Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Populární novinářka Karen White (Dee Wallace Stone) má nezvyklého obdivovatele – Eddieho Quista, sériového vraha a násilníka. Rozhodne se zúčastnit hry na jeho dopadení, ale po jeho zatčení a usmrcení ji začnou pronásledovat nezvyklé noční můry. Na doporučení psycholožky se podrobí rehabilitaci, ale postupně zjišťuje, že propadla stejné závislosti jako kdysi Eddie. S úplňkem se v ní probouzí touha po čerstvé krvi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První a nejlepší část vlkodlačí série. Sympatická D. Wallaceová v roli Karen pátrá tak dlouho po vlkodlacích, až spadne přímo do jejich doupěte. Průměrný příběh se rozjíždí v momentě, kdy nastoupí na scénu vlkodlaci. Mistr speciálních efektů, Rick Baker, zde poprvé předvedl dokonalou proměnu člověka ve vlka, kterou pak vypiloval v Americkém vlkodlakovi v Londýně, za niž dostal Oscara. Svůj poznávací rukopis zanechal i v Michael Jackson: Thriller a podílel se rovněž na Vlkodlakovi (2010). Druhým výrazným specialistou byl Rob Bottin (Hra o trůny, Věc 1982). Ve filmu se objeví dvakrát ukázka z universalské klasiky Vlkodlak (1941). Tajemný les s mlhou, úplněk a mořskou zátoku střídají scény napětí a strachu. Nechybí vlkodlačí sex, jednou z nejlepších akcí je pak pronásledování Kareniny kamarádky Terry (B. Balaskiová) vlčí bestií. O atmosferickou hudbu se postaral skladatel žánru P. Donaggio (Carrie 1976, Trauma 1993). Za připomenutí stojí, že svůdnou vlkodlačici Marshu Quistovou ztvárnila comicsově krásná Elisabeth Brooksová. Po letech opět spokojenost. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí filmy nepatří zrovna mezi můj nejoblíbenější druh hororu, The Howling mě rozhodně stanovisko změnit nepřinutí. Hlavním problémem tohoto snímku je jeho první polovina, jež není nudná poměrně, nýbrž neskutečně. S druhou půlí se děj konečně zrychlí a začne nabírat na obrátkách, aby byl nakonec zabit na výsost pokaženým závěrem. Několik scén s vlkodlaky je skutečně povedených, jiné ale už tak dobře nepůsobí. Jako například ta s přeměnou člověka ve vlkodlaka, která dnes vypadá docela směšně - a když ji porovnáme s podobnou scénou z An American Werewolf In London, vychází z toho ta zdejší jako naprostý loser. 50% ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kvílení vlkodlaků je zřejmě jediný zcela čistokrevný horor Joa Danteho (ač podobně jako Piraňa obsahuje docela dost odlehčení) a jeden ze dvou nejlegendárnějších vlkodlačích hororů osmdesátých let, ne náhodou proti sobě postavených v boji o Oscara za speciální efekty. Kvílení vlkodlaků tenhle boj sice prohrálo, v mých očích nicméně za svým soupeřem nijak nezaostává a jako horor dodnes dobře funguje. Potěší navíc obsazení legendárního Dicka Millera do jedné ze zásadních vedlejších rolí a celá řada známých osobností v rolích epizodních (mimo jiné Roger Corman, John Sayles a Jonathan Kaplan). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

The Howling beriem ako horor, v ktorom sa tvorcovia fakt s ničím nesrali. To myslím predovšetkým na úrovni scenára a vývoja deja. Nie zrovna každý sa zachráni a pointa je vymyslená perfektne. Samozrejme s efektami to už vzhľadom na vek filmu také pôsobivé nie je, ale práve s prihliadnutím na vek filmu ich aj oceníte. Len škoda, že ústredná myšlienka zaznie vo filme asi tak často ako kvílenie vlkodlakov, ale buďme radi, že tu snaha o myšlienkový presah aspoň bola a nie je uvarená z vody. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl celé série s přibaleným dárečkem v podobě skvělé Dee Wallace. Filmy o vlkodlacích jsou většinou otřesné a jen málo který z nich má na lepší než průměrné hodnocení. Najdou se mezi nimi samozřejmě i vyjimky, ale mnohdy jde spíše jen o trapnou přehlídku nepříliš vábivých speciálních efektů. Tentokrát mě film potěšil nejen svým příběhem, ale i docela zdařilou přeměnou. Lze zde samozřejmě vidět i kýčovité scény a momenty, ale i tak jsem se u toho docela bavil. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (20)

  • Obrázek vlka napadajícího stádo ovcí můžeme vidět nad postelí Billa a Karen. (Chatterer)
  • Pôvodne mal film režírovať Jack Conrad, ale kvôli problémom so štúdiom natáčanie filmu opustil. Navyše to isté spravil aj Terence H. Winkless najatý na tvorbu scenára. Následne bola ponúknutá réžia Joe Dantemu, ktorý si ako scenáristu vybral Johna Saylesa, ktorý mu predtým napísal scenár k filmu Piranha (1978). (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama