Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller plný intrik a politických vražd s názvem Eskorta je výtečnou akcí s klasickým tématem a velmi dobrými hereckými výkony. Boyette je vězeň svěřený Gallagherovi, který má za úkol jej dopravit zpět do Spojených států. Boyette však unikne a Gallagher ho musí najít. Když se ale pustí do hledání, zjistí, že nejde jen o rutinní úkol, ale že se zaplétá do plánu na atentát, který musí překazit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $10,647,219Tržby Celosvetovo $-║ Bolo to natočené akosi bez šťavy, Gene Hackman sa snažil ale aj tak moc to k lepšiemu nevytiahol. Režisér Andrew Davis ako na striedačke točí lepšie(Utečenec, Prepadnutie v Pacifiku) z tými poslabšími(Diery, Chladná pomsta, Záchranári) filmami. /40%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přiměřeně inteligentní konspirační thriller, kterak se okolo seržanta Genea Hackmana motají armádní hlavouni, kteří se nechali zlákat temnou stranou. Jenže ještě stihnou Hackmana namočit do nekalé hry, na jejímž konci má být atentát na prezidenta. Ovšem někde v druhé polovině se to lehce zlomí a tvůrci zbytečně zašlapávají logiku. Zručný režisér Andrew Davis přesto dokázal solidně zkombinovat akci (dobrá přestřelka v restauraci) s napínavým dramatem, využívá poměrně ponurá místa a běh v davu v průběhu průvodu předznamenává podobnou sekvenci z pozdějšího Uprchlíka. Už asi těžko něco natočí, ale klidně bych si od Davise ještě něco dal. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Něco na způsob Šakala, minimálně konečná přestřelka, ale zdaleka ne takových kvalit dosahující..! Hackman má neuvěřitelné charisma, ale zde to nestačí... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

A je to ďalší z rady filmov, o ktorých ste v dobe ich vzniku ani nemali tušenia. Tu sa nám predstavujú herecké esá Gene Hackman, Joanna Cassidy a Tommy Lee Jones. Je to obyčajný, typický, akčný snímok, akých sme tu v 80tych rokoch videli nespočetne veľa. Ničím neobyčajný, ničím výnimočný. Priemerný. Prekvapivo sa nenachádza v kategórií - akčný, pretože práve akcie je to v skutku priveľa. Netvrdím však, že z nej padnete na zadok. Príbeh je dosť tuctový, ale herci sa postarali o to, že ak vás príbeh nezaujme, tak vás zaujmú výkony. Tommy Lee Jones prekvapivo v zápornej úlohe a to mu tu naozaj pristane. I keď to nieje jeho prvá záporná rola. Rozhodne sa nejedná o zlú snímku, ale je to jedna z tých, ktorú si pozriete a ani neoceníte, že ste ňou zabili čas. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

On by to byl celkem napínavý thriller s obstojnou zápletkou, jenže záporné postavy moc nefungují, z valné většiny jsou nedůvěryhodné. Jones je jedinou světlou výjimkou, jeho zabijàk je šarmantní kliďas. Ross nemá příležitost, aby svému generálovi dal patřičnou slizkost a nechal ho s křivým úsměvem konspirovat. Naštěsti jsou Cassidiová s Hackmanem opět skvělý pár. Závěrečný dialog mezi seržantem a plukovníkem je dosti povedený. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přes přítomnost Hackmana a Lee Jonese, velice špatné akční béčko, ve kterém se prakticky nic neděje. Po právu zapomenutá nuda. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Sice to na víc než 3* není, ale svou momentální touhu po dosud neviděném 80´s fláku jsem ukojil vydatně. Poctivá stará škola z ranku konspiračních thrillerů "sám proti státu" se sošnou trojkou Hackman, Franz a Jones, které ze zálohy doplňuje slušná partička 80./90. b-list ksichtů jako Pam Grier, Kevinův táta (John Heard) či Chelcie Ross, který svým úlisáctvím nejvíc proslul jako senátor Baynard z Posledního skauta. Andrew Davis byl na přelomu dekády očividně ve formě.... Jdu si dát ze stejných pohnutek Roadhouse... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Politické thrillery moc nemusím, páč se ve většině případů neskutečně vlečou. Tohle bylo sice trochu akčnějšího rázu, ale i tak mě to moc nebavilo. Začátek zajímavý, závěr taky nebyl vyloženě marný, ale všiml jsem si i několika pro mne nelogických kopanců a některé pasáže byly vyloženě nudné. Herecké výkony jakžtakž ušli, ale jak Gene Hackman nebo Tommy Lee Jones měli za svojí kariéru mnohem lepší a zajímavější role. Joanna Cassidy odvedla svůj standart, John Heard rovněž, no zbytek tak nějak do počtu. Vyloženě trapný byl únik hlavního hrdiny ze sklepení, kdy přemohl strážce opravdu debilně zpracovaným…No čekal jsem od toho daleko víc. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to priemerny konspiracny thriller na jedno pozretie s nie prilis napaditym scenarom u ktoreho vas v napäti drzi len zvedavost, co sa z toho celeho vyvinie. Samotné Hackmanove patranie ale pôsobi dost zmätene. Pointa nie je nic extra a zaporaci su tuctoví. V tomto smere sklame najviac Tommy Lee Jones, ktory tu ma prilis maly priestor, aby nejak vyraznejsie zaziaril, co ma mrzelo, lebo jeho postava zabijaka bola celkom zaujimava. Najviac ma zaujali spickovo natocene prestrelky a nejaka ta nahanacka. Aj ked tu nie je vela akcnych scen, tak ich spickovym prevedenim dokazal reziser udrzat tempo sterilne napisanej zapletky natolko, ze film prilis nenudi a raz sa da v pohode pozriet. 5/10. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Len liznute po povrchu, nema to cim zaujat, tempo je mdle, herecke vykony spatne. Celkovo nudna a podpriemerna podivana : 30 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Podobnejch filmů okolo studené války bylo natočeno nespočítaně.Andrew Davis pak jako dobrej rutinnér natočil napínavý vyprávění, který už v době vzniku nemělo šanci na větší úspěch, natož dnes. Ale něco do sebe to má. 60%. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to nesmierne uspokojivý politický triller, ktorý je inteligentne napísaný, ostro rozohraný a smeruje k prelomovému tempu. 6/10 ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller, který neurazí ani nenadchne. Chtěl jsem se podívat na něco s Gene Hackmanem a nebyl tu úplně marný i když má asi lepší role. "Ale já nemám narozeniny" :D ... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Politický konspirační thriller dává tušit, proč dostal Andrew Davis za pár let na starosti Uprchlíka. Plán atentátu se postupně rozjíždí na několika frontách a strhává poctivého armádního seržanta (civilní a uvěřitelný Hackman) do slušně napínavé vysoké hry, kdy po něm všichni jdou a on musí odhalit, do čeho se vlastně zapletl. ()

Reklama

Reklama