé ukázána do kamery, uplynulo 88 minut od začátku filmu. (liquido26)

Reklama

Reklama