Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Emily, manželka bohatého spekulanta s cennými papíry, se tajně schází s malířem Davidem Shawem. Milenecký vztah ale manželovi nezůstane dlouho utajen. Protože se v poslední době svým podnikáním dostal do svízelné finanční situace, rozhodne se pro radikální krok. Navštíví milence své ženy pod záminkou koupě obrazu a pak mu nabídne obchod zcela jiného druhu. Ví, že se Shaw ve skutečnosti jmenuje Winston Lagrange a malovat se naučil ve vězení, kam se dostal pro podvody. Steven, který nutně potřebuje manželčiny peníze, nabídne Davidovi půl milionu dolarů, když Emily zabije. Aby na dobu vraždy měl neprůstřelné alibi, vypraví se do klubu. Emily ale muže, který ji přepadl, ve rvačce zabije. Steven, který po příchodu domů předstírá starost o svou ženu, zjistí, že pod maskou vraha není manželčin milenec, ale někdo jiný. Detektiv Karaman, kterému je případ svěřen, Stevenovi příliš nevěří. Navíc se ozve Shaw, který nahrávkou, na které Steven domlouvá vraždu své ženy, ho chce vydírat. Emily začíná tušit, že něco není v pořádku. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Othello 

všechny recenze uživatele

Vcelku ve všem standartní thriller, který prakticky ničím nevybočuje. Scénář je docela zajímavý a plný různých zvratů, herecké výkony docela dobré, i když Viggo mi dvakrát nesedl. Konec byl strašlivě rychlý, uspěchaný a přišlo mi to, jako by při psaní dostal scénárista infarkt a někdo to za něj rychle došmrdlal. No suma sumárum 3.5 * ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na takmer všetkých thrilleroch s Douglasom si vždy rád zmlsnem a aj keď tento nepatrí k jeho špičke, stále je to kvalitná nádielka napätie, zvratov a pekne prešpekulovaného scenára. Aj keď v princípe možno prehnané, keď útla žena vlastne vybabre s troma chlapmi, ale garantujem, že počas filmu to bude všetko pravdivé. Je len škoda, že práve gwyneth som tú rolu akosi neveril. Ale inak veľmi dospelý thriller, ktorý Dawis bude mať určite ešte dlhé roky zarámovaný (spolu s 'The Fugitive') niekde vo vytrínke a my budeme len čakať, kým ešte nenatočí niečo podobné. 80%. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dial M for murder je pre mňa jeden z najoblúbenejších Hitchcockov. Napriek tomu, keby som nevedel, že Dokonalá vražda je jeho voľným remakom, by mi táto skutočnosť nedošla. Douglas je tu rovnaká rozmaznaná sviňa ako vo Wall street a v Hre a tieto úlohy mu sadnú najlepšie. To musí byť nuda s týmito bohatými maklérmi, keď sa smejú na tom, že v Hong Kongu je už ráno, keď je teraz večer....zaslúžili by si premyslene pozabíjať.... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas nejen osnuje vraždu, ale také krade. Tenhle film pro sebe. Nutno podotknout, že mu v tom Paltrowová a Mortensen ze všech sil pomáhají, protože jeden s druhým soutěží v tom, kdo bude bezvýraznější. Naneštěstí je na tom dost podobně i samotný příběh, protože po velkolepém rozestavování figurek v ledovém ovzduší zavane vítr a kácí figurky v naprosto předvídatelném pořadí. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Uvažovala jsem navýšit hodnocení o jednu hvězdu, tedy na 4, ale nešlo to. Není to úplně špatný thriller. Je v něm ale pár hodně nelogických scén (např. rozhovor detektiva se zhroucenou Emily v arabštině, nevyměněný zámek po vloupání) a vůbec to chvílemi hrozně chrastí. Jako nenáročná podívaná ale film funguje. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil. (Xavi6)

Reklama

Reklama