Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 427)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tady jako ostatní snažit o nějaká moudra, nebudu vychvalovat režisérskou zručnost Ridleyho Scotta a nebudu vyjmenovávat řadu jeho geniálních děl Blade Runnerem počínaje a Americkým gangsterem konče. Ne, pro tentokrát kašlu na nějaké objektivní posudky a hodlám se zaměřit na jeden prostý, pro někoho možná naprosto nedůležitý fakt, kvůli kterému toto Scottovo pojetí známého příběhu zbožňovat asi nikdy nebudu. Ptáte se jaký? Velká podobnost s Gladiátorem. Připadá vám paradoxní, že mi vadí právě toto, když Gladiátora už roky bezmezně miluju? Ne, nic zvláštního na tom není. Tady nejde jen o ttu skutečnost, že několik scén působí, jako by je někdo jen přepsal z antického velkofilmu do velkofilmu středověkého (meč hozený hlavnímu hrdinovi při jízdě na koni je zjevně jednou z mnoha scén, na kterých Ridley ulítává), jde hlavně o to, že tohle heroické pojetí Robina jakožto výborného velitele mi k jeho osobě vůbec nesedí. Maximus Decimus Meridius z Gladiátora byl generálem, podléhaly mu celé legie, byl celebritou, mužem, kterého si vážil nejen celý Řím, ale i císař Marcus Aurelius. To, že tenhle chlap vyhrává v Koloseu bitvy, že působí monumentálně a že si získá přízeň lidu, je naprosto pochopitelné. Robin Hood nakonec dopadne velmi podobně, kde ale své vojenské schopnosti pro vedení závěrečné bitvy získal? Za krále Richarda Lví Srdce to byl jen jeden voják z tisícové armády a o pár týdnů později je z něj superhrdina, kterému se nemůže nikdo rovnat. Jak se z něj zničehonic tento geniální vojevůdce stal? Kde získal ty úžasné vojenské schopnosti, které se nejen rovnají těm Maximovým, ale jsou mu stylem boje velmi podobné? Proč proboha musel Ridley pojmout Robina Hooda jako další z těch milionů dokonalých postaviček, které vlétnou do bitvy jako první (poznámka: nachápu, proč se v bitvě na pobřeží Anglie vrhal s vojskem na stojící nepřátele, když je všechny mohli sejmout lučištníci) a které schopnostmi předčí i elitní zásahové komando jdoucí s kulomety a samopaly proti hrstce afrických křováků? A tak byť se mi zdá, že se Crowe svou postavu místy snaží pojmout jinak (třeba jeho výslovnost a projev tentokrát s původem postavy ladí dokonale) a byť má film řadu hezkých momentů (vykreslení krále Richarda jako nepříliš impozantního vládce, nejdůležitější postavu zasáhne šípem ten úplně nejobyčejnější vojáček), prostou vizuální a charakterovou kopii jednoho deset let starého historického eposu Scottovi tentokrát neodpustím. To už skutečně lépe snesu i to, že s několika minutovým předstihem dokážu určit, kam se příběh bude vyvíjet a která postava s velkou pravděpodobností v další scéně skoná (nebo obživne). ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Golfista, Tom Hardy mají pravdu.... byli přede mnou... 5 hvězd není za veledílo, ale a vyskočení z "rámu"..... Bezprostředně po shlédnutí filmu chci sdělit asi toto: "Hop z rámu a zavedených představ (jak u Sherlocka Holmese)!" Cate Blanchett tady působí dost asexuálně, ale... Je tomu tak, he? Není...., na druhý dojem to je hned poznat ... A příběh? Ať je jak chce, až dosud jsem si o Robinu myslel své, ale po dnešku si myslím zase své, ale jinak.... A o tom o je!!!!!! Takže šup ven z rámu.... A na závěr: Jo Robin za bůra.... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Řešit brutálně ohýbanou historickou akurátnost je u hollywoodských blockbusterů únavné a svým způsobem kontraproduktivní. Pojmout zrození sherwoodské legendy jako lehce žertovný marxistický boj proti vykořisťování a žabožroutským psům (to vše v intencích, v jakých se Gere kdysi „vrátil“ na plantáže s tabákem) je výsostné autorské právo. Ale to, že se Scott sveřepě odmítá vymanit ze stínu Gladiátora, to mě zkrátka vadí.. Být střihačem jeho filmů je stejně nevděčné povolání jako revizor MHD ve Varnsdorfu, ale někdo to ke spokojenosti oseděných diváckých zadků udělat musí. Co na tom, že pak vlastně existují dva různé filmy pod jedním názvem. Jen je nutné si pamatovat, že u Ridleyho se vyplatí počkat na ten delší.. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Dejte Scottovi peníze a udělá Vám z legendy legendu. Rozdělí „Anglii“ na dva tábory. Na ty, kteří ho budou nenávidět a na ty kteří ho budou vzývat. Z důvodu, že si Ridlík vypůjčil jméno (a) a vytvořil si příběh o Hoodovi sám. Na jednu stranu se odpůrcům nedivím, na druhou stranu Vás posílám do *píp*! Co je na tomto zpracování tak špatné? Už po několikáté se opakuji, ale když chci zabrouzdat do historie, vytáhnu si učebnici dějepisu či knížku. Od filmu chci pastvu pro oči, symfonii pro uši a nezapomenutelný zážitek pro srdce. Všechny tyto kritéria mi Scottík zařídil. Proč bych mu tedy neodpustila jeho inovaci? Odpustím bez problému a budu si užívat každou další projekci. A nesmím zapomenout na Crowea, který mi opět ukazuje to, co na něm zbožňuji (i když nikdy ne všechno :o) No a Mark Strong jako záporák též dokonalý. Bez sebemenšího zaváhání za mě 90%!! Mouchy snězte si mě :o) P. S. Zajímá mě Váš názor. Myslíte, že bude druhý díl o skutečné legendě, na kterou to Scott připravil? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hlavní slabinou tohoto filmu je, že se snaží býti historicky reálným politickým prequelem k legendě a vše podávat stroze a uvěřitelně, ale na konci servíruje teenagerský pytláky, co si na férovku dávaj francouzskou pěchotu. A taky bojovnou Cate Blanchett v brnění. Moc se tu nehraje na emoce. Tu válku a násilí všichni berou jako přirozenou součást doby, což mi přišlo fajn. Herci jsou bez výjimky super. Kdo jiný by už měl utáhnout film, než Russell Crowe že? Ridley režíruje zajímavě, ale ta dokonalost a pocit, že jste opravdu ve středověku, jako v Království Nebeském už v tom prostě není. Boží popcornová verze s Kevinem Costnerem holt zůstane nepřekonána. 7/10 ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Ve skutečnosti byl Richard I. Lví srdce (Danny Huston) raněn dne 26. března a až 6. dubna zemřel na následky infekce, nikoliv přímo v důsledku zásahu šipkou z kuše. (Chufu)
  • Jméno „Robin Hood“ zazní ve filmu pouze jednou, a to v samém závěru. (lskala)
  • Russell Crowe (Robin Longstride) si ve filmu zahrál jen pod podmínkou, že Robina Hooda představí v novém světle. Kvůli roli také podstoupil náročný fyzický trénink, aby zvládl střelbu ze starého luku. (Mafyn)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama