Reklama

Reklama

Chobotnice z II. patra

(seriál)
  • Západní Německo Die Tintenfische aus dem zweiten Stock
Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo / Švýcarsko / Rakousko / Francie / Portugalsko, 1986, 3 h 52 min (Minutáž: 56–59 min)

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Pavel Zedníček, Dagmar Havlová, Milan Šimáček, Žaneta Fuchsová, Jaroslav Moučka, Jiří Kodet, Nina Divíšková, Vlastimila Vlková, Vlastimil Bedrna (více)
(další profese)

Epizody(4)

Čtyřdílný příběh autoři Ota Hofman a Jindřich Polák rozehráli v kouzelném prostředí pražské Kampy, kde o zázraky není nouze. Patří k televizním pořadům, k nimž rádi usedají děti i dospělí diváci.

V úvodní části se seznámíte s rodinou Holanových, maminkou, sboristkou Národního divadla, tatínkem, řidičem kamionu, a jejich dětmi Evou a Honzou. Uvidíme, jak dopadla jejich vysněná dovolená, co způsobilo, že výzkumná vědecká výprava přišla o slibný výsledek svého bádání a především, jak se zrodily dvě sympatické chobotničky – Zelená a Modrý. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

První polovina je lepší než druhá. Budu hodnotit o něco lépe než filmy, protože seriál byl přece jen bohatší. Hlavně prázdniny u dědy byly obsáhlejší. Jinak jsem měl chobotničky vždycky rád. Nebyl to jen příběh o fantazii, ale hlavně i o rodině a závěr mě jako dítě dojímal. A hudba. Legendární, zapamatovatelná a veselá. První polovina je oproti tomu vtipnější. Z druhé zase dýchaly krásným způsobem Vánoce jako z mála filmů. A ještě jedna věc, vždycky se mi hrozně moc líbila lokalita domova Holanových. Strašně jsem jim záviděl to bydlení hned u řeky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ani seriál, ani oba sestříhané filmy mne nikdy moc nebavily. Nejhezčí na tom jsou záběry z pražské Kampy a občas Macháček z vědeckého týmu a "zlý" Kanyza, ale to je tak všechno. Jinak je to vlastně rodinná vztahovka, kde mi lezli na nervy jak ti sourozenci, tak maminka v podání Veškrnové, a dokonce ani Trávníček to moc nezachránil. ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Tenhle miniseriál už patří k mému každoročnímu výběru filmů, které musím vidět, jinak by to Vánoce ani nebyly. Vánoční je sice jen jeden díl, ale vždycky ve mě vyvolává vzpomínky na moje dětství a když tohle film umí, nemůžu ho mít nerada, je to nostalgie. Příběh Zelené, Modrého, Evičky, Honzíka a jejich rodičů je napínavý, ale i srdečný, legrační a prostě takový snový. Navíc se mi tam děsně líbí, že se to odehrává na Kampě. Nejsem Pražačka, ale díky chobotničkám je pro mě okolí Čertovky tím nejmystičtějším místem Prahy. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Možná, že jako malý jsem měl k tomuto seriálu rezervovanější postoj, ale čím jsem starší, tím víc si uvědomuji, jak vyjímečný seriál to je z hlediska světové konkurence. Nevybavuji si za posledních dvacet let, kdy by nějaký český seriál mohl být jak regulerní úspěšný vývozní artikl do zahraničí, který by naší zemi přinesl body v tv tvorbě. Naposledy snad Dobrodružství kriminalistiky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Štvordielny detský televízny sci-fi seriál "Chobotnice z druhého poschodia" je o súrodencoch Honzíkovi a Eve, ktorí najdú počas dovolenky pri mori dva zhluky plazmatickej životaschopnej inteligentnej hmoty. Vymodelujú z jej dve chobotnice a odvezú si ich domov do Prahy. Tam s nimi zažijú mnoho veselých príhod, ale zároveň sa dostanú aj do nebezpečenstva, pretože sú im na stope agenti zahraničnej energetickej spoločnosti, ktorá má o túto matériu záujem. *** ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Počas natáčania sa zamilovala Dagmar Veškrnová-Havlová (Andrea Holanová) do vtedy ženatého pomocného režiséra Jiřího Ostrého čo neskôr vyústilo do jeho rozvodu. (Raccoon.city)
  • Kajakářka, která se na Vltavě v Čertovce převrhne, je švagrová olympijské vítězky v kanoistice Štěpánky Hilgertové. (sator)
  • V knižní předloze Oty Hofmana se můžeme dočíst, proč si Holanovi zvolili za cíl dovolené právě Portugalsko. Jan Holan (Pavel Zedníček) přinesl glóbus, roztočil jej a vyzval Andreu (Dagmar Havlová), aby někam zapíchla prst. Pod ním pak našli Lisabon. (Haller)

Reklama

Reklama