Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elle Woodsová má všechno. Je prezidentkou dívčího spolku, Miss červen ve školním kalendáři a především přírodní blondýnou. Chodí s nejhezčím klukem ze školy, Warnerem Huntingtonem III., a netouží po ničem jiném než se stát paní Huntingtonovou III. Jenže pro Warnera je až "příliš blond" na to, aby ji požádal o ruku. Když ji náhle opustí a zamíří studovat práva na Harvard, Elle vezme další události do svých pečlivě upravených rukou. Přihlásí se na univerzitu také! Právnická fakulta je však na hony vzdálená pohodlí jejího bazénu a nákupního centra a Elle podstupuje nejtěžší boj svého života - za lásku, čest, spravedlnost a respekt pro všechny blondýnky! Reese Witherspoonová, Luke Wilson, Selma Blairová a Victor Garber v hlavních rolích komedie se srdcem a vlasy ze zlata, která vás dostane! (Cinemax)

(více)

Recenze (400)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Dobrá zábava a skvělá Reese, film neurazí, nepobouří, je natočen s velkou nadsázkou a jednoduše moc příjemně. Podle mě je to zase jednou něco trochu jiného, svěží vánek mezi teenagerovskými a jinými přiblblými komediemi současnosti. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nefalšovaný blonďatě tupý teror snažící se tvrdit, že jde o komedii, ale světe div se, ona to opravdu je komedie, jejíž hrdinka pouze trpí zazobaně naivním životním stylem. OK, je to trochu složitější, ale bavíme se tu o zábavné rozprávce, kde se "fešnebl" růžovka stane premiantkou Harvard Law School a přitom objeví něco o skutečných hodnotách a zabrání odsouzení nevinné ženy za vraždu:) Prostě to funguje, a to po celou dobu. Nepochybně je to zásluha Reese Witherspoon, protože jak dokazuje režisérova další filmografie, on tu rozhodující přidanou hodnotu ke svým dílům opravdu nepřináší:) Za mě prostě palec nahoru, i když myslím že ideální poločas rozpadu, tedy interval mezi reprízami je tu minimálně dva roky. A dávám takové malé osobní plus za roli Victora Garbera - je osvěžující vidět ho zase jako...ale to by byl spoiler;) Takže 70%, červený čtvereček si to rozhodně zaslouží. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zas až tak špatné, i když pomalá vzestupná a pak zase sestupná tendence pobavenosti mě trošku štvala. Nejlepší byl asi prostředek, i když v podstatě jen taková citárnička. Ale dostala mě z kocoviny a to se počítá :) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ta role byla přímo stvořená pro Reese Witherspoonovou, která v ní byla naprosto okouzlující a její naivita působila opravdu přesvědčivě. Bavil jsem se docela dobře, i když do své filmotéky tenhle film asi nezařadím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Nič nové pod slnkom, ďalšia s tých klasicky umelých sond do života teenagerov čo chcú zmeniť svet a ešte dokonca aj zabelené v ružovom balení ale vďaka Reese Witherspoon sa to dalo zniesť. Kto by potom nechcel byť právnikom, keď je pritom toľko srandy. ║Rozpočet $18miliónovTržby USA $96,520,674Tržby Celosvetovo $141,774,679 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rolfe Kent: 1. Perfect Day - Hoku ,2. One Girl Revolution - Superchic(k) ,3. We Could still Belong Together - Lisa Loeb ,4. Love Is A Beautiful Thing - Krystal ,5. Magic - Black Eyed Peas featuring Terry Dexter ,6. Don't Need You To (Tell Me I'm Pretty) - Samantha Mumba ,7. A Thousand Miles (interlude) - Vanessa Carlton ,8. Watch Me Shine - Joanna Pacitti ,9. Ooh La La - Valeria ,10. Can't Get Me Down - Lo-Ball ,11. Sex Machine - Mya ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keby som nevidel WALK THE LINE, PRAVÚ BLONDÍNKU by som si nepozrel ani omylom. Kúzelná Reese Witherspoon perlí. So scenárom (a všetkým ostatným) je to už bohužiaľ slabšie. Diváci každopádne boli nadšení (18-miliónový rozpočet, celosvetová tržba 141). ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pravá blondýnka je pronikavě lepší než její kysličníkový sequel, docela vysoko ční nad mnohými současnými pokusy o komedii, poměrně rychle uteče a je ve své imbecilitě takřka roztomilá, protože se na rozdíl od své hrdinky nijak nesnaží dokázat, že je sofistikovaná. Ale i tak mě čivava nutí rozhlížet se po Čtvrtníčkovi, Reese rozhlížet se po Phoenixovi a celý film děkovat vyšší moci a genům za to, že jsem tmavovláska a tudíž o mně takový film nikdo natočit nemůže. I když bych si zasloužila ještě mnohem horší. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velice legrační a velice příjemná komedie, ve které naprosto exceluje úžasně roztomilá Reese Witherspoon. Hlavně díky jejímu výkonu (a taky práci výtvarníka filmu) za čtyři. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Překvapivě příjemná (i přes ty odstíny růžové) a nečekaně chytrá komedie (chytrá, ve smyslu rozesmát, ale nepřehánět), jejíž kvality nejsou úplně vidět. Když člověk vidí ukázky, nebo třeba pětiminutovou část, nejspíš ji okamžitě po právu zavrhne. Dokonale sympatická Reese to ale nakonec utáhne. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Pink psycho! :o) . . . Ejhle belle Elle, ta "maloměstská holka z Bell Air"...! Ovšem ona vůbec není blbá! Ona je totiž >pravá< ... ;--)) . . . Tak jako tahle poněkud bizarní komedie... Někdo to rád crazy, takže tohle je vpravdě dilema. Jak hodnotit film, který se vpodstatě vysmívá sám sobě? Je tohle parodie? Nebo spíš satira? Jak hodnotit obskurní, leč scénáristicky skvěle promyšlené a vypointované absurdity >ze života< jedné pikantní slečny i ty pindy, jež vypouští se sebevědomím sobě vlastním z papulky sladké jak jahůdkový cumlík? ;-) Navíc R. W. hraje svoji roli(!) >odvážné školačky< opravdu skvěle! . . . Tak! Čtyři sladké bombónky - pravým inťákům i těm, co si na ně jen nezvedeně hrají navzdory... ;-P - - - P.S. Jen tak mimochodem, d.m.s.n. je to (ač při povrchním náhledu jevící se značně oddechově) opravdu satira a parodie - a vůbec ne jen na blondýnky, o všelijakých těch >solidních lepších lidech< čili matafakahájsosájty šmejdech ani nemluvě... Těm co to nepochopili už zbejvá fak(t) snad jen ten melír... ;o))) ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 "Ty čéče, no tak ja som si to jakože pustila, jakože kým sa mi sušil lak na drápkoch, a ja ti nevím ty vogo, ale mne sa to jakože fest páčilo - ta bola tam taká fakt dosť fešná čaja, jakože skoro jako já sama osobne, a ja som normálne jako zírala, že ona sa normoš-tutoš dostala na ten... no jakože sa to volá... Havrard, či tak nejak, a zobrala si aj svojho hafana, takého malého, zlatého ťuti-muti hafana, a jakože si všetci mysleli, že je tupá jako to tágo, jako by všetky blond kočky jako já museli byť tupé, no verila bys tomu? Mno a ona tam jakože šeckým nakonéc vytrela kukadlá, bo si zobrala takého jakože DOSŤ fešného týpka s čérnou hrivou a jakože tak." ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to až zas tak horzný jak to vypadá a je jen dobře že si to nehraje na nějakej pořádnej film na kterej by to samozřejmě nemělo, takhle se ty občas stupidní forky nebodialogy daji lehce prekousnout a dokonce se u toho da i docela pobavit. A to hlavne proto že Reese Witherspoon hraje blbou blondýnu opravdu dobře(nebo že by to nehrála?) a i zjevem se na to hodí, ale i tak si to víc než 3* nezasouží ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mnoho lidí tady uvadí, že je to blbost. Ano, není to filmový skvost, ale za blbost to podle mě označí ti, kteří se v tom tak trochu našli. Tato komedie má pro mě jedno velké plus. Skvěle paroduje dnešní studentky - bárbíny, které se bohužel na fakultách množí jako křečci. Ve filmu hloupost časem zmizí a na řadu příjdou klišé. V životě hloupost zůstává a na řadu přichází pracák nebo přestup do Plzně. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Předem chci říct, že proti blondýnám nejsem zaujatý, koneckonců s jednou už pár let žiju. Ani proti Reese Witherspoon nic nemám, tu a tam dokonce předvede v některém filmu solidní výkon (Vanity Fair). Takže se usaďte, připoutejte se a jedem: Kur** fix, co je to za zpi*enou hovadinu? Něco takovýho nemohlo bejt napsaný perem plněným inkoustem, leč diametrálně odlišným nástrojem. Demenci příběhu konkuruje snad jen demence dialogů a právních nesmyslů. Všichni zúčastnění měli raději jít do přírody na procházku, možná by jim na čerstvém vzduchu začal lépe pracovat mozek. Přiznávám, že jsem vydržel koukat asi 30 minut, mít v tu chvíli v ruce brokovnici, asi bych ji použil proti nevinné televizi. V zájmu zdraví nejen mého, ale i lidí mě blízkých jsem si pak raději šel zaběhat. Zbytek jsem si nechal později dovyprávět. Ještě že tak. takže znovu se ptám: Kur** fix, co je to za zpi*enou hovadinu? ()

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Spice Girls dostanou animák

Spice Girls dostanou animák

16.06.2019

Po zpěvácích Freddiem Mercurym a Eltonu Johnovi došla řada konečně taky na zpěvačky. Studio Paramount Animation teď chystá film o populární dívčí skupině z devadesátých let Spice Girls. Bude se ovšem… (více)

YouTube spustil přehrávání filmů s reklamou

YouTube spustil přehrávání filmů s reklamou

20.11.2018

Služba YouTube Premium začala umožňovat uživatelům zdarma přehrání nejrůznějších filmů s podporou reklam. Pilotní program zahrnuje zhruba stovku filmů, mezi nimiž jsou například Terminátor, Rocky,… (více)

Pravá blondýnka znovu v akci

Pravá blondýnka znovu v akci

05.06.2018

Od prvního filmu z roku 2001 uběhlo již 17 let, jak se tak ale zdá, Pravá blondýnka je připravena na návrat. Herečka Reese Witherspoon (Walk the Line, Divočina) se oficiálně vrátí do své nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama